ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Νέα αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ από το «Εθνος»


Συνεχίζει να διαστρεβλώνει συνειδητά τα πραγματικά γεγονότα γύρω από την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του Κόμματος Γ. Τούσσα
Αποσπάσματα από τα πρακτικά του ΝΑΤ, που επιβεβαιώνουν ότι ο Γ. Τούσσας όχι μόνο δε συμφώνησε για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην επίμαχη ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά, αντίθετα, ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο
Νέα αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ επιχειρεί στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα «Εθνος» του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα και ο συντάκτης της Π. Τσούτσιας. Διαστρεβλώνουν συνειδητά την υπόθεση που αφορά στην άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του Κόμματος Γιώργου Τούσσα, με αβάσιμες κατηγορίες. Δηλαδή ότι ο Γ. Τούσσας συμφώνησε με την υπόλοιπη διοίκηση του Ταμείου να δοθεί πιστοποιητικό μη οφειλής για πλοίο ναυτιλιακής εταιρείας που χρωστούσε στο ΝΑΤ, του οποίου υπήρξε μέλος της διοίκησης από την πλευρά των ναυτεργατών, σαν πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.Ανάλογο δημοσίευμα του ίδιου συντάκτη, με σκόπιμες ανακρίβειες και επιλεκτική παρουσίαση των γεγονότων, είχε η εφημερίδα και στην έκδοση της Παρασκευής, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος απέστειλε στην εφημερίδα και στον συντάκτη τα πρακτικά από τις επίμαχες συνεδριάσεις του ΝΑΤ, με τα οποία αποδεικνύεται εντελώς αβάσιμη η κατηγορία.
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι ατράνταχτα, το «Εθνος» υιοθετεί πλήρως το κατηγορητήριο, με το οποίο η Εισαγγελία Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γ. Τούσσα, γράφοντας στο πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης ότι ο «ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατηγορείται για απάτη στο ΝΑΤ». Επιπλέον, ο υπέρτιτλος στο δημοσίευμα κάνει προκλητικά λόγο για «Σοκ στον Περισσό», ενώ ο συντάκτης ισχυρίζεται ψευδέστατα για το ΚΚΕ ότι η υπόθεση ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Κι όλα αυτά όταν:
  • Το ΚΚΕ ήταν αυτό που δημοσιοποίησε πρώτο απ' όλους το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά, πριν τη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας στις 23/11/2011, όπου καταγγελλόταν η «κατάφωρη παραποίηση της αλήθειας» από τους εισαγγελικούς ισχυρισμούς.
  • Το ΚΚΕ ήταν αυτό που πρώτο ενημέρωσε για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία του Γ. Τούσσα, ανήμερα της σχετικής συζήτησης, στη 1/12/2011, ενημερώνοντας μάλιστα ότι υπέρ της άρσης τάχθηκε και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους».
  • Το ΚΚΕ ήταν αυτό που, με επιστολή του Γ. Τούσσα στο «Εθνος» και στον Π. Τσούτσια, στις 2/12/2011 κατήγγειλε τη διαστρεβλωμένη παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων από την εφημερίδα, στέλνοντας μάλιστα συνημμένα τα πρακτικά από τις επίμαχες συνεδριάσεις της διοίκησης του ΝΑΤ, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο.
Στο δημοσίευμα της Κυριακής, ο συντάκτης παρουσιάζει επιλεκτικά ορισμένα αποσπάσματα από τα πρακτικά που έχει στα χέρια του, χωρίς να ενημερώνει ότι αυτά του δόθηκαν από τον Γ. Τούσσα, με τη σχετική επιστολή. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα αναλυτικός σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του εισαγγελικού αιτήματος και του σκεπτικού της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, για να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ, κάνοντας αυθαίρετα λόγο για «εικαζόμενη απάτη», καθώς, όπως γράφει, «ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα (σ.σ. μέλη της διοίκησης του ΝΑΤ) κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν».
Τα πραγματικά γεγονότα
Το κατηγορητήριο, με το οποίο αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, καταλογίζει στον Γ. Τούσσα ότι ψήφισε δήθεν ομόφωνα στις 27/3/2003 με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην «MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», η οποία χρωστούσε στο ΝΑΤ και πλειοδότησε στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ», για δρομολόγια σε άγονη γραμμή.
Τα πρακτικά είναι καταπέλτης για τις αβάσιμες κατηγορίες, καθώς στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ στις 25/2/2003, και στην επιμονή του προέδρου του ΝΑΤ προς τον Γ. Τούσσα να συναινέσει στο να δοθεί το πιστοποιητικό, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απαντάει: «Εγώ κ. Πρόεδρε, συμφωνώ απόλυτα με την εισήγηση της Υπηρεσίας». Και σε άλλο σημείο: «Αλλο κύριε Πρόεδρε είναι το ζήτημα όταν μπαίνει εγγύηση για έναν ιδιώτη σε μια τράπεζα και άλλο είναι η υποχρέωση που έχω εγώ να εφαρμόσω το νόμο για οφειλές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων προς το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με την τράπεζα, με την οποία δε θα χρειαστεί τίποτε απ' όλα αυτά, παρά μια απλή δήλωση. Εδώ όμως υπάρχει νόμος ο οποίος σαφώς λέει πως μπορεί να γίνει εγγύηση για οφειλές του πλοίου στο ΝΑΤ».
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ στις 27/3/2003, ο Γ. Τούσσας αναφέρει: «Εγώ, κ. Πρόεδρε, λέω να φέρουν εγγυητική Τράπεζας για το σύνολο της οφειλής του πλοίου κι αυτό θα αξιολογηθεί από την Υπηρεσία».
ΠΕΜΕΝ
Ματαιοπονούν τα παπαγαλάκια του κεφαλαίου
Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ «καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη επίθεση που πρωτοστατεί η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που με αθλιότητες και συκοφαντίες για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, πρώην προέδρου της ΠΕΜΕΝ και εκπροσώπου της στο ΔΣ του ΝΑΤ, επιχειρεί να πλήξει το ηθικό κύρος του ταξικού εργατικού κινήματος και των στελεχών του, να συκοφαντήσει τους αγώνες των ναυτεργατών, προκειμένου να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., εφοπλιστές και ΕΕ, που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία του ΝΑΤ και τα δεινά της ναυτεργατικής οικογένειας.
Τα ίδια τα πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του ΔΣ του ΝΑΤ για το Ε/Γ-Ο/Γ "Δημήτριος Μοίρας" αποδεικνύουν αποστομωτικά ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ, εκφράζοντας τις θέσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, όχι μόνο δε συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο. Είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη εντελώς η κατηγορία της Εισαγγελίας Πειραιά. Η αθλιότητά τους έφτασε στο σημείο να πλαστογραφούν το ίδιο το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για "απάτη", ενώ και σε αυτό το σαθρό κατηγορητήριο δεν υπάρχει καμία τέτοια κατηγορία. Είναι άθλιοι και τυχοδιώκτες.
Ματαιοπονούν το κεφάλαιο, το πολιτικό του προσωπικό και τα παπαγαλάκια του ότι με τη συκοφαντία και το ψέμα θα υπονομεύσουν τους ιστορικούς δεσμούς της ΠΕΜΕΝ και των στελεχών της με τους μηχανικούς και τους ναυτεργάτες. Η ΠΕΜΕΝ συνεχίζει αταλάντευτα τους αγώνες με εμπιστοσύνη ότι η ταξική πάλη αποτελεί κινητήρια δύναμη για να επικρατήσει το δίκιο του εργαζόμενου λαού».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου