ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Δεν κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο τους

Νέα Γενική Συνέλευση σήμερα. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 12 το μεσημέρι στις πύλες του εργοστασίου, όπου θα παραδοθεί προσφορά για το γιορτινό τραπέζι των οικογενειών των απεργών

Μαζί με τις οικογένειές τους διαδήλωσαν οι χαλυβουργοί έξω από το υπουργείο
Αποφασισμένοι και ενωμένοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για 53η μέρα οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων και σταθερό ωράριο εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.

Μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων θα συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους, όπως διαμήνυσαν στη χτεσινή τετράωρη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υφυπουργού Γ. Κουτσούκου, της διοίκησης του σωματείου μαζί με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Μετάλλου και εκπροσώπους της εργοδοσίας. Μια συνάντηση στην οποία η εργοδοσία, κάτω από την πίεση του σκληρού πολυήμερου αγώνα των χαλυβουργών με την ανεξάντλητη έκφραση αλληλεγγύης, αποδέχτηκε την πρόταση του Σωματείου να παρθεί πίσω κάθε αξίωση για υπογραφή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασίας, να δοθούν το Γενάρη άδειες σε εργαζόμενους για περίπου 20 ημέρες και να βοηθηθεί από το υπουργείο καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος τους μέσω κάποιων επιδοτήσεων. Παρέμεινε όμως αδιάλλακτη στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων αποδεχόμενη μόνο την επιστροφή ενός μέρους αυτών.
Ξεκάθαρα βέβαια το Σωματείο επισήμανε στην εργοδοσία, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας τους αν δεν παρθούν πίσω και όλοι οι απολυμένοι και, όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σιφωνιός: «Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εμείς αδιάλλακτοι αλλά η εργοδοσία. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δεσμευτεί η εργοδοσία ότι θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους. Να ξέρει, ότι θα κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημα που λέει "Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβυργία"». Γι' αυτό και σήμερα το πρωί ορίστηκε νέα συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου και αμέσως μετά στις 11 π.μ. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης έχουν άλλωστε απευθύνει κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα όλης της Αττικής για προκήρυξη απεργίας στο Λεκανοπέδιο. Χτες, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου ανακοίνωσε ότι, μετά και από το κάλεσμα των χαλυβουργών, προχωρά με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του σε 24ωρη παναττική απεργία το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη.
«Ενώνουμε τους αγώνες μας»
Οι απεργοί χαλυβουργοί πάντως βρέθηκαν και χτες έξω από το υπουργείο έχοντας στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους, συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους αλλά και φοιτητές που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους συμμετέχοντας στη συγκέντρωση με πανό και συνθήματα, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.
Εκεί βρέθηκε και η αντιπροσωπεία εργαζομένων του εργοστασίου «Καρυπίδης» από τα Γιάννενα, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και τρία χρόνια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα από την εξαφανισμένη εδώ και καιρό εργοδοσία. Μιλώντας στη συγκέντρωση εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε: «Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί σας αλλά και τη διάθεση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να οργανώσουμε και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ένα παλλαϊκό μέτωπο. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γονατίσουν». Την αλληλεγγύη τους εξέφρασε στη συγκέντρωση και αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι «ο αγώνας σας είναι φάρος», αλλά και εργαζόμενοι της αλουμινοβιομηχανίας «Λουκίσα» στο Περιστέρι, που βρίσκονται εδώ και 15 ημέρες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων περίπου ενός χρόνου που τους οφείλονται.
Γιορτινό τραπέζι οργανώνει το ΠΑΜΕ
Υλοποιώντας τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους απεργούς για το γιορτινό τους τραπέζι, το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στις πύλες του εργοστασίου όπου θα παραδοθεί η οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.
Εξάλλου, η έμπρακτη αλληλεγγύη συρρέει στη «Χαλυβουργία» αμείωτη. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους απεργούς χαλυβουργούς προσφέρουν για τον αγώνα τους η Γραμματεία Φαρσάλων του ΠΑΜΕ 70 ευρώ, το Σωματείο Οικοδόμων Φαρσάλων 30 ευρώ και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Τυρνάβου - Ελασσόνας - Φαρσάλων 50 ευρώ. Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών ΣΑΜΟΥ προσφέρει 150 ευρώ. Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών επισκέφθηκε χτες τους απεργούς και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προσέφεραν οικονομική ενίσχυση προς τους απεργούς, καθώς και τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από μέλη του σωματείου.
Την ίδια στιγμή, ο αγώνας των χαλυβουργών αποτελεί θέμα συζήτησης σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Σχετική εκδήλωση οργάνωσε πρόσφατα η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, με τη συμμετοχή και απεργών που μένουν στην περιοχή, αναδεικνύοντας πως το πρόβλημα και η επίθεση που αντιμετωπίζει κάθε εργαζόμενος στο χώρο δουλειάς του, μπορεί και πρέπει να τροφοδοτεί την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και στις γειτονιές τους. «Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες απεργούς της "Χαλυβουργίας" που έσπασαν το φόβο... Είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική νίκη, και αυτό το αγωνιστικό μήνυμα ως Λαϊκή Επιτροπή σας υποσχόμαστε να το περάσουμε παντού, στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στη γειτονιά», σημειώθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση. Στο τέλος της εκδήλωσης η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω παρέδωσε χρήματα, τρόφιμα και σχολικά είδη στην αντιπροσωπεία των χαλυβουργών.

«Η νίκη είναι δική μας»
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη χτεσινή συναυλία αλληλεγγύης

«Η νίκη είναι δική μας». Αυτό φώναξαν όλοι μαζί απεργοί χαλυβουργοί και τραγουδιστές με μια φωνή, στη χτεσινή μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε το σωματείο στην πύλη του εργοστασίου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Τάνια Κικίδη και τα «Κίτρινα Ποδήλατα» ένωσαν χτες το απόγευμα τις φωνές τους με τον αγώνα των απεργών, των γυναικών και των παιδιών τους. Ηχησε ακόμη πιο δυνατά η φράση «είμαστε όλοι χαλυβουργοί», που ανέφερε χαιρετίζοντας και ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου. Και τα τραγούδια αντήχησαν σε όλο το χώρο και ξεσήκωσαν όχι μόνο τους συγκεντρωμένους, αλλά και τα διερχόμενα οχήματα εκείνη την ώρα έξω από την πύλη του εργοστασίου, με κόρνες και θερμούς χαιρετισμούς από τα ανοιχτά παράθυρα αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών.
«Πάγωσε η τσιμινιέρα». Με το τραγούδι αυτό, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η συναυλία, για να πάρει τη σκυτάλη ο Διονύσης Τσακνής τραγουδώντας «γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον». Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» προειδοποίησαν τραγουδώντας «άμα θα πάρω φόρα...». Και η Τάνια Κικίδη τραγούδησε ότι «τίποτε δεν πάει χαμένο». Ξεσήκωσε κυριολεκτικά στη συνέχεια ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με «το παιχνίδι παίζεται ακόμα», το «Γ' Παγκόσμιο», τον «Τσε», τα «Εφηβα γεράκια» για να κλείσει καλώντας τους απεργούς χαλυβουργούς να στείλουν «χαιρετίσματα στην εξουσία».
Στη συναυλία παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου