ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ Αφαιμάζουν το λαό, πριμοδοτούν το κεφάλαιο


Κατάργηση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και μαζικές ανατιμήσεις στους φόρους λαϊκής κατανάλωσης και κατοικίας, προβλέπει μεταξύ άλλων έκθεση του ΔΝΤ
Σχέδια για μαζική εξαθλίωση του λαού προωθεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, με την αντιλαϊκή λίστα να συμπληρώνεται καθημερινά από μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκπροσώπους των μονοπωλίων, συνολικά από το πολιτικό προσωπικό και τους άλλους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να χρεώσουν στο κλιμάκιο του ΔΝΤ την κατάρτιση της νέας αντιλαϊκής λίστας, είναι όμως ολοφάνερο ότι πρόκειται για απόλυτα κοινές επεξεργασίες, στο όνομα της διάσωσης του κεφαλαίου με χρεοκοπία του λαού. Σε έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χτες έχουν περιλάβει μπαράζ από νέους, πρωτοφανούς βαρβαρότητας, αντιλαϊκούς φόρους, στον αντίποδα των φοροελαφρύνσεων, μαζί και των εισφοροαπαλλαγών που χαρίζουν στα μονοπώλια.
Συγκεκριμένα:
 • Για την «ουδέτερη δημοσιονομική υποτίμηση», προτείνεται η μετατόπιση του «βάρους» από τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, στην έμμεση φορολογία (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης) καθώς και στην ακίνητη περιουσία. Δηλαδή, φτηναίνουν το λεγόμενο «κόστος εργασίας» και κάνουν ακριβότερα τα εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης. Χαρακτηριστικά, σημειώνουν: «Μια άρτια φορολογική μεταστροφή από την εργασία στην κατανάλωση, θα μπορούσε να μειώσει τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας με πιο ήπιους τρόπους και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη».
 • Κατάργηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, για μισθούς μέχρι 400 ευρώ το μήνα, προφανώς γιατί σε αυτά τα επίπεδα σκοπεύουν να συνθλίψουν συνολικά τους μισθούς.
 • Προώθηση της αυτασφάλισης, στα πλαίσια της ενίσχυσης του λεγόμενου ανταποδοτικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, κάτι που ισοδυναμεί με ακόμα μεγαλύτερο κουτσούρεμα κάθε παροχής από τα Ταμεία. Επίσης, σταδιακή ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ.
 • Επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ (19% ή 21%), εξέλιξη που σημαίνει μαζικές ανατιμήσεις στα εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης (σήμερα στο 13%).
 • Υπαγωγή αγροτών πάνω από έναν ορισμένο τζίρο σε καθεστώς ΦΠΑ, για φορολόγηση όπως για τους ελευθεροεπαγγελματίες. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρόκειται για «λογικό μέτρο» που ήδη «εξετάζεται» από την κυβέρνηση. Ο ετήσιος τζίρος προσδιορίζεται στα 25.000 ευρώ με ενδεχόμενο να προσδιοριστεί ένα «υψηλότερο κατώφλι». Επίσης, επιβολή φόρου κατοχής περιουσίας στα αγροτεμάχια.
 • Μείωση των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας από 8 σε 3 ή 4. Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου (σήμερα 5.000 ευρώ) με τη «μετατροπή του σε μη επιστρεφόμενη μείωση φόρου».
 • Σημειώνουν ότι οι φοροελαφρύνσεις για τόκους στεγαστικών δανείων (πρώτη κατοικία) δημιουργούν «στρεβλώσεις και προκαλούν υπερεπένδυση στα ακίνητα». Προτείνεται παραπέρα καρατόμηση σε ποσοστό 50%.
 • Αύξηση των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα σε ετήσια βάση. Καθιέρωση «σύγχρονου συστήματος αποτίμησης των ακινήτων σε μαζική κλίμακα», εισαγωγή «φόρου υπεραξίας στα ακίνητα», για νέα αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κατάργηση των «μειωμένων» συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
 • Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου στο κρασί και στον καπνό, για χειροποίητα στριφτά τσιγάρα.
 • Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων και συγκέντρωση των εισπράξεων στον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και εισαγωγή κριτηρίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
 • Αύξηση αυτοτελούς φορολόγησης ομολόγων και τόκων καταθέσεων από το 10% στο 20% (όταν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν). Κατάργηση ειδικού φόρου στα αμοιβαία κεφάλαια.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καταλήγουν για το «κούρεμα»
Συνεχίστηκαν και χτες τα παζάρια
Το μπουγιουρντί για το «κούρεμα» στα χρέη της πλουτοκρατίας, θα το πληρώσει ο λαός με νέα μέτρα και μεγαλύτερη φτώχεια
Ολοκληρώνονται, όπως όλα δείχνουν, τα παζάρια για το «κούρεμα» μέρους του ελληνικού χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των τραπεζικών ομίλων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν ότι η κατ' αρχήν συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, γνωστή και ως PSI, τελείωσε, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι τραπεζίτες - μεγαλοπιστωτές του ΙΙF σημείωναν ότι «οι παραγωγικές συζητήσεις συνεχίζονται, καθώς προχωρούν άλλα ζητήματα. Ελπίζουμε ότι τα διάφορα στοιχεία του ελληνικού πακέτου, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες».Τα επόμενα βήματα που προβλέπεται να γίνουν, είναι η παρουσίαση της συμφωνίας στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης τις επόμενες μέρες, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στη σύνοδο του Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα. Στις 13 Φλεβάρη, η συγκυβέρνηση θα εξαγγείλει δημόσια πρόσκληση στους ιδιώτες «επενδυτές» και τις τράπεζες που διακρατούν ελληνικά κρατικά ομόλογα να συμμετάσχουν στη συμφωνία, η οποία προβλέπει ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων με νέα τριακονταετούς διάρκειας, τα οποία θα είναι εγγυημένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με μεσοσταθμικό επιτόκιο κοντά στο 3,7% - 3,8%.
Τα νέα αυτά ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, και όχι το ελληνικό, όπως ισχύει για τα παρόντα, γεγονός που σημαίνει ότι αν το ελληνικό Δημόσιο βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής των τοκοχρεολυτικών δόσεων, οι πιστωτές, θα μπορούν να απαλλοτριώσουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Η απαξίωση - το κούρεμα - των τιμών των ομολόγων αναμένεται να φτάσει στο 70% της παρούσας αξίας, καθώς τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται στην αγορά στο 40% - 45% της ονομαστικής τους τιμής.
Η καταστροφή κεφαλαίου, που συντελείται με το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, δεν είναι τίποτα μπροστά στη διαφαινόμενη χρεοκοπία του ελληνικού λαού, δεδομένου ότι η συμφωνία με τους πιστωτές συνοδεύεται με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις
Συντηρούνται τα σενάρια για μικρότερη «Ζώνη του ευρώ»
Κλιμακούμενες αναταράξεις και ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς στην ΕΕ και στο εσωτερικό των κρατών - μελών προκαλεί η κρίση και τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», τουλάχιστον 40 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού φέρονται να διαφωνούν με το δεύτερο δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα, με την πλειοψηφία τους να ανήκει στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Μέρκελ.
Αξιοποιώντας αυτό το κλίμα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οξύνει τους εκβιασμούς στο λαό να αποδεχτεί τη σφαγή του, λέγοντας για την Ελλάδα ότι «τον Μάρτιο θα δούμε εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ή όχι». Επαναλαμβάνει, ακόμα, ότι «στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας αποφασίσαμε με τον Ελληνα ομόλογό μου, τον κ. Βενιζέλο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τα μέτρα που δεν έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα, προκειμένου να λάβει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας».
Παράλληλα με τους εκβιασμούς, πυκνώνουν και τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο Αυστριακός οικονομολόγος και ειδικός του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Φριτς Μπρόις, σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», προτείνει στην Ευρωζώνη να ανήκουν πλέον μόνον έξι έως επτά χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, ενδεχομένως και Φινλανδία) και η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή.
Ο Ρούντολφ Μπέμλερ, μέλος του ΔΣ της Bundesbank, εκτιμάει ότι «μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Αθήνας ή ακόμη και ενδεχόμενη έξοδός της από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στις χρηματαγορές», ενώ ο Ντέιβιντ Ρίλεϊ, της «Fitch», εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αλλά δεν θα βγει από την Ευρωζώνη και προειδοποιεί ότι μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μαζικής εξόδου κεφαλαίων και κατάρρευσης της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον του ευρώ κρίνεται στην Ιταλία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου