ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού χωρίς κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων δε γίνεται


Η εισηγητική τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Αρτα
Από τη συνέντευξη Τύπου
Το ΚΚΕ νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από όλο τον ελληνικό λαό και εδώ από τους εργαζόμενους του νομού Αρτας να δώσουν βάση στις εκτιμήσεις του για το πού πάνε τα πράγματα. Κι αυτό γιατί χρόνια τώρα, σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιούσε τους εργαζόμενους για τα βάσανα που έρχονται. Πολλοί εργαζόμενοι δεν έδωσαν βάση σε αυτά, πίστεψαν τα κόμματα εξουσίας. Δυστυχώς, το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε. Επομένως, λέμε, τώρα πια ο λαός πρέπει να προσέξει αυτά που λέμε, να τα πάρει σοβαρά υπόψη του. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να μην είναι κανείς απροετοίμαστος σε αυτό που συμβαίνει παρά τη θέλησή του.Ολα τα πράγματα δείχνουν ότι ο κύκλος της κρίσης στην Ελλάδα δεν τέλειωσε. Αντίθετα, τώρα βαθαίνει και βεβαίως δε βαθαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εκτίμηση που εμείς κάνουμε είναι ότι η κρίση θα γίνει πιο βαθιά. Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κοντά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Προγραμματισμένη χρεοκοπία έγινε, συμφωνημένη χρεοκοπία έγινε 50%, προηγούμενα 21%, και βαδίζουμε ολοταχώς θα έλεγα για μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Και δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά πυκνώνουν οι συζητήσεις και τα διάφορα σενάρια, συζητήσεις του τύπου "ευρώ ή δραχμή" και η προσπάθεια να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός, γιατί αν η Ελλάδα, εν πάση περιπτώσει, βγει από το ευρώ, μπορεί να συνδεθεί με το δολάριο ή με τη βρετανική λίρα και υποτίθεται ότι ο λαός σώθηκε.
Θυμίζουμε ότι και η Αργεντινή ήταν συνδεδεμένη με το δολάριο, δεν απέφυγε την κρίση. Και αφού αποδεσμεύτηκε από το δολάριο, μπορεί ο κύκλος της κρίσης να ξεπεράστηκε, αλλά ο λαός βγήκε πιο φτωχός από την κρίση και οι κοινωνικές αντιθέσεις, η κοινωνική διαφοροποίηση έγινε πιο μεγάλη. Συνήθως, τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία διαδίδονται, είναι στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πώς ανακάμπτει η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Δε θα δείτε στατιστικά στοιχεία που να λένε πώς ζει η εργατική τάξη στην Αργεντινή ή σε άλλες χώρες, πώς ζουν τα μικροαστικά στρώματα. Συνήθως, έρχεται ένας μέσος όρος - όπως και στην Ελλάδα - και ο μέσος όρος διαμορφώνεται με τα μεγάλα κέρδη και πλούτη των λίγων, ανακατεύεται και η φτώχεια των πολλών και ο μέσος όρος όταν ανεβαίνει σημαίνει ότι έχει δυναμώσει ο πλούτος και όχι ότι έχει δυναμώσει το εισόδημα και έχει βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Ερχεται τσουνάμι νέων μέτρων
Οπως λέει η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, έρχεται τσουνάμι νέων μέτρων. Κυριολεκτικά. Και ο πρωθυπουργός δε λέει την αλήθεια και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και αυτό το μόρφωμα, ο ΛΑ.Ο.Σ., που είναι στην κυβέρνηση, που λένε ότι δεν θα 'ρθουν καινούργια μέτρα. Πρώτα πρώτα "τρέχουν" τα μέτρα του 2009, του 2010, του 2011 και το 2012 θα πέσουν όλα στην πλάτη μας. Μην ξεχνάτε ότι ορισμένα από τα μέτρα δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί. Δηλαδή, τον Γενάρη του 2012 οι μισθοί θα μειωθούν πάρα πολύ, χωρίς να παρθούν νέα μέτρα.
Ομως θα παρθούν και νέα μέτρα. Παραδείγματος χάριν, όταν γίνεται συζήτηση να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός, αυτό δε χρειάζεται να προγραμματιστεί, η μείωση των μισθών. Οταν αποφασιστεί ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει κατώτατος μισθός, σημαίνει ότι οι μισθοί θα πέσουν κάτω και από τον κατώτατο. Δεύτερο: Οταν λένε ότι θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία θα χρεοκοπήσουν εντελώς μια ώρα αρχύτερα. Οταν λένε ότι θα μειωθούν οι εισφορές της εργοδοσίας στην Εργατική Εστία, στην Εργατική Κατοικία, σημαίνει αντίστοιχα νέες τρύπες. Επομένως, θα γίνει μείωση μισθών, θα γίνει μείωση συντάξεων και εμείς δεν αποκλείουμε η κυβέρνηση να κάνει και κάποια στιγμή και μια στάση πληρωμών.
Στάση πληρωμών έχει ήδη γίνει, για παράδειγμα στις σχολικές επιτροπές μέσω της τοπικής διοίκησης. Υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο. Στάση πληρωμών έχει γίνει στα νοσοκομεία. Στάση πληρωμών έχει γίνει στην επιδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων, στον ΟΑΕΔ. Ο,τι δίνεται είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που έχει προγραμματιστεί και που είχε προγραμματιστεί επίσημα πιο κάτω τα προηγούμενα χρόνια. Επομένως, λένε κυριολεκτικά ψέματα.
Πέφτει το «ταμπού» της αποδέσμευσης
Θεωρούμε ότι η απόφαση που πάρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προπαγανδίζεται, ότι γίνονται βήματα για την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Το αντίθετο. Η τελευταία Σύνοδος της ΕΕ καθόρισε να υπάρχει επίσημο χάσμα ανάμεσα στις χώρες και καθόρισε επίσης με ποιες προϋποθέσεις θα εξοβελίζεται μια χώρα από την Ευρωζώνη ή και από την ίδια την ΕΕ.
Γι' αυτό εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι τώρα πια το ταμπού που είχε ένα μέρος του λαού απέναντι στη δική μας θέση για αποδέσμευση, δεν έχει νόημα να υπάρχει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να σε διώξουν κλοτσηδόν και να σε καταδικάσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια και άλλο πράγμα να αποφασίσει ο λαός - όπως έτσι πρέπει να κάνουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης - να αξιοποιήσουν τους κλονισμούς που δέχεται η ΕΕ και να ωθήσουν τα πράγματα προς την αγωνιστική αποδέσμευση. Αλλά, ταυτόχρονα, εμείς συνοδεύουμε την αποδέσμευση με τη μονομερή διαγραφή του χρέους και πάνω απ' όλα με ριζική αλλαγή και στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας και της οικονομίας. Αυτό που εμείς λέμε εργατική - λαϊκή εξουσία.
Μπορεί για το λαό να φαντάζει ένας στόχος λίγο μακρινός, εμείς λέμε ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα μπει στην ημερήσια διάταξη και ο λαός πρέπει να προετοιμάζεται προς τα κει και να μη δώσει καμία ευχέρεια στην άρχουσα τάξη της χώρας μας να δοκιμάσει εναλλακτικά σχέδια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος με κεντροδεξιά σχήματα, κεντροαριστερά σχήματα ή και με δήθεν αριστερά σχήματα μόνο. Το καπέλο θα αλλάξει, κάτω από το καπέλο θα ακολουθείται η ίδια πολιτική. Αλλωστε, οι αποφάσεις που παίρνονται τώρα ισχύουν μέχρι το 2020 και βάλε και έχει αποφασιστεί ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα μέτρα - θα είναι συνέχεια της προηγούμενης.
Εμείς προβάλλουμε και παλεύουμε για μια πολιτική λύση που θα κόψει κάθε δεσμό του χτες με το σήμερα. Που σημαίνει ότι το πρώτο βήμα που θα κάνει θα είναι η κατάργηση, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Γιατί, πραγματικά, αν δεν κοινωνικοποιήσεις τα μονοπώλια, αν δεν καταργήσεις τα μονοπώλια, όποια κυβέρνηση κι αν είναι, θα έχει συνέχεια στην πολιτική της.
Ετοιμάζουν νέο κύμα καταστολής
Επισημαίνουμε επίσης ότι ο λαός πρέπει να θωρακιστεί - έχει πείρα - απέναντι στο νέο κύμα κρατικής καταστολής και βίας που θα αναπτυχθεί, γιατί δεν μπορούν διαφορετικά να αντιμετωπίσουν. Το κίνημα θα ανέβει, το κίνημα θα αντεπιτεθεί, ο λαός δε θα αυτοκτονήσει, επομένως θα ετοιμάσουν νέο κύμα καταστολής. Θα επαναλάβω αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή: Η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η συμμετοχή ενός κόμματος το οποίο εκτελεί συμβόλαια, κάνει την πιο βρώμικη δουλειά, είναι το κόμμα εκείνο που θα πάρει στην πλάτη του την επεξεργασία των πιο βρώμικων και αντιλαϊκών μέτρων εναντίον του λαού.
Και πραγματικά, απορούμε πώς ο πρωθυπουργός, ο κύριος Παπαδήμος - με τον οποίο διαφωνούμε κάθετα, αλλά εν πάση περιπτώσει έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ - μπορεί να συνυπάρχει με ανθρώπους που υμνούν τον Μεταξά, τον Μανιαδάκη και που κάθε μέρα ζητούν μέτρα διάλυσης του κινήματος. Αλλά βλέπετε, το αστικό πολιτικό σύστημα έχει και την κομψή κορυφή του έχει και το βούρκο του.
Το ΚΚΕ παλεύει για να αποτρέψει τα χειρότερα, αν μπορεί να υπάρχει μια ανακούφιση για τα φτωχά, λαϊκά στρώματα - κι αυτό μας ενδιαφέρει - αλλά, ταυτόχρονα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε να διαμορφωθεί μια μεγάλη κοινωνικοπολιτική λαϊκή συμμαχία, η οποία δεν θα έχει αυτές τις γνωστές ταμπέλες, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, αριστερά, θα είναι μια συμμαχία, η οποία θα εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μικρομάγαζων, της φτωχής αγροτιάς. Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητα της λαϊκής συμμαχίας, γιατί όλες οι άλλες ταμπέλες είναι ψευδεπίγραφες.
Κι αυτή η συμμαχία θα παλεύει οργανωμένα από τα κάτω και πανελλαδικά στον τόπο δουλειάς, στο συνεταιρισμό, στη γειτονιά, στο λαϊκό δρόμο, στις λαϊκές γειτονιές, με τέτοιες μορφές πάλης που θα μάθουν οι εργαζόμενοι να παίρνουν στα χέρια τους αυτό που οι επάνω σφετερίζονται. Ετσι θα έρθει η αλλαγή στην Ελλάδα και όχι με εκλογικά αθροίσματα και με διανομή εκλογικών θέσεων και εκλογικής καρέκλας. Αναμφισβήτητα, από πλευράς πολιτικής, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι κάτι το σημαντικό, κυρίως γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι μια αξία που θα αξιοποιηθεί από το λαϊκό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία και δεν πρόκειται να κάνει κανένα κομπρεμί με τους επάνω στα πλαίσια του κοινοβουλίου ή στις υπουργικές καρέκλες.


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Με ομιλία σε μαζική πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», ολοκληρώθηκε χτες βράδυ η πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας της ΓΓ της ΚΕ στην Ηπειρο. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι περιοδεία στη βιομηχανία «ΙΟΝ» της Αρτας, ενώ το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε στον ίδιο χώρο συνάντηση με το σωματείο και εργαζόμενους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας. Σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στα Γιάννενα και το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει τα εξής: Στις 9 π.μ., περιοδεία στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ». Στις 11 π.μ., περιοδεία και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Στις 12 μ., περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας «Spider». Στις 6 μ.μ., συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καριπίδης». Στις 7 μ.μ., ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στη Λιμνοπούλα.

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης»
Μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που γενικεύονται και στην περιοχή. Ακολουθεί ο συγκεκριμένος διάλογος της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους.
***
-- Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ πάει για πώληση, όπως και ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός. Τι μπορεί να γίνει; Ο κόσμος ψάχνει για αποκούμπι και στο ΚΚΕ...
-- Εξαρτάται πώς σε θεωρεί αποκούμπι. Αν νομίζει δηλαδή ότι θα πάμε αύριο στη Βουλή - που θα πάμε - και θα βάλουμε το θέμα και τους κάνουμε τα μούτρα κρέας... Εδώ πρόκειται για στρατηγική. Εδώ πρόκειται για μέτρα που αφορούν την καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι τώρα μέτρα ούτε του Παπαδήμου, ούτε του ενός ή του άλλου υπουργού. Επομένως, δεν είμαστε στην περίοδο εκείνη που σε έναν αγώνα, ζήταγες 10 πράγματα και κέρδιζες τα πέντε. Από αυτή την περίοδο έχουμε φύγει.
Οι αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, κι εμείς παίξαμε ουσιαστικό ρόλο - χωρίς να σημαίνει ότι ήμαστε μόνο εμείς στους αγώνες, ήταν κι άλλοι εργαζόμενοι - τι πρόσφεραν; Καθυστέρησαν τη λήψη μέτρων, παρεμπόδισαν να παρθούν μέτρα πριν 10 χρόνια. Γιατί η ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι τώρα με την κρίση, η ΔΩΔΩΝΗ είχε προγραμματιστεί πολύ πιο πριν. Ολα αυτά τα συνεταιριστικά εργοστάσια είναι αποφασισμένο να πουληθούν, καταρχήν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και μόνο προβλέπονται. Οι αγώνες καθυστέρησαν την πώλησή τους. Καθαρά πράγματα.
Τώρα όμως, έφτασε το πράγμα στο «και πέντε». Αρα ούτε κι εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα αυτών των εργαζομένων με τον τρόπο που το κάναμε πριν 10 χρόνια. Εμείς βεβαίως αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της στήριξης της παραγωγής στην Ελλάδα γαλακτοκομικών προϊόντων, τη στήριξη της κτηνοτροφίας, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Από τη στιγμή που το πολυεθνικό κεφάλαιο, το μονοπωλιακό κεφάλαιο συγκεντρώνει στα χέρια του αυτούς τους τομείς και με όρους 100% ιδιοκτησίας, θα σου πούνε «ναι, στηρίζουμε τη γαλακτοβιομηχανία, αλλά τη στηρίζουμε μέσω του κυρίου τάδε και τάδε και όχι μέσω του συνεταιριστικού εργοστασίου». Υστερα, χρησιμοποιούν υπαρκτά προβλήματα στα εργοστάσια αυτά που η ίδια η πολιτική τους τα συσσώρευσε, για να δικαιολογήσουν είτε το κλείσιμο, είτε την πώληση.
Εμείς επομένως, να προσφέρουμε ακόμα υπηρεσίες να μπουν εμπόδια στην πώληση. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Διότι έχουν τη δύναμη να την προχωρήσουν, στο όνομα της κρίσης, στο όνομα της χρεοκοπίας, να μη μας διώξουν από το ευρώ, αν μας διώξουν από το ευρώ να ξαναμπούμε στην ΟΝΕ, αυτό το πράγμα... Δεν υπάρχει τώρα η επιλογή του μικρότερου ή του μεγαλύτερου κακού. Γι' αυτό ακριβώς η ώρα είναι ο λαός να διεκδικήσει αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Οχι να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, των μονοπωλίων - αυτό είναι η κυβέρνηση, το πολιτικό προσωπικό - να διώξει και το πολιτικό προσωπικό, αλλά πρέπει να επιφέρει ριζική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, αυτό που εμείς λέμε εργατική λαϊκή εξουσία.
Και βεβαίως αυτό πρέπει να γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Κι οπωσδήποτε τα χτυπήματα όσο πιο παράλληλα ή συντονισμένα είναι στην Ευρώπη, θα έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αλλά εμείς εδώ που ζούμε, στην Ελλάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να τεντώσουμε τις δυνάμεις, να γίνει το βήμα προς τα μπρος στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως προσπαθούμε να συντονιστούμε και με άλλες δυνάμεις γιατί αυτό βοηθάει, υπάρχει ταυτόχρονα και ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις θέσεις των κομμάτων, από την κατάσταση του κινήματος, από το τι κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Βεβαίως είμαστε αποκούμπι, αλλά το θέμα είναι να βάλει το κεφάλι του στον ώμο μας; Το ζήτημα είναι να ενώσουμε τα χέρια, τις γροθιές μας και να παλέψουμε μαζί, αυτό είναι.
Γενικευμένη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις
-- Η ανεργία μεγαλώνει και ταυτόχρονα με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προσπαθούν να εξαργυρώσουν την εξαθλίωση και την απόγνωση του κόσμου. Ποια είναι η δική σας πρόταση;
-- Αυτά τα προγράμματα που κάνουν τώρα, στην πραγματικότητα θα είναι οι εργασιακές σχέσεις, τις προγραμματίζουν να είναι έτσι, 50 και 100 χρόνια. Φυσικά, δε θα μείνουν έτσι 50 και 100 χρόνια, γιατί ο λαός δε θα αυτοκτονήσει, θα αντιδράσει. Αλλά αυτή η μορφή απασχόλησης θα γενικευτεί. Δεν είναι προσωρινά μέτρα απασχόλησης, για τη μείωση της ανεργίας. Αυτό που ήδη έχει περάσει στη Βουλή, είναι η μερική απασχόληση, δηλαδή δουλειά 5 μήνες.
Και μάλιστα τώρα που έχουν εκσυγχρονιστεί και τα μέσα παραγωγής, είναι πιο εύκολο απ' ό,τι πριν 30 και 40 χρόνια η εργοδοσία να δουλεύει με μερικά απασχολούμενους... Εχουν τελειώσει ΤΕΙ, ΑΕΙ, δεν είναι ο παλιός εργάτης που ήθελε 2 και 3 χρόνια για να μάθει μια δουλειά. Επιπλέον αυτή η μορφή απασχόλησης θα είναι η κύρια. Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτά τα προγράμματα, γιατί πάνε να γενικευτούν και δεν απαντούν και στο θέμα της ανεργίας. Γιατί για 5 μήνες έχεις ένα μισθό 600 ευρώ και τους άλλους 7 μήνες τι θα κάνεις, θα πέσεις σε χειμερία νάρκη; Μπορεί να ζήσει, δηλαδή, στην ουσία ένας εργαζόμενος με 300 ευρώ το μήνα; Είναι απαράδεκτα.
Θα ήθελα να θυμίσω το εξής πράγμα. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 καθιερώθηκαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης από τους δήμους. Ημαστε το μόνο κόμμα που τα καταψήφισε. Ολα τα άλλα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΝ, τα ψήφισαν. Και μάλιστα μας κατηγορούσαν, ότι εμείς δεν θέλουμε να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι, για να εξαθλιωθούν και να κάνουν επανάσταση... Εμείς από τότε λέγαμε ότι είναι η αρχή. Να εξοικειωθεί ο κόσμος με αυτά τα 5μηνα, τα 8μηνα, τα 9μηνα και να εναλλάσσονται.
Μάλιστα τώρα, η εργοδοσία θα διώχνει τους 45άρηδες, τους 50άρηδες που κατά κάποιο τρόπο έχουν ένα μεγαλύτερο μισθό και πρέπει να τους τον αφαιρέσει και άρα θα υπάρχει αντίδραση και θα παίρνει αυτούς τους νέους 18 - 25 χρονών, με 500 ευρώ το μήνα και με απασχόληση 5μηνη, 6μηνη κλπ. Τα παιδιά που ακόμα δυστυχώς ζουν με τους γονείς τους, που δεν σκέφτονται να φτιάξουν οικογένεια άμεσα και είναι πιο εύκολα να τα χειριστούν. Είμαστε ριζικά αντίθετοι. Βέβαια, δεν θα πούμε σε κάποιον μην πας να δουλέψεις για 5 μήνες, τι θα κάνει ο άνθρωπος; Αυτό είναι άλλο πράγμα. Αλλά δεν λύνεται το ζήτημα σε ατομικό επίπεδο. Και δεν θα ανανεώνονται οι 5 μήνες για να γίνουν 10. Θα φεύγουν αυτοί για να έρθουν οι άλλοι στη σειρά των ανέργων.
Για να μη σας πω τώρα ότι η ανάθεση αυτών των προσλήψεων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι ο νέος μηχανισμός εξαγοράς και ρουσφετολογίας. Τι ρόλο έχουν οι ΜΚΟ στις προσλήψεις;

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου