ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Χωρίς τέλος η επίθεση στις συντάξεις



Η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να προωθήσει μείωση των εργοδοτικών εισφορών χωρίς καμιά καθυστέρηση!
Στην τελική ευθεία περνάει η επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητείται το σχέδιο νόμου που προβλέπει νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις και εξετάζονται οι νέες αντεργατικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις. Η μείωση που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/2012 θα ανέλθει στο 15% μεσοσταθμικά, ενώ για συγκεκριμένα ταμεία θα φτάσει στο 30% και 40%. Ταυτόχρονα θα επιβληθεί νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που θα οδηγεί σε δραστική μόνιμη μείωση επικουρικών και εφάπαξ για τους νέους συνταξιούχους. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης βρίσκονται και νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας με στόχο την εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων που μειώνουν τους μισθούς και καταργούν τις κλαδικές αλλά και ο στόχος επίτευξης «Εθνικής Συμφωνίας» των κοινωνικών εταίρων με την οποία θα υπονομεύεται και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Την άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών προτείνει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και χρεοκοπούν μόνιμα το λαό.
«Οπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς και όπως ρητά επανέλαβε στο "Ζάππειο 2", είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας με νόημα ότι η πρόταση αυτή «είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας». Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση «να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση». Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι η πρόταση αυτή γίνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συζητήσει τα εργασιακά, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει μεταξύ άλλων και δραστική μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», αλλά και του κατώτατου μισθού για τα οποία επίσημα η ηγεσία της ΝΔ τηρεί «σιγήν ιχθύος», αλλά στην πράξη πλειοδοτεί υπέρ της δραστικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης γιατί πάνω απ' όλα βάζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Η παρέμβαση αυτή γίνεται μάλιστα τη στιγμή που ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, από την 1η Μάρτη, μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας, ενώ ήδη το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπους για επιπλέον μείωση από τα μέσα του καλοκαιριού. Και αυτά τη στιγμή που τα έσοδα του ΙΚΑ κατρακυλούν ενώ η εισφοροδιαφυγή, δηλαδή το κλέψιμο των ασφαλιστικών εισφορών των εργατών από τις επιχειρήσεις συνεχίζεται.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγωνιά για την επέκταση της προσωρινής απασχόλησης!
Οργανώνει σχετική έρευνα μαζί με την Ομοσπονδία Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης
Η προώθηση της προσωρινής απασχόλησης είναι αυτό που «καίει» την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Εργαζομένων στις υπηρεσίες και την επικοινωνία σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι της Ευρώπης τα χάνουν όλα και βυθίζονται καθημερινά στην εξαθλίωση. Η εν λόγω Ομοσπονδία Συνδικάτων συμμεριζόμενη πλήρως τις αγωνίες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα διεξαγάγει μαζί με την Ομοσπονδία Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (σ.σ. εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού όπως «Adecco», «GI Group Hudson», «Kelly Services», «Manpower», «Randstad», «and USG People») και την Κομισιόν έρευνα με θέμα: «Ο ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας».
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Εργαζομένων στις υπηρεσίες και την επικοινωνία αναφέρεται ότι η έρευνα αποτελεί μέρος κοινών δραστηριοτήτων των κοινωνικών εταίρων της ΕΕ. Είναι φανερό ότι για τον ευρωπαϊκό εργοδοτικό συνδικαλισμό οι προσωρινά απασχολούμενοι εργαζόμενοι είναι «εταίροι» με τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που θησαυρίζουν από την ελαστική εργασία και των παγκόσμιων «δουλεμπορικών» γραφείων. Αυτό φαίνεται και από το στόχο της έρευνας, που είναι να παρουσιάσει δεδομένα και στοιχεία για τα εξής ζητήματα:
  • «Ο πιθανός ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας (π.χ. από την εκπαίδευση στην εργασία, από την ανεργία στην εργασία, από τη μια δουλειά στην άλλη)». Λες και οι εργαζόμενοι χρειάζονται την προσωρινή απασχόληση για να προετοιμαστούν ...ψυχολογικά και όχι οι μεγαλοεργοδότες επειδή τους κοστίζει πιο φθηνά.
  • Η ροή των εργαζομένων μέσω των επιχειρήσεων προσωρινής απασχόλησης πριν και μετά την απασχόλησή τους από τις εταιρείες, την εξέλιξη της καριέρας τους κλπ.
  • Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας των μεταβάσεων στην αγορά εργασίας.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ως πολύτιμο και γνήσιο στήριγμα των κερδών και της ανταγωνιστικότητας. Ο λόγος είναι πλέον στους εργαζόμενους της Ευρώπης, να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδίκησαν δεδουλευμένα και ανάκληση των απολύσεων
Παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι, ενώ όλο και λιγότεροι ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στις δομές παρά τις δυνατότητες που υπάρχουν
Από την κινητοποίηση την Κυριακή το πρωί στο Γηροκομείο Αθήνας
Κινητοποίηση, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 15 μηνών, ανάκληση όλων των απολύσεων, αλλά και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φροντίδα των ηλικιωμένων, έκαναν την Κυριακή το πρωί οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθήνας μετά από κάλεσμα του σωματείου τους και του Συνδικάτου Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Διαγνωστικών Κέντρων Αττικής.Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συνομίλησαν με τους συγγενείς των ηλικιωμένων που τους επισκέπτονται εκείνη τη μέρα για την ανάγκη ύπαρξης εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού, για ολοκληρωμένη και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Ωστόσο, η διοίκηση του Γηροκομείου (σ.σ. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) εξακολουθεί να απολύει και να μηνύει όσους αντιδρούν, κλείνει κτίρια, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις για εισαγωγή ηλικιωμένων και έχει απλήρωτους εδώ και 15 μήνες τους εργαζόμενους και συρρικνώνει διαρκώς τις δραστηριότητες του Γηροκομείου. Πράγματι, από τα 9 κτίρια που προορίζονται για τη στέγαση ηλικιωμένων, λειτουργούν μόνο τα 4 και από τους 380 που φιλοξενούνταν πριν 7 χρόνια έχουν απομείνει 250, οι μισοί από τους οποίους πληρώνουν τροφεία ύψους 220-880 ευρώ.
Ωθηση στον αγώνα των εργαζομένων έδωσε και η πρόσφατη αλλαγή στο «τιμόνι» του σωματείου στο Γηροκομείο, με τους εργαζόμενους να γυρίζουν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό (σ.σ. ΠΑΣΚΕ) που τόσα χρόνια στήριζε όλες τις αποφάσεις της διοίκησης. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να πληρωθούμε, για υπογραφή ΣΣΕ, για να μην καταπατούνται τα κεκτημένα μας, για να μην κλείσει το Γηροκομείο, να μη φύγουν οι ηλικιωμένοι, αλλά να έρθουν κι άλλοι», σημειώνει το σωματείο και καλεί όλους να απαιτήσουν την άμεση ένταξη του Γηροκομείου στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας με αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής - «φιλανθρωπικής» δραστηριότητας σε Υγεία και Πρόνοια.
Με Γενική Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων, στο υπουργείο Υγείας και σε όλους τους αρμόδιους εποπτεύοντες φορείς.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου