ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Από τη Νάουσα στον Ασπρόπυργο


Εργαζόμενοι της Νάουσας, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, αλλά και αγρότες, βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας κοντά στους χαλυβουργούς
Από την άλλη άκρη της χώρας ξεκίνησαν το Σάββατο τα ξημερώματα για να βρεθούν στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών εκπρόσωποι σωματείων, εργαζόμενοι αλλά και αγρότες της Νάουσας, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου. Αφού διήνυσαν πολλά χιλιόμετρα για πολλές ώρες έφτασαν στον Ασπρόπυργο έξω από την πύλη του εργοστασίου και αντάμωσαν με τους απεργούς, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους.
Παρέδωσαν φρούτα και κομπόστες από αγρότες της περιοχής, ενίσχυσαν οικονομικά 320 ευρώ, που μαζεύτηκαν από εργαζόμενους και άνεργους και από το ΕΚ Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μπουτάρη και το Σύλλογο Υδραυλικών Νάουσας. Επιπλέον, 15 μαθητές δημοτικού σχολείου παρέδωσαν από 1 ευρώ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν στην πλειοψηφία της από βιομηχανικούς εργάτες από το «Βαρβαρέσο», το «Μπουτάρη», εποχικοί στα διαλογητήρια κ.ά., αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Πέλλα και της ΠΑΣΥ σε Πέλλα και Ημαθία.
Οι απεργοί υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα την αντιπροσωπεία. Ο Θανάσης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, τόνισε: «Στη Νάουσα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη, ξέρουμε τι σημαίνει σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας και κυρίως ξέρουμε τι σημαίνει ανεργία. Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργαζομένων, γιατί φράζει το δρόμο - κόβει την όρεξη σε όλους τους βιομηχάνους να προχωρήσουν σε αντεργατικά μέτρα».
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης
Στον Εύοσμο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης και το Συντονιστικό Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΑΣΘ), διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης. Εκεί, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 35 ευρώ για να σταλούν ενίσχυση στους απεργούς της Χαλυβουργίας.
Στο Βόλο, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» την Παρασκευή, 16 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα.
Την αλληλεγγύη εκφράζει επίσης η κίνηση «Hasta la Victoria Siempre» και αύριο Τετάρτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 2.30 μ.μ. συμμετάσχει σε μικρή συναυλία στο χώρο της απεργίας με τον Β. Λέκκα, τον τραγουδιστή Β. Μιχαηλίδη και ποντιακό χορευτικό. Αργότερα, στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα με τους απεργούς που, ειδικά για αυτή την περίσταση, θα συγκροτήσουν ομάδα υποστηριζόμενοι και από παλαίμαχους της Προοδευτικής.
Οι Ηλεκτροτεχνίτες, σήμερα, πραγματοποιούν πανναττική 3ωρη στάση εργασίας (9 - 12 μ.), ενώ η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας, καλεί τους εργάτες του κλάδου στην περιοχή να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.
Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους συμπαραστέκονται: Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, και το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας.
Με όπλο την πολιτιστική δημιουργία
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Με αφορμή το τραγούδι που έφτιαξε σύντροφος αγωνιστής από τον Βόλο (http://youtu.be/09JeVl89dIQ), εμπνευσμένος από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας, καλούμε καθέναν που γρατζουνάει μια κιθάρα, που γράφει στιχάκια, που ασχολείται με τη μουσική, να φτιάξει ένα τραγούδι και να το στείλει στο ΠΑΜΕ (στο mail: pame@pamehellas.gr) με χρονικό ορίζοντα τις γιορτές.
Τα τραγούδια που θα μαζευτούν θα δοθούν με τη μορφή CD, δώρο στους χαλυβουργούς και στις οικογένειές τους. Η ερασιτεχνική δημιουργία δεμένη στο μεγάλο κλίμα αλληλεγγύης που έχει απλωθεί, είναι μια ακόμα πλευρά ενίσχυσης του αγώνα των χαλυβουργών απεργών».
Δυνατή έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης
Από την επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών
Από όλες τις γωνιές του πλανήτη και από τις 5 ηπείρους εκφράστηκε η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών την Κυριακή το μεσημέρι, όταν στη πύλη του εργοστασίου έφτασαν δύο πούλμαν με αντιπρόσωπους της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξένησε το ΚΚΕ στην Αθήνα.Τους απεργούς χαιρέτισαν εκπρόσωποι από κάθε ήπειρο και συγκεκριμένα: Ο Κρις Ματιάλκο, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Νοτίου Αφρικής, τόνισε ότι οι εργάτες της Νότιας Αφρικής είναι μέρος αυτής της απεργίας. Ο Ιμντάτ Καζί από το ΚΚ Πακιστάν, εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Νοτιοανατολικής Ασίας και σημείωσε: «Είστε στην πρώτη γραμμή πάλης της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο Ερβινγκ Λερούζ, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, επισήμανε, ότι αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, αναφέροντας ότι και στη Λιέγη του Βελγίου προωθούν το κλείσιμο του εργοστασίου Χαλυβουργίας πετώντας στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους. Και οι χαλυβουργοί εκεί, ενημέρωσε, διδάσκονται από τον αγώνα των Ελλήνων απεργών.
Ο Βίκτορ Τούλκιν Α' Γραμματέας Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν είναι ένας αγώνας για ένα κομμάτι ψωμί αλλά αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτός ο αγώνας δε θα είναι εύκολος αλλά δε θα αποκλίνουμε από το δρόμο που διαλέξαμε. Κόκκινο μέτωπο!!!».
Ο Ανγαρ Κούρι, εκπρόσωπος Κομμουνιστικού Κόμματος Παλαιστίνης, χαιρέτησε εκ μέρους του αγωνιζόμενου και βασανισμένου Παλαιστινιακού λαού και απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη χαλυβδένια θέλησή των απεργών για τη νίκη.
Ο Οσκαρ Φιγκουέρα από το ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία είναι παράδειγμα αντίστασης, παράδειγμα προς μίμηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».
Ευχαριστώντας του αντιπροσώπους για την αλληλεγγύη τους ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Σιφωνιός επισήμανε ότι «Οταν ενωθούν οι προλετάριοι, δηλαδή οι εργάτες, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει».
Βρώμικη επίθεση ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών
Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ
«Βρώμικη επίθεση ενάντια στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών από την ΠΑΣΠ και τα χαφιεδοsite» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.
Η Οργάνωση καταγγέλλει πως:
«Τώρα τελευταία βγαίνει στο προσκήνιο η χυδαία άποψη που λέει ότι:"Η απεργία στη Χαλυβουργία είναι στημένη καθώς ο καπιταλιστής Μάνεσης ό,τι παραγωγή χρειάζεται, την βγάζει από το εργοστάσιο στο Βόλο. Αρα η απεργία είναι συμφωνημένη από το ΚΚΕ και το Μάνεση για να κλείσει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο". Αυτές οι βρωμιές λέγονται στα αμφιθέατρα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και αναπαράγονται σε διάφορα blog και σε άλλα γνωστά χαφιεδοsite. Είναι απόψεις επικίνδυνες και αποτελούν κατασκεύασμα που προσπαθεί να συκοφαντήσει τον αγώνα των χαλυβουργών, θέλει να σταματήσει η απεργία, κάνουν αντικομμουνισμό.
Είναι φυσικό η παράταξη της ΠΑΣΠ να ενοχλείται αφού το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν τσακίσει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους με τα πιο βάρβαρα μέτρα των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι και αλλιώς η παράταξή τους στους εργαζόμενους (ΠΑΣΚΕ) είναι αυτή που αρνείται την απεργία στο εργοστάσιο του Βόλου. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το συνδικαλιστικό τους προσωπικό, χρόνια τώρα, μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, σπέρνουν το φόβο και τη μοιρολατρία, έχουν κάνει επάγγελμα τον αντικομμουνισμό και τη λασπολογία.
Είναι φυσικό να ενοχλούνται οι ιδιοκτήτες των διαφόρων χαφιεδοsite. Καιρό τώρα οι ιδιοκτήτες τους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ και το εργατικό κίνημα. Οι χώροι που εκφράζονται από αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην κατασυκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος, στην επίθεση εναντίον του με αποκορύφωμα την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στην τελευταία 48ωρη απεργία. Είναι γνωστοί για το μίσος τους απέναντι στην εργατική τάξη και την οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Γι' αυτούς κίνημα είναι οι γνωστές γλυκανάλατες μαζώξεις των πλατειών, μακριά από τους εργασιακούς χώρους, εκεί όλοι είναι αρνάκια μπροστά στην εργοδοσία και τους καπιταλιστές.
Η βρώμικη επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας ηρωικός, με αντοχή και διάρκεια. Αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να οργανώνεται η πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους». Η Οργάνωση στη συνέχεια καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς και να καταδικάσουν την παραπάνω βρώμικη επίθεση.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου