ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ Αναζωπύρωση με εντολή προφυλάκισης του ηγούμενου



Παρουσιάστηκε χτες στον εισαγγελέα, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών
Το πραγματικό σκάνδαλο ήταν και παραμένει η δικαιοδοσία μονών και άλλων ιδιωτών πάνω σε γη που θα έπρεπε να ανήκει στο λαό
MotionTeam
Την αναζωπύρωση του σκανδάλου του Βατοπεδίου σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, την περασμένη Παρασκευή (23/12/2011), να ζητήσει την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Είχε προηγηθεί η διχογνωμία εισαγγελέα και ανακριτή. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου φέρεται ως ηθικός αυτουργός στις «ιερές ανταλλαγές» με το Δημόσιο, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα δικαστική έρευνα.Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή, σε ό,τι αφορά στις ευθύνες πολιτικών στελεχών του δικομματισμού, οδηγήθηκε σε συμψηφισμό και «κουκούλωμα», με ευθύνη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς τα αποδιδόμενα αδικήματα είχαν παραγραφεί, ενώ η όλη συζήτηση δεν άγγιξε την πέτρα του σκανδάλου, που είναι τα «χρυσόβουλα» και η δυνατότητα που έχουν τα μοναστήρια και άλλοι ιδιωτικοί φορείς να κατέχουν δημόσια γη.
Μετά από τέσσερις σχεδόν μέρες πολιτικών αντεγκλήσεων και τακτικισμών από την πλευρά του κατηγορούμενου, χτες, στις 8.30 το βράδυ, ο ηγούμενος Εφραίμ συνοδεία αστυνομικών παρουσιάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών και σήμερα θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγκατασταθεί στην 5η πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.
Μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, αρχικά ο Εφραίμ επικαλέστηκε προβλήματα υγείας (λοίμωξη του αναπνευστικού και απορρύθμιση του σακχάρου). Οταν ο θεράπων γιατρός του έδωσε έγκριση, μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Ουρανούπολη και από εκεί οδικώς, συνοδευόμενος από αστυνομική δύναμη, έφτασε στην Αθήνα.
Ο ίδιος, στην ιστοσελίδα του, έκανε λόγο για «άδικη απόφαση», ενώ διαμαρτυρίες εξέφρασαν Αγιορείτες μοναχοί, οι οποίοι με επιστολή τους καλούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Από την πλευρά του, ο διοικητής του Αγίου Ορους, Αρ. Κασμίρογλου, σε συνάντηση που είχε χτες με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ να εκτελεστεί στο κελί του, αντί για τις φυλακές.
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η ανάμειξη της Ρωσικής Εκκλησίας στην υπόθεση της προφυλάκισης Εφραίμ. Το Ρωσικό Ιδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εξέφρασε την ανησυχία του για τη δικαστική απόφαση, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης», ενώ πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτήριζαν «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων. Χτες, ο διευθυντής Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας σημείωσε ότι «ελπίζει σε δίκαιη, έντιμη και μη πολιτική δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ». Τον «προβληματισμό» του για τη χρονική συγκυρία της σύλληψης εξέφρασε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Στις παρεμβάσεις του ρωσικού Πατριαρχείου αντέδρασε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), επισημαίνοντας ότι «είναι πρωτοφανές παράγοντες ξένης χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δε θα παρέμβει τώρα και στο μέλλον σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά τα διάφορα διαβήματα και αιτήματα πολιτών που δέχεται.
Κωλοτούμπες ξανά από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αυτό που ξεχωρίζει είναι ο φαρισαϊσμός του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος, όλο το προηγούμενο διάστημα «λιθοβολούσε» τον Εφραίμ σαν πέτρα του σκανδάλου και τώρα ανέκρουσε πρύμναν, εγκωμιάζοντας το ρόλο του! Χτες ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον ρ/σ «Φλας» διαπίστωσε «σκοπιμότητες» πίσω απ' την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου, λέγοντας: «Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να πάει φυλακή ο Εφραίμ και να τραυματιστεί καίρια το κύρος της Εκκλησίας. Η φυλάκιση έχει στόχο την Ορθοδοξία».
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα του, πρόσθεσε ότι «εμείς σαν ΛΑ.Ο.Σ. ποτέ δεν μείναμε προσκολλημένοι στην αρχική οπτική για σκάνδαλο» και απεφάνθη «ψάξαμε, ερευνήσαμε, (...) δεν υπάρχει σκάνδαλο». Από την πλευρά του, ο Κ. Βελόπουλος προέτρεψε τον Γ. Πεταλωτή σε παραίτηση, λέγοντας ότι «αν υπήρχε ηθική στην πολιτική δεν θα είχαμε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Πεταλωτή (...) Δεν μπορεί (...) σήμερα ο φυσικός προϊστάμενος του συμβουλίου που έβγαλε το βούλευμα να είναι ο κ. Πεταλωτής».
ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Ζητούμενο όλων, η χειραγώγηση του λαού
Αργά χτες βράδυ αναμένονταν να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου
Την απαρχή εσωκομματικών εξελίξεων με πολλά επεισόδια, σηματοδότησε η χτεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή κομματικών, κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών στελεχών. Σε μια πολύωρη συνεδρίαση, που αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά χτες βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και οι επίδοξοι διάδοχοι του - υπουργοί της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου - αφού συμφώνησαν στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μια μετωπική σύγκρουση για τις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας.
Ενδεικτικό της βάσης πάνω στην οποία εξελίσσεται όλη η εσωκομματική συζήτηση, ήταν ότι όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι και ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσαν την πλήρη στήριξή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου, «με στόχο την πλήρη υλοποίηση του προγράμματός της και των δεσμεύσεων της χώρας». Οι έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, είναι αντανάκλαση των γενικευμένων διεργασιών αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος και αποτυπώνουν την προσπάθεια των στελεχών του να κατασκευάσουν ένα «νέο» προσωπείο για την εγχώρια σοσιαλδημοκρατία, ικανό να χειραγωγήσει τη λαϊκή οργή.
Στη χτεσινή συνεδρίαση αναδείχθηκαν οι προθέσεις των δύο «στρατοπέδων» με τον Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη που τον στηρίζουν να ζητούν «παράταση των εσωκομματικών διαδικασιών» και τους δελφίνους να απαιτούν άμεση δρομολόγησή τους για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Γ. Παπανδρέου στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε «πως θα αναλάβει τις ευθύνες του» και θα «εγγυηθεί των διαδικασιών», αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος φέρεται να σημείωσε ότι «κάποιοι ψάχνουν για εξιλαστήριο θύμα» και να τόνισε ότι «λάθη έγιναν από όλους».
Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να «γίνει μια γενική συζήτηση» στη συνεδρίαση και να υπάρξει νέα σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου στις αρχές Γενάρη, για να «υπάρξουν τελικές αποφάσεις». Σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα και να αθωώσει την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, την οποία υπερασπίστηκε, ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε την επιβολή των βάρβαρων μέτρων στη «στάση της Γερμανίδας καγκελάριου Αγ. Μέρκελ και στα τραπεζικά συμφέροντα»! Στα «μεγάλα συμφέροντα» απέδωσε και την «ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Καρχιμάκης.
Πιέζουν για εξελίξεις
Η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να παραπέμψει στο μέλλον τις αποφάσεις για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την αντίδραση του Α. Λοβέρδου, ο οποίος φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου ότι «η αστάθεια δε συμφέρει κανέναν». Ο Αν. Λοβέρδος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να «εγγυηθεί την ανάδειξη του νέου προέδρου από τη βάση και να βοηθήσει ώστε στις επόμενες εκλογές ή μετά από αυτές να αποκλειστούν εκφυλιστικά φαινόμενα σε περίπτωση εκλογικής ήττας». Δεν υπάρχει χρόνος «για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες όλα πρέπει να γίνουν σ' ένα τριήμερο μέσα στο Φλεβάρη», ανέφερε ο Αν. Λοβέρδος.
Στο ίδιο μήκος κύματος Μ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε «άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις» και στη συνέχεια, «ανάδειξη νέου προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του, ο Ε. Βενιζέλος, φανερώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας μέχρι τις 15 Γενάρη και «να έχει κλείσει το θέμα της ανάδειξης νέου προέδρου πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα». Ο υπουργός Οικονομικών τάχτηκε κατά της «διαρχίας», δηλαδή άλλο πρόσωπο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλο για υποψήφιος πρωθυπουργός. Με την πρόταση του Βενιζέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκε και ο Δ. Ρέππας.
Από την πλευρά της, η Αν. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και την πολιτική» προβάλλοντας ουσιαστικά την ανάγκη για «αναβάπτιση» του ιδεολογικού οπλοστασίου του ΠΑΣΟΚ με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού. Τον καθορισμό νέου «προγραμματικού λόγου» πρόβαλλαν και οι Ευ. Βενιζέλος και Αν. Λοβέρδος.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου