ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Θέλουν λιμάνι και καράβια εργασιακά γκέτο


Επιδιώκουν να μετατρέψουν ναυτεργάτες και εργάτες της Ζώνης σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό

Με στόχο να «καθαρίσει» το λιμάνι από εργασιακά δικαιώματα, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου κλιμακώνει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπως προδιαγράφουν τα όσα προκλητικά ανέφερε χτες ο υφυπουργός Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνάντησής του με τους ναυτιλιακούς συντάκτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησης, μοιράστηκε πίνακας όπου συγκρίνονται οι μισθοί των Ελλήνων ναυτών και μαγείρων, με αυτούς των Φιλιππινέζων, στέλνοντας το μήνυμα στους ναυτεργάτες ότι ή θα σκύψουν το κεφάλι και θα δουλεύουν με μισθούς πείνας, ή θα πεταχτούν έξω από τα καράβια ως «μη ανταγωνιστικοί».
Ο υφυπουργός χρησιμοποιώντας τη φράση: «Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά» έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα των όσων προετοιμάζονται σε βάρος ναυτεργατών και εργατών της Ζώνης. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες, ο υφυπουργός με τη φράση αυτή προανήγγειλε επί της ουσίας και ποιες θα είναι οι τελικές ανακοινώσεις της διακομματικής επιτροπής - στην οποία συμμετέχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης - για την ακτοπλοΐα.
Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα που έχει εκδώσει επιτροπή που είχε συσταθεί στα πλαίσια του υπουργείου Ναυτιλίας, τίθεται πλέον ανοιχτά το θέμα της εφαρμογής της άρσης του καμποτάζ, δηλαδή της πλήρους εφαρμογής του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην ακτοπλοΐα που σημαίνει πρακτικά επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και στα ακτοπλοϊκά πλοία, με ό,τι σημαίνει αυτό, ανάμεσα στα άλλα, και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Επιπρόσθετα, σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες, ο Γεωργιάδης ανέφερε ότι προωθείται και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κοινή συνάντηση του υφυπουργού με την υπουργό Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας «για την έκδοση ΠΔ και υπουργικών αποφάσεων για τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης» ανέφερε.
Οσον αφορά τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης επικέντρωσε ξανά το πρόβλημα στα μεροκάματα, ανέφερε ότι θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα όπου θα κληθούν να συμμετέχουν τα συνδικάτα της Ζώνης και η εργοδοτική Ενωση, με στόχο να εξευρεθεί συμφωνία «που θα παρέχει, όπως είπε, κοινωνική ειρήνη». Μάλιστα, εκβιάζοντας τους εργάτες ανέφερε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, δηλαδή προφανώς αν δε δεχτούν οι εργάτες να δουλεύουν με μεροκάματα πείνας όπως αξιώνουν οι εργοδότες, «θα δρομολογηθούν άλλες επιλογές καθώς δεν είναι δυνατόν το κράτος να δεχθεί άλλες ζημιογόνες δραστηριότητες»!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου