ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Με το νέο χρόνο η λαίλαπα των επόμενων μέτρων


Θα οριστικοποιηθούν σε συνεννόηση με την τρόικα στις 15 - 20 Γενάρη
Νέες σαρωτικές ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό σχεδιάζουν για το λαό το κεφάλαιο και τα κόμματά του, καθιστώντας αναγκαία την πάλη για την ανατροπή τους
Το επόμενο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, που θα φέρει παραπέρα μειώσεις μισθών, συντάξεων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζει η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας τη βάρβαρη επέλασή της και προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιβολή του νέου μνημονίου διαρκείας που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.«Τις επόμενες τρεις βδομάδες είναι ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρώτο μνημόνιο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη σύναψη του νέου», ανέφερε στη διάρκεια του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου ο Λ. Παπαδήμος, καλώντας τους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, ενώ τα νέα μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά τη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα στις 15 - 20 Γενάρη.
Την επόμενη βδομάδα, θα πραγματοποιηθούν δυο συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην πρώτη θα «συζητηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση», όπου θα δρομολογηθούν τα αντιδραστικά μέτρα για παραπέρα μείωση μισθών (κατάργηση κατώτατου μισθού και εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας) και συντάξεων, καθώς και η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στη δεύτερη συνεδρίαση, θα συζητηθούν «μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης», με στόχο την παροχή νέων κινήτρων και ρευστού στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στο μεταξύ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, ρυθμίζονται οι «εκκρεμότητες» προηγούμενων νόμων και για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αποφάσισε το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει:
  • Παράταση μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 της απαγόρευσης πλειστηριασμών, για α' κατοικία και για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ. Η ρύθμιση είναι αντίστοιχη με τις «διευκολύνσεις» που οι ίδιες οι τράπεζες δίνουν στα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, έρχεται να διασφαλίσει και το συλλογικό συμφέρον του τραπεζικού κεφαλαίου από τον κίνδυνο απότομης πτώσης των τιμών στην αγορά κατοικίας.
  • Επανέρχονται με νέες «διευκρινίσεις» για τα χαράτσια που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και που αφορούν στην αντιμετώπιση των ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
  • Συμπληρώνουν τις διατάξεις για την εργασιακή εφεδρεία των εργαζόμενων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
  • Διευκολύνεται σε «επείγουσες περιπτώσεις» η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από μια τράπεζα σε άλλη, ρύθμιση που ενδεχομένως έχει να κάνει με το σπάσιμο σε δυο κομμάτια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου κομματιού. Επίσης, για «προβληματικές» τράπεζες που προορίζονται για διάσωση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
  • Ενόψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, προχωρούν σε ρυθμίσεις για την «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου.
  • Δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών ανάμεσα στους ασφαλιστικούς φορείς και νοσοκομεία με τους ιδιώτες μεγαλοπρομηθευτές τους.
  • Σε ισχύ παραμένει μέχρι νεοτέρας ο ισχύων Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.
Διαχειριστικές αντεγκλήσεις
Με την κυβέρνηση να σχεδιάζει αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στη διάρκεια του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου στήθηκε ένας προκλητικός και αποπροσανατολιστικός ψευτοκαυγάς μεταξύ των υπουργών, σχετικά με την πορεία εφαρμογής της «εργασιακής εφεδρείας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αν. Λοβέρδος, Αν. Διαμαντοπούλου, Μ. Βορίδης και Μ. Παπαϊωάννου καταφέρθηκαν εναντίον του Δ. Ρέππα, κάνοντας λόγο για «μη σωστή εφαρμογή του μέτρου». Ακόμα πιο προκλητικοί οι «γαλάζιοι» υπουργοί Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας που ζήτησαν να «εξαιρεθεί μια μικρή κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο από την εφεδρεία», τονίζοντας όμως παράλληλα ότι πρέπει να επιτευχθούν οι «γενικότεροι στόχοι του μέτρου»!
Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Δ. Ρέππα με τον Γ. Ραγκούση, με τους υπουργούς να χαρακτηρίζουν «μαϊμού» την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο ένα μικρότερο και πιο ευλύγιστο κυβερνητικό σχήμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης», ενώ επισήμανε ότι είναι καθοριστικό να υπογραφεί το νέο μνημόνιο και η δανειακή συμφωνία. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του Λ. Παπαδήμου και με τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά. Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε χτες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όρισε ως εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τον Π. Μπεγλίτη.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα αντιλαϊκή κλιμάκωση και όξυνση των ανταγωνισμών
Συμμάχους εντός ΕΕ αναζητά η Μ. Βρετανία, δυναμώνοντας τις φυγόκεντρες τάσεις στη λυκοσυμμαχία
Εφαλτήριο για νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης θα αποτελέσει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις αρχές του χρόνου, με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Την ίδια στιγμή όμως οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών και της λείας από την άγρια εκμετάλλευση των λαών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι επιβεβαίωσε χτες ότι η νέα Σύνοδος Κορυφής των 27 χωρών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη.
Την ίδια στιγμή, φανερή είναι η επιδίωξη της βρετανικής κυβέρνησης να χτίσει συμμαχίες με χώρες εντός και εκτός της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενισχύσει το δικό της πόλο απέναντι σε Γαλλία και Γερμανία, ενισχύοντας έτσι τους ανταγωνισμούς εντός της ΕΕ. «Και άλλες χώρες εκτός από τη Βρετανία έχουν επιφυλάξεις για τη συνθήκη που προωθούν Γερμανία και Γαλλία», δήλωσε με νόημα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τους ηγέτες της Σουηδίας, της Ιρλανδίας και της Τσεχίας και διαπίστωσε πως μπορούν να χτιστούν συμμαχίες με άλλες χώρες, καθώς παρά το βρετανικό βέτο «δεν πρόκειται για περίπτωση 26 κρατών εναντίον ενός». Μάλιστα, ο Σουηδός πρωθυπουργός ομολόγησε ότι δε βλέπει πως θα περάσει μια τέτοια συμφωνία από το κοινοβούλιο της χώρας του, που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης.
Η Ουγγαρία δηλώνει ότι δε θα στηρίξει μια συνθήκη που περιλαμβάνει εναρμονισμό των φόρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Β. Ορμπαν και πρόσθεσε ότι οι όροι της συνθήκης δεν είναι ξεκάθαροι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησε περισσότερο χρόνο την προηγούμενη βδομάδα στη σύνοδο. Ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέκας δήλωσε ότι η Πράγα θα υπογράψει τη συνθήκη, μόνο αν υπάρξει ευρεία συμφωνία επί αυτής.
Στο Δουβλίνο, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν είπε ότι ίσως η κυβέρνηση υποχρεωθεί να θέσει τη νέα συνθήκη σε δημοψήφισμα. Οπως διευκρίνισε, όλα εξαρτώνται από τις διατυπώσεις του κειμένου της συνθήκης. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Εντα Κένι, φέρεται να ομολόγησε στον Κάμερον πως θα είναι αδύνατον να αποφύγει το δημοψήφισμα, το οποίο είναι σίγουρο πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα χάσει.
Κατά τη συνάντησή του με τους βουλευτές, ο Ντ. Κάμερον ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν έχει την πρόθεση να συνεισφέρει το ποσό των 30 δισεκατομμυρίων λιρών στο ΔΝΤ, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για ενίσχυση του ΔΝΤ κατά 200 δισεκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να βοηθήσει στη συνέχεια στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν υπέγραψε καμία δέσμευση έναντι του ΔΝΤ στις Βρυξέλλες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου