ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Γενάρη



Με γοργούς ρυθμούς, σχέδιο και αποφασιστικά μπαίνουν στη μάχη για την προετοιμασία της Παναττικής απεργίας στις 17 του Γενάρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό. Στόχος η σύνθετη αυτή απεργιακή μάχη να αποτελέσει έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Ταυτόχρονα, η απεργία πρέπει να αποτελέσει μια ακόμα αποφασιστική απάντηση στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας που εκφράζεται με πλήθος αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και άλλων νομοθετημάτων, με χτύπημα των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μέσα στους τόπους δουλειάς. Να αποτελέσει καθοριστικό βήμα στην αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα. Ηδη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ σε προχτεσινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν πλήθος συνδικαλιστών και εργαζομένων, συζήτησε έγκαιρα την οργάνωση της δουλειάς μπροστά στην απεργία. Εθεσε τους στόχους και τα κριτήρια μπροστά σε αυτήν την αναμέτρηση.
Χτες, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση για συμμετοχή στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, με την κήρυξη στη συγκεκριμένη ημερομηνία, 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας. Η απεργία, που αποφασίστηκε μετά από την πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, είναι απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, συνολικά στους εργαζόμενους που δίνουν μάχη στους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και δυναμικής απάντησης στην ολομέτωπη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση. Για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας, το ΕΚΠ διοργανώνει την Τετάρτη 4 Γενάρη στις 6 το απόγευμα σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων μελών του. Χτες, η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μετά από ομόφωνη εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά την προχτεσινή σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου για τον καθορισμό της ημερομηνίας, προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 17 του Γενάρη.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΠ αναφέρεται ότι η παμπειραϊκή απεργία κηρύχτηκε «για να εκφράσουμε την αλληλεγγύης μας στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και σε εργαζόμενους που στέκονται απέναντι σε απολύσεις, μειώσεις μισθών. Οπως Χαλυβουργία, ΑΛΤΕΡ, Λουκίσσας, 3Ε, Μυλωνάς, Αλουμινέξ, Γερολυμάτος, Κοσμέτικς, ΣΕΒΙΤΕ, ΝΟΤΟΣ COM, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Τελεπερφόρμανς, Νιους Φον, Μάριοττ, Λυκαβηττός κ.λπ. Να απαντήσουμε στη γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων που ολοένα και γιγαντώνεται στους χώρους δουλειάς, με την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, το χτύπημα των ΣΣΕ και άλλα».
Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την καθημερινή δράση και οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε κλάδο, την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης παντού. Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, την υπογραφή ΣΣΕ, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να συνεχίσουν τη δράση ενάντια στα χαράτσια, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαγρυπνούν απέναντι στη δημιουργία ενώσεων προσώπων από την εργοδοσία.
Πρωτοχρονιά στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!
Ανυποχώρητοι στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν τον αγώνα οι απεργοί χαλυβουργοί
«Πρωτοχρονιά στη χαλυβουργία», εκεί, στην πύλη του εργοστασίου, ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο που συνεχίζουν σήμερα για 61η ημέρα την απεργία και ταυτόχρονα οργανώνουν τη νέα τους συγκέντρωση για την Τρίτη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στη νέα κρίσιμη τριμερή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί. Μάλιστα, μέσα από την προχτεσινή σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ βγήκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει.
Οι χαλυβουργοί βλέπουν τις φωτιές που έχουν ανάψει να απλώνονται ακόμα παραπέρα μετά και την πρόσφατη απόφαση από Εργατικά Κέντρα της περιοχής για παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μετά και από κάλεσμα της γενικής τους συνέλευσης. Αποτελεί την πλέον έμπρακτη αλληλεγγύη στο σκληρό και περήφανο αγώνα που δίνουν ενάντια στην εργοδοσία και τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Μια αλληλεγγύη βέβαια που δεν έχει σταματήσει λεπτό να εκφράζεται στην πύλη του εργοστασίου από παντού και με κάθε τρόπο και να δίνει δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν. Ακόμα και τώρα τις ημέρες των γιορτών εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων κάθε ηλικίας επισκέπτονται τους απεργούς και τους συμπαραστέκονται έμπρακτα και με ευχές.
Μάλιστα προχτές για μια ακόμα φορά είδαν να εκφράζεται στον αγώνα τους η διεθνής αλληλεγγύη με την επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου δύο ξένων συνδικαλιστών από την Ινδία και τη Γαλλία, στελέχη και οι δύο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστής Οργάνωσης. Συγκεκριμένα του Ντεμπαντζάν Τσακραμπαρτί, εκπροσώπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Οικοδόμων Ινδίας και Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Ζαν Πιερ Μπαζ, Γάλλου συνδικαλιστή. Οι ξένοι συνδικαλιστές εξέφρασαν στους απεργούς την αλληλεγγύη τους και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στις χώρες τους τον αγώνα που δίνουν.
Χτες, αργά το απόγευμα, οι απεργοί χαλυβουργοί με μεγάλη συγκίνηση δέχτηκαν την αλληλεγγύη αναπήρων μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Ξεπέρασαν κάθε πρόβλημα και εμπόδιο και βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράσταση, γνωρίζοντας και εκείνοι πολύ καλά τι σημαίνει αγώνας ζωής.
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ολοταχώς για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο
Προ των πυλών είναι πλέον οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και κατάργηση δημόσιων δομών από το νέο έτος. Αυτό επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, παρά τις όποιες λεκτικές ακροβασίες, «υπέδειξε» και τον τρόπο που αυτές θα γίνουν και δεν είναι άλλος από την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση - θα περιλαμβάνει και ιδιωτικούς φορείς - ορίζεται στο νόμο 4024/2011 που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και αφορά το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η αξιολόγηση θα γίνει. Και η αξιολόγηση προβλέπεται να γίνει και στο άρθρο 35 και στη συμφωνία που έχουμε κάνει και θα γίνει με έναν τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012 για να έχουμε καλύτερη Διοίκηση. Λεπτομέρειες θα συζητήσουμε με τους εταίρους και θα σας ανακοινώσουμε την επόμενη περίοδο, για τον πολύ απλό λόγο ότι η αξιολόγηση μιας δομής ή μιας υπηρεσίας μπορεί να γίνει ευκολότερα, δυσκολότερα μπορεί να γίνει η αξιολόγηση των ατόμων, των εργαζομένων».
Επίσης, σε ό,τι αφορά την έκθεση του ΟΟΣΑ - την οποία επικαλέστηκε και ο Δ. Ρέππας - αυτή ρητά και κατηγορηματικά κάνει λόγο για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα κατά 30%, κάτι το οποίο σημαίνει πως και δημόσιες δομές θα καταργηθούν ή συγχωνευτούν και το προσωπικό θα απολυθεί. Το επιχείρημα του Δ. Ρέππα πως «η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν προβλέπει απολύσεις, προβλέπει εξορθολογισμό της λειτουργίας και των εργαζομένων στο Δημόσιο» είναι φανερό πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν στις απολύσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα Γενάρη όταν και θα υπάρξει ειδική συνάντηση με την τρόικα για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά τα άλλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το 2ο Μνημόνιο Συνεργασίας «για την παροχή τεχνικής βοήθειας αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα» μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης του Κράτους της Γαλλικής Δημοκρατίας και σε συνεργασία, ως τρίτο μέρος, με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force For Greece), της οποίας επικεφαλής είναι ο Ράιχενμπαχ. Θυμίζουμε πως το πρώτο Μνημόνιο υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με την Εσθονία, για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου