ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης την Τρίτη



Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών αλληλεγγύης. Μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι απεργοί έξω από το υπουργείο Εργασίας
Στο δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουν διαμήνυσαν χθές οι απεργοί χαλυβουργοί στη νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Μεγάλη λαϊκή συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, την επόμενη Τρίτη που ο παλικαρίσιος αγώνας τους «κλείνει» 100 ολόκληρες ημέρες.
Στη συναυλία θα πάρει μέρος το συγκρότημα «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ», και το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.
Η νέα αυτή αγωνιστική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το σωματείο των χαλυβουργών καθώς κλιμακώνουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο ανακοινώθηκε χτες από τον πρόεδρο του σωματείου τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου οι απεργοί διαδήλωσαν έχοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη για μια ακόμα φορά των γυναικών τους, άλλων σωματείων, φοιτητών, φορέων και εργαζόμενων.
«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι», βρωντοφώναξαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, στη νέα κινητοποίηση που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας με πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Εστειλαν δυναμικό και αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα, που σήμερα έφτασε τις 96 ημέρες απεργίας. Σταθερά και αμετακίνητα επιμένουν και απαιτούν την ανάκληση των 65 απολύσεων της εργοδοσίας και απόσυρση κάθε αντεργατικής αξίωσης για εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών.


Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έφτασαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου το οποίο βρήκαν με κατεβασμένα ρολά και παραταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ. Κάλεσαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και διαμήνυσαν ότι δε θα φύγουν αν δε συναντηθεί μαζί τους κάποιος από την πολιτική ηγεσία όταν τους ενημέρωσαν ότι λείπουν όλοι.Σε συνάντηση που έγινε με την ηγεσία του υπουργείου, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των απεργών για μη πληρωμή χαρατσιών εφορίας και ΔΕΗ, τραπεζικών δόσεων, κάλυψη ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Μια γροθιά με τους μετανάστες
Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς εξέφρασε χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος που βρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου με τη συμμετοχή και μεταναστών εργαζομένων στον κλάδο.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε πολλές χώρες
Από τη συγκέντρωση στήριξης των Ελλήνων εργατών στις Κανάριους Νήσους
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 400 ηρωικούς απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποίησαν στις 26 Γενάρη μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, το ΚΚ Λαών της Ισπανίας, η Προλεταριακή Ενωση, οι Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών και άλλες αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις.Σε μήνυμά τους σημειώνουν: «Συνάδελφοι Ελληνες, η αφοσίωσή σας στην υπόθεση της εργατικής τάξης, η δική σας θυσία και αγωνιστικότητα δίνουν και σε εμάς δυνάμεις, αποτελούν παράδειγμα και για τη δική μας πάλη. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας μέχρι την τελική νίκη.
Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!
Ζήτω η πάλη της εργατικής τάξης!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε επίσης στις 31/12 στις Κανάριους Νήσους, που διοργάνωσαν αγωνιστικές ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΚΚ Λαών της Ισπανίας.
Επίσης, την προηγούμενη βδομάδα κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Σουηδία, ενώ σε ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης επιτόπου συγκεντρώθηκε το ποσό των 560 ευρώ. Οπως σημείωσαν στελέχη του κόμματος, «μπορεί το ποσό να είναι μικρό αλλά συμβολίζει κάτι μεγαλύτερο, ότι ο αγώνας των Ελλήνων χαλυβουργών έχει σημασία και για εμάς που βρισκόμαστε στη μακρινή Σουηδία. Παίρνονται και εδώ παράλληλες αποφάσεις και μέτρα, όπως η "Συμφωνία του Μετάλλου" που σημαίνει μειωμένες ώρες εργασίας και μειωμένους μισθούς. Και εδώ οι καπιταλιστές προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργάτες». Επίσης, σε μήνυμά τους καταλήγουν: «Η πάνω από δίμηνη απεργία σας ενάντια στις απολύσεις, στους μειωμένους μισθούς και ωράρια εργασίας είναι μια μάχη για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Θαυμάζουμε το θάρρος και την αποφασιστικότητά σας».
Σύντροφοι του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) από την περιοχή Κίροφ, όπου πρόσφατα υπήρξε ένας σκληρός απεργιακός αγώνας σε εργοστάσιο κατασκευής οικοδομικών υλικών, συγκέντρωσαν 300 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επί κοντά 100 μέρες!
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει αυτήν την πρωτοβουλία των Ρώσων συντρόφων μας, που δείχνει πως η ταξική αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα.
Πλήρωσε 872 ευρώ για να γεννήσει η γυναίκα του!
Τη βαρβαρότητα της πολιτικής που διακηρύσσει ότι η υγεία δεν είναι δικαίωμα αλλά εμπόρευμα και άρα προνόμιο για όσους μπορούν να το αγοράσουν βιώνουν από πρώτο χέρι και οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Χαλυβουργός που μαζί με τους συναδέλφους του εδώ και 96 μέρες μάχεται ενάντια στην απαίτηση του Μάνεση και της τάξης του να δουλεύουν για 500 ευρώ, πλήρωσε από την τσέπη του 872 ευρώ μόνο για τη γέννηση της κόρης του, πριν από δύο μήνες. Δηλαδή, για να έρθει στον κόσμο το παιδί του πλήρωσε σχεδόν δύο μισθούς σαν κι αυτούς που θέλει να επιβάλει η μεγαλοεργοδοσία. Να σημειώσουμε μάλιστα, η συγκεκριμένη οικογένεια είχε την «τύχη» να πέσει πάνω στην περίοδο που το κόστος των τοκετών στα δημόσια νοσοκομεία εκσφενδονίστηκε με την επιβολή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) σε κόστος υπερτριπλάσιο από αυτό που κατά μέσο όρο ίσχυε πριν (γύρω στα 235 ευρώ). Μάλιστα ο εργάτης αναγκάστηκε να τρέχει για να βρει άμεσα ένα τεράστιο ποσό όταν οι οικογένειες 400 απεργών πασχίζουν κάθε μήνα να τα φέρουν βόλτα και για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στρέφονται στην οικονομική βοήθεια που από το υστέρημά τους καταβάλλουν εργάτες από όλη τη χώρα. «Οταν εξήγησα στην προϊσταμένη τι έχει γίνει, έκανε όλες τις ενέργειες για να πάρω πίσω τα χρήματά μου. Ωστόσο το θέμα δεν έχει προχωρήσει για λόγους τυπικά γραφειοκρατικούς, με αποτέλεσμα εδώ και δύο μήνες να υπομένω τις υποσχέσεις που καθημερινά μου δίνονται αλλά και τα χρήματα που με τόσο κόπο η γυναίκα μου κι εγώ καταφέραμε να συγκεντρώσουμε από το υστέρημα και την αλληλεγγύη των συναδέλφων μου, και δικών μας ανθρώπων», δήλωσε στο «Ρ» ο απεργός.
Η εργατική οικογένεια καλείται όχι μόνο να τα βγάλει πέρα με μισθούς πείνας αλλά και να πληρώσει για υπηρεσίες που θα έπρεπε να διασφαλίζονται για όλους ανεξαίρετα και ανεμπόδιστα, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η γέννηση των παιδιών τους κτλ. Ακόμα μια απόδειξη για την ανάγκη να ξεσηκωθεί κάθε εργάτης ενάντια στην πολιτική που τον θέλει ενώ αυτός παράγει όλο τον πλούτο, να του τον αρπάζουν από δέκα μεριές.
 
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου