ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ


Υμνούν ή καμουφλάρουν την καπιταλιστική ΕΕ
Η φενάκη του ευρωμονόδρομου κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις όλων των αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων
«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποτελούν ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης που ταλανίζει την Ευρωζώνη» πανηγυρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και καλεί την ΕΕ «να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη και να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης».
Τις αποφάσεις της Συνόδου επικροτεί και η ηγεσία της ΝΔ, αλλά θεωρεί ότι δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρέπει να συμπληρωθούν με μέτρα ενίσχυσης της «ρευστότητας», εννοείται προς όφελος των επιχειρήσεων. «Εχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι απαιτείται η εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, η επιθετικότερη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, η έκδοση ευρωομολόγων και η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εταιρείας αξιολόγησης», τονίζεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη.
Με πυροτεχνήματα για δημοψήφισμα, ο ΛΑ.Ο.Σ. απέφυγε σκόπιμα να τοποθετηθεί επί της ουσίας των όσων συνομολογήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, στηρίζοντας ουσιαστικά τη νέα σφοδρή επίθεση στους λαούς, την οποία άλλωστε και ο ίδιος θεωρεί προαπαιτούμενο για την παραμονή της ντόπιας πλουτοκρατίας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Οπως είπε ο εκπρόσωπός του, «το νέο Μάαστριχτ που ετοιμάζεται πυρετωδώς (...) δεν πρέπει να περάσει από τα Κοινοβούλια της Ευρώπης με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά με δημοψηφίσματα. Αυτή η νέα Συνθήκη που θα έχει χαρακτηριστικά του Μάαστριχτ (το οποίο θυμίζουμε είχε ψηφίσει και ο Συνασπισμός) θα ξεκαθαρίσει τους ευρωπαιολάγνους απ' τους ευρωσκεπτικιστές».
Για «πολιτικά ανύπαρκτη» κυβέρνηση και «κατώτερη των περιστάσεων» Σύνοδο Κορυφής μίλησαν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εξωραΐζοντας και το ρόλο της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και το περιεχόμενο των αποφάσεων της Συνόδου, που κηρύσσουν νέο κύκλο επίθεσης στα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα. Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κυβέρνηση «πολιτικά ανύπαρκτη, που σιωπά αποδεχόμενη το μοιραίο». Για «συμφωνία που οδηγεί στη διάλυση του ευρώ» μίλησε η Ρ. Δούρου και κατηγόρησε Μέρκελ - Σαρκοζί ότι «αδυνατούν, λόγω ιδεολογικών παρωπίδων, να δώσουν τη δομική, συστημική απάντηση που απαιτεί η σημερινή κρίση χρέους»! Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΣΚΑΪ βρήκε «κατώτερη των περιστάσεων» την απόφαση της Συνόδου, δηλαδή τη σφοδρότατη επίθεση στους λαούς και δαιμονοποίησε τους Μέρκελ - Σαρκοζί, ισχυριζόμενος πως «όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα για τους Ευρωπαϊκούς λαούς»!
Στο ίδιο πνεύμα, ο Δ. Χατζησωκράτης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, επέκρινε τη Σύνοδο Κορυφής σαν «πολύ κατώτερη των κρίσιμων στιγμών και δεν υπηρετεί το μέλλον της ΕΕ και κυρίως των λαών της»! Και όμοια με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «ένα νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ουσιαστικής οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης».
«ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»
Πακτωλός ενισχύσεων στις τράπεζες
Στα 110 δισ. ευρώ (!) η διοχέτευση ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα
Με το τσουβάλι διοχετεύει τις ενισχύσεις στις τράπεζες το αστικό κράτος, για να στηρίξει συνολικά την πλουτοκρατία σε συνθήκες κρίσης
Eurokinissi
Στα 110 δισ. ευρώ - στο 50% του παραγόμενου ΑΕΠ - φτάνει ο πακτωλός από τα φτηνά, δανεικά κεφάλαια, που οι ντόπιες τράπεζες έχουν αντλήσει από τους παράλληλους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδας. Αποφασιστικό εργαλείο στήριξης γίνεται ο λεγόμενος «έκτακτος μηχανισμός στήριξης» (ELA) που έχει στήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, το τοπικό παράτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά και τη διαφαινόμενη άρνηση της τελευταίας να αποδεχτεί για ενέχυρο έναντι παροχέτευσης ρευστότητας τα κρατικά ομόλογα, αυτά που της αφήνουν παρακαταθήκη οι ντόπιοι τραπεζίτες.Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας (Οκτώβρης 2011):
  • Τα δανεικά στους τραπεζίτες μέσα από τον «έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας» εκτοξεύτηκαν σε περισσότερα από 36,2 δισ. ευρώ (από 26,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβρη) για να διογκωθούν μέσα σε ένα μήνα κατά 10 δισ. ευρώ !
  • Στον ίδιο μήνα (Οκτώβρης 2011) η «εξάρτηση» των ντόπιων τραπεζών από τα δάνεια που έχουν πάρει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει στα 74,3 δισ. ευρώ (από 77,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβρη). Είναι ολοφάνερο ότι έχουν αναπληρώσει και με το παραπάνω τις «απώλειες» ρευστότητας από τον «έκτακτο μηχανισμό».
  • Η συνολική διοχέτευση ρευστότητας έφτασε τον Οκτώβρη στα 110,5 δισ. ευρώ από 104 δισ. ευρώ το Σεπτέμβρη. Πριν από την εκδήλωση των φαινομένων της καπιταλιστικής κρίσης, τα ποσά αυτά διακυμαίνονταν σε επίπεδα χαμηλότερα από 5 δισ. ευρώ.
Για τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, πρόσφατα η κυβέρνηση ενεργοποίησε πακέτο κρατικών «εγγυήσεων» ύψους 60 δισ. ευρώ, με βάση το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας χορηγεί τη ρευστότητα στους τραπεζίτες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Προσπάθεια να εξωραΐσει το ρόλο της ΕΥΠ
Σε Ερώτηση σχετικά με την αύξηση των αιτήσεων άρσης απορρήτου των τηλεπικοινωνιών απάντησε, χτες, ο Χρ. Παπουτσής
Σε επιχειρησιακές ανάγκες που αφορούν στην αντιμετώπιση της «βαριάς εγκληματικότητας» απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, την καταγεγραμμένη από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αύξηση κατά 70% των αιτήσεων άρσης απορρήτου της επικοινωνίας. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, οι αιτήσεις αφορούν το «λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών ή ανθρώπων», ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τη βαθύτερη εμπλοκή της ΕΥΠ, λέγοντας ότι από τις υπηρεσίες «χρησιμοποιούνται μέσα που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και οφείλουν να κάνουν χρήση των μέσων αυτών».
Υποστήριξε ανέξοδα ότι στις επιχειρήσεις αυτές είναι «θεμέλιος λίθος το άρθρο 19 του Συντάγματος για το απόρρητο επικοινωνιών», ενώ «για λόγους εθνικής ασφάλειας και εξιχνίασης σοβαρών εγκλημάτων, η νομοθεσία επιτρέπει άρση με πολύ αυστηρές διαδικασίες», για τις οποίες είναι «αρμόδιος ο εισαγγελέας που είναι αποσπασμένος στην ΕΥΠ». Σχετικά με τις δαπάνες που απαιτούνται, ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι το 2010 διατέθηκαν 5,9 εκατομμύρια ευρώ και το 2009 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά, προσπάθησε να εξωραΐσει το ρόλο της ΕΥΠ, λέγοντας ότι χρειάζεται «για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας μας. Να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και σε συνεργασία με άλλες αρχές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και να υπηρετεί τη χώρα, την πολιτεία, την κυβέρνηση, τα κόμματα στην ενημέρωση για το τι τεκταίνεται πίσω από τις κουρτίνες στον υπόλοιπο κόσμο». Κουβέντα, βέβαια, δεν είπε για τις παρακολουθήσεις εργατικών συγκεντρώσεων από την υπηρεσία και την παρακολούθηση συλλήβδην πολιτών, στο όνομα δήθεν της πάταξης της τρομοκρατίας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ, Αν. Λαμπρινόπουλου, για τον εντοπισμό μηχανισμών παρακολούθησης τηλεφώνων σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ: «Οφειλε να γνωρίζει ότι τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία οι επισυνδέσεις (σ.σ. υποκλοπές) γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μέσω των ΚΑΦΑΟ». Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι το περασμένο καλοκαίρι, η ΕΥΠ προμηθεύτηκε μηχάνημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων, χωρίς δυνατότητα παρακολούθησης, κόστους 352.000 ευρώ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου