ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ Νέα αφαίμαξη σε δικαιώματα μισθούς και συντάξεις


Με διαδικασίες εξπρές το νέο πακέτο μέτρων που «κλείνει» το υπάρχον μνημόνιο και προαναγγέλλει το επόμενο
Περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, περιστολή των δαπανών για υγεία και φάρμακο, επέκταση της «εφεδρείας» στις ΔΕΚΟ και προώθηση νέων διαρθρωτικών ανατροπών, σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Τα νέα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, θα προωθηθούν μέχρι το τέλος του 2011 ή ως τις αρχές του 2012. Οπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής, την Πέμπτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, τα μέτρα θα προωθηθούν είτε με πολυνομοσχέδιο - σκούπα, είτε με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου που θα εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να «παρακαμφθεί» η συζήτησή τους στη Βουλή και να επιταχυνθεί η εφαρμογή τους.
Τα μέτρα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την τρόικα. Τώρα έχουν και την επίσημη σφραγίδα της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. «Μια σειρά από ζητήματα που βρίσκονται ανοιχτά θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του 2011 ή το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012», σημείωσε στη συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Πακέτο - «σκούπα»
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το νέο αντιλαϊκό πακέτο θα περιλαμβάνει:
  • Νέες «παρεμβάσεις» στο λεγόμενο «ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων. Κατεβάζουν το πλαφόν των αποδοχών και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών.
  • Παρακράτηση των χαρατσιών «αλληλεγγύης» μήνα με το μήνα από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ο ασφαλής τρόπος να τα αρπάζουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους που αρνούνται οργανωμένα να τα πληρώσουν. Το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή από το Γενάρη του 2012.
  • Σταδιακή αύξηση των εισφορών για τον ΟΓΑ, με κλιμάκωση από το Γενάρη του 2012 μέχρι και το 2015. Επίσης, δρομολογούν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ από τη νέα χρονιά.
  • Νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 1/1/2012 από 10% μέχρι και 50%.
  • Συρρίκνωση στις αναπηρικές συντάξεις, «αλλαγές» στους όρους χορήγησής τους, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων.
  • Παραπέρα περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη σε ολόκληρο το σύστημα Υγείας.
  • Επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» σε ολόκληρο τον κρατικό τομέα, σε τομείς που δεν είχαν περιλάβει στο προηγούμενο σάρωμα (ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία).
  • Μειώσεις μέχρι και 40% του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκεστάιν της ΕΕ για το «άνοιγμα» 350 επαγγελμάτων και για την προσφορά φρέσκου ζωτικού χώρου στα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Στο μέτρο υπάγεται και η «πλήρης απελευθέρωση» των οδικών μεταφορών (ταξί και φορτηγά).
  • Νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικία και τις χρήσεις γης, προκειμένου και να προσελκύσουν «επενδυτές» στο ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς πάνω στις τιμές χονδρικής του φαρμάκου, που αποδίδεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους.
Νέα φοροκαταιγίδα
Η τρικομματική κυβέρνηση έχει στα σκαριά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που ενδεχομένως να κατατεθεί λίγο αργότερα (αρχές 2012), χωρίς να αποκλείεται - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο ή τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου. Πρόκειται για νέες επώδυνες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα σηματοδοτήσουν επιπλέον βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Συγκεκριμένα:
-- Θα αποχαρακτηρίσουν όλους τους αγρότες από «ειδικού καθεστώτος» και θα τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία, να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία, να φορολογούνται όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
-- Θα μειώσουν το αφορολόγητο για το χαράτσι της «αλληλεγγύης» στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα και θα πληρώνουν πλέον όσοι έχουν μηναίο εισόδημα από 450 ευρώ και πάνω!
-- Θα προχωρήσουν σε δραστική κατάργηση και των τελευταίων «φοροελαφρύνσεων» που έχουν απομείνει, λεηλατώντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.
-- Θα επιβάλλουν νέα χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους, με τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγηση, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τις ατομικές επιχειρήσεις και την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους.
-- Θα προχωρήσουν σε κατάργηση των «μειωμένων» συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
Η συμμαχική κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα νέα μέτρα που θα ψηφίσει το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελούν τον προθάλαμο για το νέο μνημόνιο διαρκείας, που ετοιμάζουν σε συνεργασία η κυβέρνηση Παπαδήμου με την τρόικα. Το μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, θα φέρει πρόσθετα μέτρα - πέρα από αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί - ύψους 7 δισ. ευρώ για την τριετία 2013 - 2015.
Είναι ενδεικτικό ότι η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, ώστε να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες ενόψει των σκληρών νόμων που χρειάζεται να ψηφιστούν για να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν βάσει του νέου μνημονίου.
Αναμόρφωση του αστικού συστήματος
Στον ταξικό πόλεμο εναντίον του λαού, συμμετέχουν με μοιρασμένους ρόλους οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Τα ίδια κόμματα πρωταγωνιστούν και στην αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, για να θωρακίσουν το αστικό σύστημα. Στο φόντο των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και βουλευτές επιχειρούν να αναβαπτίσουν τη σοσιαλδημοκρατία στα μάτια του λαού και κάνουν λόγο για «αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς», σε μια προσπάθεια να αθωώσουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και να απορροφήσουν τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
Τα στελέχη, οι υπουργοί και η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζουν την ψευτοαντιπολίτευση, εκτοξεύοντας φραστικά πυροτεχνήματα για επιμέρους ζητήματα, ενώ την ίδια ώρα στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το σύνολο των εξοντωτικών μέτρων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ., που φέρονται δήθεν να διαφωνούν με τακτικές υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Γεωργιάδης - Παπουτσής), αλλά προωθούν μέτρα και νομοσχέδια που εγκρίνει από κοινού το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο.
Πίσω από τους θεατρινισμούς κρύβεται η κοινή στρατηγική τους να προωθήσουν τα βάρβαρα μέτρα που απαιτεί η ντόπια πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Γι' αυτό είναι πρόθυμοι να παρατείνουν και τη διάρκεια της συγκυβέρνησης. Ταυτόχρονα, οι ηγεσίες των τριών κομμάτων επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τους ανθρώπους του μόχθου που χειραφετούνται από την αστική πολιτική, προκειμένου να απορροφήσουν συνολικά τους κραδασμούς που δέχεται το αστικό πολιτικό σύστημα.
Τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται στον αντίποδα των πολιτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης συνεργασίας. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην ένταση της ταξικής πάλης, στην οργανωμένη παρεμπόδιση των αντιδραστικών μέτρων, με ισχυρό ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου