ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Στρατηγική επιλογή το αλυσόδεμα των εργαζόμενων


Κάτω από τους δημαγωγικούς θεατρινισμούς, κρύβεται η συμφωνία τους στην πολιτική που για λογαριασμό των μονοπωλίων τσακίζει το λαό
Τώρα είναι η ώρα να τους ανατρέψει η δύναμη του λαού, πριν τον οδηγήσουν σιδηροδέσμιο στην απόλυτη εξαθλίωση
Σε απόλυτη συμφωνία για την εξόντωση των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κατέληξαν οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης, προσυπογράφοντας τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου (βλέπε σελίδα 15), για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Οι πολιτικοί αρχηγοί των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, αφού προσπάθησαν με θεατρινισμούς και δημαγωγία να ξεγελάσουν το λαό στη διάρκεια και μετά την προχτεσινή σύσκεψη υπό τον Λ. Παπαδήμο, προχώρησαν με ταξική ομοφωνία στην έγκριση του νέου μνημονίου πτώχευσης του λαού, που παρουσίασε χτες στο Γιούρογκρούπ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν το Γιούρογκρουπ έδινε χτες βράδυ το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων (PSI), η συγκυβέρνηση θα προχωρούσε:
  • Σήμερα στην κατάθεση στη Βουλή των γενικών αξόνων του νέου μνημονίου (μαζί με την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να το υπογράψουν στη συνέχεια), του σχεδίου για το PSI και του προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ύψος 30 δισ. ευρώ.
  • Την Κυριακή ή τη Δευτέρα όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Η σύσκεψη του Λ. Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, «κλείδωσε» το σύνολο των σκληρών μέτρων. Εκκρεμούσε μόνο ο τρόπος με τον οποίο θα γινόταν η νέα περικοπή στις συντάξεις, με την οποία όμως συμφώνησαν όλα τα κόμματα, προκειμένου να «εξοικονομηθεί» μέρος από τα 600 εκατ. ευρώ, που αναζητούνταν για να καλυφθούν οι αντιλαϊκοί δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου.
Παράσταση με μοιρασμένους ρόλους
Με μοιρασμένους ρόλους και προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της «σκληρής διαπραγμάτευσης», ο Α. Σαμαράς φέρεται να ζητούσε να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις κάτω από ένα ποσό και ο Γ. Παπανδρέου να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις. Στο ενδιάμεσο, ο γνωστός κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, έχοντας συμφωνήσει σε όλα, λεοντάρισε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Η «παράσταση» των πολιτικών αρχηγών κράτησε όσο χρειαζόταν για να δημιουργήσουν τα αστικά ΜΜΕ κλίμα «μάχης» των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δήθεν για τα λαϊκά συμφέροντα. Υστερα, η «αυλαία» έπεσε.
Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας, αποφασίστηκε τελικά να προχωρήσει η συγκυβέρνηση στη σφαγή τόσο των κύριων, όσο και των επικουρικών συντάξεων κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Την απόφαση επικύρωσαν όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα περικοπούν από τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνεται: «Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος ενόψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ».
Στο ίδιος μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο σημείωσε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω. Χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία, διαφορετικά το εναλλακτικό το να μην προχωρήσει θα έχει τεράστιο κόστος».
Παραίτηση Κουτσούκου
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια προσπάθεια να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση μέσα από κινήσεις στελεχών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αντεργατικές της κατευθύνσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος, ο οποίος, κάτω από τη γενικότερη λαϊκή κατακραυγή και πίεση, κατέθεσε χτες την παραίτησή του, δηλώνοντας «αδυναμία να ψηφίσει και να εφαρμόσει» τα μέτρα που επιβάλλει το νέο μνημόνιο, επικαλούμενος εκτός όλων των άλλων και το γεγονός ότι αυτά δεν είναι σύννομα «με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθλιος εμπαιγμός και κοροϊδία
Υποτιμάει τη νοημοσύνη του λαού, προσπαθώντας να τον πείσει ότι η συμφωνία στα μέτρα υπηρετεί το δικό του συμφέρον
Ξεπερνάει κάθε όριο ο άθλιος εμπαιγμός του λαού εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, που όσο πιο ενεργά στηρίζει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων, τόσο περισσότερο συνεχίζει να παριστάνει με περίσσιο θράσος το «σκληρό διαπραγματευτή» υπέρ των συνταξιούχων και των άλλων ανθρώπων του μόχθου. Προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού, ο Α. Σαμαράς δε δίστασε να ισχυριστεί ότι χάρη στη δική του «ουσιαστική» τάχα διαπραγμάτευση «αποφύγαμε τα χειρότερα» (!), την ίδια στιγμή που έχει προσυπογράψει και συμμετέχει ενεργά στην πιο άγρια σφαγή του λαού.
Επιδιώκοντας να συσκοτίσει όσο μπορεί την πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινοβραδινή δήλωσή του επιστράτευσε χονδροειδή ψέματα, όπως ότι η μείωση του κατώτατου μισθού δε θα επεκταθεί στους υπόλοιπους μισθούς, ανακάλυψε ανύπαρκτες «επιτυχίες», όπως ότι χάρη στον ίδιο αποτράπηκε η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ δε δίστασε να εμφανίσει ως επιτυχία ότι «απάλυνε» τη σφαγή των επικουρικών συντάξεων, με την οποία συμφώνησε, παρά τη δημαγωγία.
Ταυτόχρονα, νομιμοποίησε το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων στο όνομα ότι «άνοιξε ο δρόμος για να κουρευτεί σημαντικά το ελληνικό χρέος», πράγμα που χαρακτήρισε ως «μεγάλο κέρδος που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ξανά», όταν ο μόνος κερδισμένος από το κούρεμα είναι οι τραπεζικοί όμιλοι, με το λογαριασμό να καταλήγει ξανά στο λαό. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πλήρη συμφωνία του στη σύσκεψη των αρχηγών, επικαλέστηκε «τις καταστροφικές συνέπειες» που θα υπήρχαν στην περίπτωση που δεν έβαζε την υπογραφή του στα νέα μέτρα.
«Με ξέρετε. Και ξέρετε ότι ούτε δειλιάζω ούτε υποχωρώ. Οταν, όμως, γνωρίζω τις συνέπειες, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν τις βλέπω, ιδίως αν είναι τόσο καταστροφικές», αναμασώντας τα ψευτοδιλήμματα περί χρεοκοπίας, η οποία είναι ήδη πραγματικότητα για τα λαϊκά νοικοκυριά, είτε στο τυπικό της μέρος γίνει «ελεγχόμενα», είτε ανεξέλεγκτα. Ο ίδιος δε δίστασε να επικαλεστεί ότι «είμαι εδώ μόνο από υποχρέωση να βοηθήσω την πατρίδα» (!)
Σε κάθε περίπτωση, ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που διαπίστωσε ότι «ποτέ δεν είχε ανάγκη η Ελλάδα από εκλογές απ' ό,τι τις έχει σήμερα», ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως έκανε στο παρελθόν.
«Μανούλες» στους εκβιασμούς
Την ίδια στιγμή, συγκαλεί τα κομματικά όργανα με στόχο να διαχειριστεί τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Απόψε συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που παρά τις παρασκηνιακές και ανούσιες διαφωνίες για τη στήριξη των μέτρων, εμφανίζεται συμπαγής και πανέτοιμη να υπερψηφίσει το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων.
Αυτό το κλίμα ήταν διάχυτο και στις δηλώσεις που έκαναν χτες στελέχη της ΝΔ. «Αυτά τα μέτρα είναι ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια, με μια διαφορά: Η εναλλακτική λύση που υπάρχει είναι χρεοκοπία, έξοδος από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε κατάσταση που ίσχυε πριν από 40-50 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Παπαθανασίου δήλωσε (στον Realfm): «Αν η χώρα πάει σε πτώχευση, όλοι θα σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και οι ξένοι δεν θα μας δώσουν ούτε μια μέρα πίστωση. Ετσι ξεκίνησε η επανάσταση στην Αργεντινή».
Την ίδια στιγμή, πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος των (αυτο)αποκαλούμενων εκπροσώπων της «λαϊκής δεξιάς», ως αναχωμάτων της λαϊκής δυσαρέσκειας και εγκλωβισμού της «εντός των τειχών» της κυρίαρχης πολιτικής. Χαρακτηριστική η στάση του Γ. Μανώλη, που ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από γραμματέας του συνδικαλιστικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων από τη ΝΔ. Την ίδια στιγμή, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «παραμένει στην παράταξη γιατί έχει αρχές και αξίες που δεν τις πουλάει» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές! «Θα το δούμε στην πορεία ανάλογα με τις εξελίξεις», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΑ).

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου