ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ «ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» «Αρπαχτή» σε βάρος εκατομμυρίων φτωχών

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, που λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος εκατοντάδων ευρώ

Το απόλυτο γονάτισμα των λαϊκών οικογενειών με νέους φόρους και χαράτσια πρωτοφανούς αγριότητας επιδιώκει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που κλιμακώνει την επιθετικότητά της ενάντια στα λαϊκά στρώματα με κάθε δυνατή, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτρόπαιη μεθόδευση. Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. αυτή τη φορά υλοποιεί νέα φάση στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, μέσα από την αυθαίρετη και καθ' όλα αντιδραστική χρησιμοποίηση των γνωστών «τεκμηρίων διαβίωσης», με τα οποία σχεδιάζει κυριολεκτικά μια «αρπαχτή» δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκατομμύρια φτωχών φορολογουμένων. Τα νέα εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος για το 2011, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2012 - 2015.Διαστρέφοντας την ίδια την έννοια των «τεκμηρίων» ως μέσου για τον εντοπισμό μεγαλοεισοδηματιών που καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν, οι κυβερνώντες εξαπολύουν ένα πρωτόγνωρο φοροκυνηγητό εναντίον ειδικά όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα και οι οποίοι στη διαδρομή της ζωής τους κατάφεραν να αποκτήσουν έστω και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Τα νέα τεκμήρια, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12 στις 5 χιλιάδες ευρώ, θα οδηγήσουν στην επιβολή φόρου σε εκατομμύρια εργαζομένων - συνταξιούχων, που λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο εισοδήματος.
Χαρακτηριστικό της μανίας τους να «μαδήσουν» τους εργαζόμενους είναι το γεγονός ότι, ανεξάρτητα από τα πραγματικά εισοδήματα του καθένα, ανεξάρτητα αν έχει εργασία ή όχι, βρέξει - χιονίσει, με βάση τα νέα τεκμήρια θα θεωρείται ότι ο οποιοσδήποτε έχει εισόδημα 3.000 ευρώ, που ισούται με την «ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη», μπαίνει στο στόχαστρο. Στο ποσό αυτό προστίθεται η «αντικειμενική δαπάνη» διαμονής σε σπίτι, η «αντικειμενική δαπάνη» για την κατοχή ΙΧ και πάει λέγοντας...
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν κάποιος το 2011 διέμενε σε σπίτι 100 τ.μ. και διέθετε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε., το τεκμήριο διαβίωσης αμέσως αμέσως ανεβαίνει στις 12.700 ευρώ, που, για την κυβέρνηση, αποτελούν τεκμαρτή δαπάνη. Με αυτή τη λογική ο συγκεκριμένος, ακόμα και αν είναι άνεργος, ή συνταξιούχος των 400 - 500 ευρώ, ή εργαζόμενος των 700 ευρώ, ή μισθωτός μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό του εισόδημα, θα φορολογηθεί για εισόδημα ύψους 12.700 ευρώ! Στην προκειμένη περίπτωση το κόλπο γκρόσο είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, από 12.000 που ίσχυε στο παρελθόν. Με βάση το ισχύον, μέχρι τώρα, αφορολόγητο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πλήρωνε 70 ευρώ φόρο, ενώ με το νέο μειωμένο αφορολόγητο η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύεται στα 805 ευρώ!
Η ταξικότητα του μέτρου εμφανίζεται στη γαλαντόμα συμπεριφορά του νόμου απέναντι σε όσους διατηρούν πισίνες και σκάφη αναψυχής. Ετσι, αν κάποιος διατηρεί πισίνα 160 τ.μ. το τεκμήριο προσδιορίζεται στις 9.600 ευρώ (!) ενώ για τον κάτοχο ιστιοφόρου 10 μέτρων το τεκμήριο ανέρχεται στις 21.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κοινοποιεί τις διατάξεις του άρθρου 28 του νόμου 3986 (επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015), και τις τελευταίες ρυθμίσεις, προβλέπονται τα ακόλουθα:
Το τεκμήριο για την κατοικία διαμονής, με βάση την επιφάνειά της, και ανεξάρτητα αν είναι ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη, προσδιορίζεται ως ακολούθως:
-- μέχρι 80 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) με 40 ευρώ το τ.μ.
-- από 81 μέχρι και 120 τ.μ. με 65 ευρώ το τ.μ.
-- από 121 μέχρι και 200 τ.μ. με 120 ευρώ το τ.μ.
-- από 201 μέχρι και 300 τ.μ. με 200 ευρώ το τ.μ.
-- από 301 τ.μ. και άνω με 400 ευρώ το τ.μ.
Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται το ποσό των 40 ευρώ το τ.μ. ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.
Για τα επιβατικά αυτοκίνητα
-- για αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά (κ.ε.) το τεκμήριο ορίζεται σε 4.000 ευρώ.
-- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κ.ε. μέχρι τα 2.000 κ.ε.
-- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κ.ε. προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε.
-- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 3.000 κ.ε. προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κ.ε.
Το τεκμήριο κυριότητας ή κατοχής μηχανοκίνητων σκαφών ανοιχτού τύπου, ταχύπλοων και μη, ορίζεται στα 4.000 ευρώ για τα μέχρι 5 μέτρα ολικού μήκους, ενώ για πάνω από 5 μέτρα, το ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο.
Για κυριότητα ή κατοχή ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων ή μεικτών σκαφών με χώρο ενδιαίτησης το τεκμήριο προσδιορίζεται ως ακολούθως:
-- για ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, 12.000 ευρώ.
-- για πάνω από 7 μέτρα και μέχρι 10 μέτρα, προστίθενται 3.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- για πάνω από 10 και μέχρι 12 μέτρα προστίθενται 7.000 ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- για πάνω από 12 μέχρι και 15 μέτρα, 15.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- για πάνω από 15 και μέχρι 18 μέτρα, 22.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- για πάνω από 18 μέχρι και 22 μέτρα, 30.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- για πάνω από 22 μέτρα προστίθενται 50.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Για τον κύριο ή τον κάτοχο εξωτερικής πισίνας, το τεκμήριο ορίζεται για επιφάνεια μέχρι 60 τ.μ. σε 160 ευρώ το τ.μ. και για επιφάνεια άνω των 60 τ.μ. σε 320 ευρώ το τ.μ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εχουν αποθρασυνθεί
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τα τεκμήρια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει:
«Εχουν αποθρασυνθεί. Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων έχουν πάθει φορολογικό αμόκ και προκαλούν την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από την ανεργία και τη φτώχεια. Αφού ο γάμος είναι τεκμήριο εισοδήματος που καλύπτει μάλιστα το αφορολόγητο όριο, όπως τεκμήριο είναι ακόμα και για τον άνεργο το σπίτι και το αυτοκίνητο που κάποτε απέκτησε, είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν φορολογούν την ύπαρξη παιδιού. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση. Στα τσακίδια τα χαράτσια, οι φόροι, η ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα επιβάλλουν».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου