ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ «PROUD MANTA» Πολεμικές προετοιμασίες μεγάλης κλίμακας


Αμεση η εμπλοκή της Ελλάδας, η οποία για το 2012 έχει αναλάβει τη διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Ανάπτυξης
Από την ίδια Νατοϊκή άσκηση, που έγινε το 2011
Χαρακτηριστικά πολεμικής προετοιμασίας για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη θάλασσα και την προστασία νηοπομπών, έχει η ΝΑΤΟική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου «PROUD MANTA», που διεξάγεται νοτιοανατολικά της Σικελίας και στο Ιόνιο Πέλαγος (μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου), με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας, στο διάστημα 14-26 Φλεβάρη.Η άσκηση παραπέμπει σε πολεμικές προετοιμασίες για το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και στο Ιράν και συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της Νατοϊκής δύναμης ταχείας ανάπτυξης (ΝRF), τη διοίκηση της οποίας για το 2012 έχει αναλάβει η Ελλάδα, μέσω του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης. Το NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για συγκέντρωση και ναύλωση 24 εμπορικών πλοίων, που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο.
Στη άσκηση θα πάρουν μέρος δυνάμεις από το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν 6 υποβρύχια (ένα ελληνικό), πλοία επιφανείας της μόνιμης δύναμης της Μεσογείου (ΝΑΤΟ Maritime Group 1) και άλλα πολεμικά πλοία, συνολικά 12. Επίσης, θα πάρουν μέρος 15 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα πραγματοποιήσουν 100 εξόδους.
Η άσκηση θα συντονίζεται από το πολυεθνικό γενικό στρατηγείο της διοίκησης υποβρυχίων και τον αεροπορικό διοικητή του στρατηγείου της Νάπολης της Ιταλίας. Οπως αναφέρεται από ΝΑΤΟϊκές πηγές, στόχος της άσκησης είναι να «επιδείξει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ, επάρκεια και τη διαλειτουργικότητα σε συντονισμένες επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου, πλοίων επιφάνειας και παράκτιες δραστηριότητες επιτήρησης». Οπως, μάλιστα, σημειώνεται, η άσκηση σκοπεύει «να παράσχει επιχειρησιακή εκπαίδευση στο δυναμικό της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF), τα καθήκοντα, τους ρόλους και τις αποστολές».
Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε επαγρύπνηση
Σε ανακοίνωση για τη Νατοϊκή άσκηση, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η άσκηση διοργανώνεται τη στιγμή που «εντείνονται οι πιέσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προς τους λαούς του Ιράν και της Συρίας» και προσθέτει: «Η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή και ο Περσικός Κόλπος γίνονται πεδία οξείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται -η καθεμιά για τον εαυτό της- να εξασφαλίσουν το φυσικό πλούτο και τους εμπορικούς διαύλους που συγκεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές.
Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. Ο,τι δεν μπορούν να λύσουν οι ιμπεριαλιστές με Συνόδους Κορυφής και γεύματα εργασίας θα τα λύσουν με πόλεμο. Οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν. Το ΝΑΤΟ προθερμαίνει την πολεμική μηχανή του. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) πτωχεύει τον ελληνικό λαό και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να στείλει τα παιδιά του, τους φαντάρους, σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Δίνει γη και νερό στους ιμπεριαλιστές διεκδικώντας καλύτερη θέση για τα ντόπια μονοπώλια. Βαθαίνει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».
Η ΕΕΔΥΕ «καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση για άμεση αντίδραση στα σχέδιά τους! Για να ακυρωθεί στην πράξη η βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της χρεοκοπίας. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αγωνιά για τα χρέη και τα κέρδη των αστών
«Αλλο η τρόικα, άλλο η ΕΕ» λέει ο Αλ. Τσίπρας για να εξωραΐσει τη λυκοσυμμαχία στα μάτια του λαού
Το χρέος, και όχι η καπιταλιστική κρίση, είναι το μείζον πρόβλημα επανέλαβε και χτες μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, αγωνιώντας για το «πώς θα το κάνουμε διαχειρίσιμο» και προτείνοντας «λύσεις» στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης. Από τη σκοπιά αυτή, αναπαρήγαγε την προπαγάνδα εκφοβισμού του λαού, ισχυριζόμενος ότι «είμαστε μέσα στον γκρεμό και τώρα καμία λύση δεν είναι εύκολη, χρειάζεται να ανέβουμε την κακοτράχαλη πλαγιά».
Σε μια προφανή αντίφαση, ισχυρίστηκε ότι οι ίδιοι που μαζί με τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις έσπρωξαν το λαό στον γκρεμό, είναι που θα του δώσουν τώρα χέρι βοήθειας. Ετσι, υπεραμύνθηκε με σθένος την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, κοροϊδεύοντας το λαό ότι η λύση βρίσκεται στην ισχυρή διαπραγμάτευση στα ευρωενωσιακά διαβούλια «με το χαρτί ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα κι αν βγει από το ευρώ η Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει μέσα στο 2012 500 δισ., που είναι τα χρέη που χρωστάει η Ιταλία και η Ισπανία».
Διαγράφοντας με μια μολυβιά την ανισομετρία στον καπιταλισμό, ισχυρίστηκε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η ίδια η Ευρωζώνη, εμείς λέμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης με ισότιμες υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα, είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».
Στην προσπάθεια να παρακάμψει τα καταφανέστατα αδιέξοδα της στρατηγικής του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί ακόμα και την αυταπάτη ότι είναι άλλο η ΕΕ και άλλο η τρόικα (!) Ετσι, αφού χαρακτήρισε «εξευτελισμό» το γεγονός ότι ο «Βενιζέλος κάθεται στο τραπέζι με υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», πρόσθεσε: «Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής».
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου αν αυτό σημαίνει ότι θα διαρραγούν οι σχέσεις με την ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Γιατί η τρόικα είναι η ΕΕ; ...Το ΔΝΤ είναι η ΕΕ;» και συμπλήρωσε: «Ισα ίσα, εμείς θα εκμεταλλευθούμε την παρουσία μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε πολιτικές οι οποίες θα έχουν άλλο κοινωνικό αποτέλεσμα και άλλη ανταποδοτικότητα».
Πρόκειται για κοροϊδία ολκής στο λαό, αφού ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στρατηγικό στόχο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και λέει ότι κάθε «κούρεμα» του χρέους θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Αρα, στο ενδεχόμενο που κληθεί να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση, όπως οραματίζεται και επιδιώκει, με την τρόικα θα διαπραγματεύεται και με την ΕΕ θα αποφασίζει σε βάρος του λαού, παρά τις όποιες προθέσεις.
Σε άλλο σημείο, υπερασπίστηκε την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά «με άλλους όρους» και κάλεσε το λαό να εμπλακεί στις εξελίξεις, «προς ενίσχυση των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της χώρας». Να στηρίξει δηλαδή τα παζάρια των αστικών κυβερνήσεων για τους ρυθμούς της χρεοκοπίας του, προκειμένου να σωθεί το κεφάλαιο.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου