ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ Εκτελούν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο


Η λίστα των μέτρων που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, μετά την ολοκλήρωση, χτες, των συνεννοήσεων
Μετά και τις χτεσινές συνεννοήσεις, ανάμεσα στην τρόικα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το νέο μνημόνιο της εξαθλίωσης που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:
1. ΜΙΣΘΟΙ
-- Μείωση κατά 22% όλων των κατώτερων μισθών (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - ΕΓΣΣΕ, κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές).
-- Για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας προβλέπεται πέραν της μείωσης του 22% και επιπλέον μείωση κατά 10% του κατώτερου μισθού. Συνολικά δηλαδή, μείωση 32%.
-- Κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων.
-- Πάγωμα όλων των μισθών μέχρι το 2015.
-- Μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης, με απόφαση της εργοδοσίας.
-- Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από 10%. Επί της ουσίας, καταργούνται οι ωριμάνσεις.
-- Μέγιστη διάρκεια των Συλλογικών Συμβάσεων θα είναι τα τρία χρόνια.
-- Ολες οι Συμβάσεις που είναι σε ισχύ, λήγουν σε ένα έτος μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου.
-- Αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ μέχρι τα τέλη Ιούλη, για ευθυγράμμιση του κατώτερου μισθού με τις ανταγωνιστικές χώρες (Πορτογαλία, Τουρκία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη).
-- Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
2. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
-- Μείωση των συντάξεων κατά 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το νέο μαχαίρι θα αφορά και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις.
-- Επιπλέον μειώσεις στις κύριες συντάξεις των ταμείων ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών και ΝΑΤ με έναρξη εφαρμογής των μειώσεων από 1/1/2012.
-- Μέχρι το Μάη του 2012 θα προχωρήσει η συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων και η κατάρτιση μελέτης «με έναν παράγοντα βιωσιμότητας ώστε να εξαλειφθούν τα ελλείμματα». Θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ.
-- Μείωση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες μέσω της κατάργησης των εισφορών για Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί θα κλείσουν.
-- Νέα μείωση κατά 3% των εισφορών του ΙΚΑ που καταβάλλουν οι εργοδότες από 1/1/2013.
3. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
-- Κατάργηση με νόμο της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ και κρατικές τράπεζες και μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
-- Νέες απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012, με ένταξη στην «εργασιακή εφεδρεία».
-- Μείωση των συμβασιούχων του Δημοσίου, με μη ανανέωση συμβάσεων.
-- Μειώσεις ύψους 636 εκατομμυρίων ευρώ των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ως το τέλος Ιούνη του 2012.
-- Νέες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με επανεξέταση των μισθολογικών κλιμακίων.
-- Μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 και διατήρηση των προσλήψεων στην αναλογία «1 προς 5».
-- Περιορισμός των εισακτέων σε όλες τις σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο Δημόσιο.
-- Κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων μέχρι τον Ιούνη του 2012.
4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 2012
-- Περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών δαπανών.
-- Μαχαίρι σε πλήθος κοινωνικών επιδομάτων, με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.
-- Περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.
-- Μείωση των λειτουργικών και καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.
-- Περικοπή 200 εκατ. ευρώ από επιχορηγήσεις σε φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού.
-- Μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ.
-- Νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
-- Κατάργηση του εκλογικού επιδόματος.
-- Μειώσεις των εξοπλιστικών δαπανών.
-- Νέο φορολογικό σύστημα τον Ιούνη του 2012 που θα προβλέπει κατάργηση πλήθους φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΣΤΙΑΣ
Το «λουκέτο» θα σημάνει νέες οδυνηρές απώλειες
Καταργούνται μια σειρά σημαντικές παροχές. Τα σπίτια τους κινδυνεύουν να χάσουν χιλιάδες δικαιούχοι. Πάνω από 650 εκ. ευρώ θα κερδίσουν οι μεγαλοεργοδότες
Τα ταξικά συνδικάτα αποκαλύπτουν εδώ και χρόνια τη διαρκή λεηλασία ΟΕΚ και ΟΕΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση για τον ΟΕΚ)
Την οριστική «ταφόπλακα» σε μια σειρά από παροχές που αφορούν το δικαίωμα στη στέγη, στον κοινωνικό τουρισμό και άλλα, επιχειρούν να βάλουν συγκυβέρνηση και τρόικα, με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εστίας (ΟΕΕ).Τα ενδεχόμενα λουκέτα στους δύο Οργανισμούς θα σημάνουν το τέλος:
  • Του (ήδη κουτσουρεμένου) κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ.
  • Της επιδότησης ενοικίου.
  • Των δανείων αποπεράτωσης και επισκευής που χορηγεί ο ΟΕΚ.
  • Της επιδότησης επιτοκίου για όσους έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες.
  • Του κοινωνικού τουρισμού.
  • Των δελτίων θεάτρου και βιβλίων.
  • Των θερινών και χειμερινών εκδρομικών προγραμμάτων.
Στις δαγκάνες των τραπεζών θα οδηγηθούν ολοκληρωτικά δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους (που ακόμα χρωστούν) αλλά και τα όποια χρήματα μέχρι σήμερα έχουν καταβάλει στις τράπεζες, σε ενδεχόμενο λουκέτο στον ΟΕΚ.
Μέχρι σήμερα, ο ΟΕΚ, προκειμένου να ενισχυθούν οι τραπεζίτες και οι κατασκευαστές, έστελνε τους δικαιούχους ως πελάτες στις δαγκάνες τους με αντάλλαγμα την επιδότηση του επιτοκίου. Με το κλείσιμο του Οργανισμού οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταβάλουν και το επιτόκιο που μέχρι σήμερα κατέβαλλε ο Οργανισμός, καθώς αυξάνεται το ποσό των δόσεων προς τις τράπεζες και πλέον γίνεται αδύνατη η αποπληρωμή των δανείων με δεδομένο το τσάκισμα των μισθών, των δυσβάσταχτων και αλλεπάλληλων χαρατσιών, κ.λπ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα εδώ και καιρό επεξεργάζονται τέτοια σχέδια, καθώς πριν περίπου ένα μήνα η Εθνική Τράπεζα με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μεταφέρει τη διαφορά που προκύπτει - δηλαδή το επιτόκιο που κάλυπτε ο Οργανισμός και δεν θα καλύπτει πλέον - στις πλάτες των δανειοληπτών!
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, στις εφορείες θα μεταφερθούν τα «χρέη» των δικαιούχων από δάνεια για αποπεράτωση και επισκευή κατοικίας ή ακόμα και σπιτιών από τον ΟΕΚ που αποπληρώνουν. Με δεδομένη την αδυναμία χιλιάδων νοικοκυριών να πληρώσουν, η μεταφορά των χρεών τους στην εφορία, τα πρόστιμα που θα πέφτουν βροχή λόγω των αντικειμενικών καθυστερήσεων καταβολής των δόσεων, θα γιγαντώσει τον κίνδυνο για χιλιάδες νοικοκυριά να χάσουν τη στέγη τους.
Στον αέρα με μεγάλες συνέπειες για χιλιάδες φτωχές εργατικές οικογένειες τινάσσεται και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, αλλά και μια σειρά από έργα ανέγερσης κατοικιών του ΟΕΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Με το φάσμα της ανεργίας απειλούνται όμως και οι 1.400 εργαζόμενοι και των δυο Οργανισμών πανελλαδικά, όπως σε κίνδυνο μπαίνουν και τα αποθεματικά των Οργανισμών που ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 630 εκατομμύρια. Δηλαδή, τα χρήματα από την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων που παρακρατούνται από την εργοδοσία και αποδίδονται στους δύο Οργανισμούς. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες, που σε ενδεχόμενο κλείσιμο των δύο Οργανισμών απαλλάσσονται πλήρως από τις εισφορές. Συγκεκριμένα, στα Ταμεία τους το 2012 θα μπουν περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές 2% που απέδιδαν και στους δυο Οργανισμούς.
Χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Σταδίου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου