ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Σε παραίτηση οδήγησαν οι ... «υπαγορεύσεις»



Βιάστηκαν να αντιδράσουν, λέει η κυβέρνηση και καλεί τους προϊσταμένους τους να παρέμβουν
Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και προσκόμματα στο έργο τους από τα οικονομικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το μέγεθος της κοροϊδίας των κυβερνώντων, που όχι μόνο θεσπίζουν νόμους φοροαπαλλαγής και φοροαποφυγής για το κεφάλαιο, αλλά δημιουργούν και όλο το αναγκαίο περιβάλλον και για τη φοροδιαφυγή που οργιάζει, αλλά εκείνοι έχουν στο στόχαστρό τους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλος και Μ. Παπαϊωάννου μιλούν για «βεβιασμένη» και «υπερβολική» αντίδραση, αντί όμως να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις, προαναγγέλλουν παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα όσα δηλώνουν οι παραιτηθέντες.
Η καταγγελία των δύο λειτουργών αντεισαγγελέων, όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησής τους προς τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι ότι η Πολιτεία επιχειρεί, με προωθούμενη τροποποίηση της νομοθεσίας για τους οικονομικούς εισαγγελείς, να απαλλαγεί από την παρουσία τους. Με την εν λόγω επιχειρούμενη τροποποίηση, εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ορίζεται αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.
Οι δύο εισαγγελείς σημειώνουν ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας «όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», ενώ υπογραμμίζουν ότι δε δέχονται να είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι δύο εισαγγελείς είναι οι καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, η καταγγελία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά για ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, οι καταγγελίες για ύπαρξη μηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που αδρανοποιεί τη διαδικασία είσπραξης προστίμων μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, καταγγελίες για εφοριακούς που κάνουν παράνομες «εκπτώσεις» για πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο, καταγγελίες για συμμετοχή του Ν. Παπανδρέου σε εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων (CDS) κ.ά. Επίσης, είναι οι εισαγγελείς που έστειλαν στο Αυτόφωρο τον τελευταίο καιρό μεγαλοεπιχειρηματίες για τη μη απόδοση του ΦΠΑ.
Οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης με κοινή ανακοίνωση σημειώνουν ότι η ανάθεση του έργου της πάταξης του οικονομικού εγκλήματος σε εισαγγελείς ανώτερης βαθμίδας δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως προσβολή και παρέμβαση, απειλώντας τους και προαναγγέλλοντας παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τα όσα δηλώνουν στην επιστολή παραίτησης. Οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι η αντίδραση των δύο δικαστών «δημιουργεί την εντύπωση ότι οι θεσμοί δυσλειτουργούν και συνιστά παρέμβαση στα καθήκοντά τους ακόμη και η σκέψη να ανατεθούν τα καθήκοντα του οικονομικού εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνιστά σαφή προσβολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και θέτει σημαντικά ζητήματα κύρους και αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης», ενώ για όλα αυτά στην ουσία προαναγγέλλουν πως «είναι βέβαιο ότι θα επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».
Τέλος, οι δύο υπουργοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει θέμα «υπαγόρευσης ή απαγόρευσης» στη δράση των δύο εισαγγελέων και θα πρέπει οι δύο εισαγγελείς να δώσουν αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλλουν «στη δημιουργία γκρίζων ζωνών».
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Η κυβέρνηση απειλεί με δικαστήρια
«Ούτε μέρα για χάσιμο» δεν αφήνει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου προκειμένου να πιάσει τις νόρμες της αντιλαϊκής πολιτικής και κλιμάκωσης, να μαζέψει τα κάθε είδους αντιλαϊκά χαράτσια για να τα αποδώσει στους μεγαλοδανειστές και τα άλλα σαπρόφυτα.
Με προσφυγή στα δικαστήρια για να σταματήσει την προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο απεργία των εφοριακών απείλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χτες με την Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ), επιβεβαιώνοντας ότι η άσκηση σκληρών αντεργατικών πολιτικών συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Ακολούθησε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ όπου αποφασίστηκε ότι η απεργία θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, ακόμα και αν η κυβέρνηση υλοποιήσει την απειλή της.
Σε ανακοίνωση από το υπουργείο δεν αναφέρεται στην πρόθεσή του να προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά έδωσε το πρόσχημα για να κάνει κάτι τέτοιο προβάλλοντας εξωφρενικούς ισχυρισμούς όπως ότι θα «προκαλέσει δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους», θα «παρεμποδιστεί η βεβαίωση εσόδων». Μέσα στη συνάντηση ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό για εκχώρηση αρμοδιοτήτων των εφοριών σε ιδιώτες. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ αρκέστηκαν να διαπιστώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και μετά άρχισαν να μιλάνε για φοροδιαφυγή, ελεγκτικούς μηχανισμούς και άλλα παρόμοια χωρίς να θίξουν στο ελάχιστο τους υπαίτιους της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης. Στην αντίπερα όχθη οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ Εφοριακών, που κατήγγειλε την πολιτική της συγκυβέρνησης. Τη δυσβάστακτη φορολογία στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, την επιβολή χαρατσιών, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων. Στη συνέχεια κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση στα αιτήματα που θέτει ο κλάδος με την απεργία.
Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας, στις 10 π.μ.). Να παλέψουν ενάντια στις εφεδρείες - πρόωρες συνταξιοδοτήσεις - απολύσεις, ενάντια στη μείωση των μισθών και την ιδιωτικοποίηση των ΔΟΥ. Να απορρίψουν τη διάσπαση του κλάδου με τη δημιουργία ειδικού σώματος ελεγκτών βεβαίωσης - αναγκαστικής είσπραξης. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εφοριακούς να μην υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο σώμα αυτό, σε περίπτωση που το αρμόδιο υπουργείο ξεκινήσει τις διαδικασίες η Ομοσπονδία να τις μπλοκάρει με κάθε τρόπο. Ακόμα να παλέψουν ενάντια στα χαράτσια, στο πετσόκομμα των συντάξεων και άλλα.
Από την πλευρά του το προεδρείο της ΠΟΕ ΔΟΥ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, επικέντρωσε στα εξής:
Από τις προβλεπόμενες 15.300 οργανικές θέσεις, σήμερα έχουν απομείνει περίπου 9.700 εργαζόμενοι. Στην τελευταία τριετία, μετά την καθιέρωση της «εργασιακής εφεδρείας», τις συνταξιοδοτήσεις και το γενικότερο «κλίμα», εκτός υπηρεσίας βρέθηκαν 5.500 εργαζόμενοι, δηλαδή το 36% (!).
«Ανακάλυψαν», αίφνης, το στόχο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση κρατικών υπηρεσιών. Ειδική αναφορά έκαναν στο λεγόμενο «φορολογικό πιστοποιητικό», το οποίο για λογαριασμό μεγάλων επιχειρήσεων εκδίδουν ιδιώτες - «ελεγκτές». Σύμφωνα με τους εφοριακούς, οι αμοιβές των ιδιωτών - «ελεγκτών» ξεκινούν από τα 15.000 ευρώ ανά «ελεγχόμενη» επιχείρηση. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση του «φορολογικού πιστοποιητικού» στους αυτοπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.
Τις παρεμβάσεις υπουργών στο έργο του υπουργείου Οικονομικών κατάγγειλαν οι εκπρόσωποι των εφοριακών, αναφέροντας σαν παράδειγμα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος του ΛΑΟΣ Ροντούλη, στον οποίο ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ απέδωσε παρέμβαση προκειμένου να μη συγχωνευθούν οι ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου