ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Τους απειλούν τώρα και με κόψιμο της σύνταξης



Σε ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό σε βάρος δεκάδων χιλιάδων εν ενεργεία υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, προκειμένου να προωθήσουν διά πυρός και σιδήρου το μέτρο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, που το ονόμασαν «εφεδρεία» στα πλαίσια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, κοινοποίησε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, όσοι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, υπηρετούντες σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΔΔ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4024 «περί εργασιακής εφεδρείας», δεν έχουν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (προθάλαμος της απόλυσης) και συνεχίζουν να εργάζονται, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα τους παρακρατηθεί από τη σύνταξη το ύψος των αμοιβών που εισέπραξαν την περίοδο που θα έπρεπε να έχουν τεθοεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε ανοιχτό εκβιασμό απειλώντας ότι όποιοι δεν μπούνε στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος, τότε θα υποστούν οικονομικές κυρώσεις καθώς θα τους παρακρατείται μέρος της ούτως ή άλλως πενιχρής σύνταξης, όταν συνταξιοδοτηθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.4024, όσοι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα έως τις 31/12/2013 συμπληρώσουν 35 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους, «απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους»! Στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις 31/12/2013, τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού, χωρίς την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων πρόσθετων αποδοχών, αμοιβών και επιδομάτων.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
Βήμα κλιμάκωσης που ενισχύει τον αγώνα των χαλυβουργών
Οι εργαζόμενοι «είδαν» στον αγώνα των χαλυβουργών την ανάγκη για ξεσηκωμό με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους
Από την πορεία στην Ελευσίνα
Ενα αποφασιστικό βήμα προς την οργάνωση των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, με «φάρο» τον ασυμβίβαστο αγώνα των χαλυβουργών έγινε χτες κατά την 24ωρη απεργία στο Θριάσιο. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνώντας τη συμβιβαστική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, ακριβώς επειδή στο πρόσωπο των χαλυβουργών «είδε» καθένας τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια.
Η χτεσινή απεργία ήταν πολύ παραπάνω από μια έκφραση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Η ανάγκη και οι διαθέσεις των εργαζομένων για ξεσηκωμό ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλει η πολιτική κυβέρνησης - τρόικας να κυριαρχήσει, αναδείχτηκαν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, τη συμμετοχή στην απεργία που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπέρασε το 60% και σε κάποιες έφτασε το 100%, αλλά και στις συζητήσεις των εργαζομένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που τις τελευταίες μέρες «σάρωσαν» κυριολεκτικά τα εργοστάσια και τις γειτονιές του Θριασίου. Το ίδιο αποτυπώθηκε και στους δεκάδες χώρους όπου δόθηκε από τα χαράματα η μάχη της περιφρούρησης, με τους εργαζόμενους σε πολλούς χώρους δουλειάς να απεργούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του εργοστασίου ΧΑΛΥΨ, όπου η πρόταση του σωματείου για 3ωρη στάση εργασίας απορρίφθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων, ψηφίζοντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της 24ωρης απεργίας. Επιπλέον σε μια σειρά χώρους εργασίας οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πήραν απόφαση για στάση εργασίας (π.χ. ΕΛΠΕ, ΒΙΒΕΧΡΩΜ, «Θριάσιο» Νοσοκομείο) λες και το μόνο που έπρεπε να εκφραστεί ήταν η «υποχρέωση» για συμπαράσταση στους χαλυβουργούς και όχι η οργάνωση και ο ξεσηκωμός των εργαζομένων.
Αξιοσημείωτη είναι και η στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, που προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για το Θριάσιο, τη στιγμή που στην περιοχή οι γονείς των μαθητών βιώνουν την ανεργία, την απληρωσιά, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη στιγμή που ανάμεσά τους είναι και παιδιά των απεργών και απολυμένων χαλυβουργών. Στο ίδιο μοτίβο και η πλειοψηφία της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής («Παρεμβάσεις») επιχείρησε με διάφορα προσχήματα (σ.σ. «απαρτία της γενικής συνέλευσης», «το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα αργήσει να συνεδριάσει») να μη θέσει για ψηφοφορία στη γενική συνέλευση την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία (3ωρη στάση που έχει δικαιοδοσία η ΓΣ να πάρει απόφαση και 3ωρη της ΟΛΜΕ για να γίνει 24ωρη). Ωστόσο, οι διαθέσεις του κόσμου τους ξεπέρασαν και κατέληξαν να υιοθετήσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ.
Πλημμύρισε η πόλη απεργούς
Λίγο πριν τις 10 το πρωί η πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα άρχισε να γεμίζει εργατόκοσμο, νέους και μαθητές. Εργαζόμενοι όλων των κλάδων από τα εργοστάσια της περιοχής (Μέταλλο, Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Ενέργεια, Ηλεκτροτεχνίτες, Σκυροδέματα, εργάτες της Ν/Ζ Περάματος, ναυτεργάτες, χαλυβουργοί, εργάτες των ναυπηγείων, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους δήμους κ.ά.).
Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Περάματος. Το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» τράνταξε την πλατεία και τους δρόμους της πόλης.
Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», Γιώργος Σιφωνιός, ο πρόεδρος του ΕΚ Ελευσίνας, Νίκος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του σωματείου της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», Κώστας Τούρτας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, Νίκος Σκούφης, και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης. Πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων παραβρέθηκαν και δήλωσαν την αλληλεγγύη τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους κατοίκους και τους περαστικούς να εκφράζουν ποικιλοτρόπως τη συμπαράστασή τους, την ώρα που οι διαδηλωτές βροντοφώναζαν: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «εδώ, εδώ, εδώ και πάλι εδώ, γιατί εμείς δε ζούμε με 500 ευρώ».
ΛΑΡΙΣΑ
Εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διοργανώνει την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην ισόγεια αίθουσά του, εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων, μερικώς απασχολούμενων, ηλικίας μέχρι 15 χρόνων. Η γιορτή θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, δημιουργική απασχόληση για τα πιο μικρά, θα μοιραστούν συμβολικά δωράκια και θα υπάρχει μπουφές με γλυκά και αναψυκτικά.
Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, αλλά για να μπορέσει η διοίκηση του ΕΚΝΛ να προμηθευτεί τα δωράκια για τα παιδιά, όσοι άνεργοι θέλουν να συμμετέχουν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 2410.250.708 και 532.459 και να ενημερώνουν για τον αριθμό των παιδιών που θα έρθουν.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν με όπλο την αλληλεγγύη

«
Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, οι χαλυβουργοί δε σκύβουν το κεφάλι», φώναξαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη χτεσινή 24ωρη απεργία, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα. Ακόμα πιο ατσαλωμένοι, με την πλέον ισχυρή ταξική αλληλεγγύη μέσω της απεργίας να έχει εκφραστεί από χτες μπήκαν σήμερα στη 45η ημέρα απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι την ανάκληση των 50 απολύσεων και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο με πλήρη ωράριο και δικαιώματα. Οι απεργοί χαλυβουργοί έδωσαν μάχη τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και χτες τα ξημερώματα για την επιτυχία της απεργίας αλληλεγγύης του αγώνα τους.
Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ της περιοχής βρέθηκαν σε δεκάδες χώρους εργασίας του Θριασίου καλώντας τους εργαζόμενους να ανάψει η φλόγα της Χαλυβουργίας παντού. Και με τη χτεσινή τους μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στις εργοδοτικές επιθέσεις. Οπως είπαν και χτες μιλώντας στο «Ρ» απεργοί που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση: «Η σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύει ότι ο αγώνας πλέον αφορά όλη την εργατική τάξη του Θριασίου. Πρέπει όμως ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να βρεθούν μαζί μας και να δώσουμε ενωμένοι απάντηση γιατί δεχόμαστε ενιαία την επίθεση από την εργοδοσία».
Τόνισαν ότι «η συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράστηκε από όλα τα σωματεία και εργαζόμενους της περιοχής είναι πολύ σημαντική μετά από 44 ημέρες απεργίας και μακάρι να εκφραστεί από ακόμα περισσότερους». Ξεκάθαρα επισήμανα επίσης πως «πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του Θριασίου αλλά και της χώρας να παλέψουμε ενωμένοι και ενιαία. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να επιστρέψουμε στο εργοστάσιο όλοι οι εργαζόμενοι με 8ωρο και όλα τα δικαιώματα».
Οπλισμένοι πλέον με την έκφραση αλληλεγγύης από παντού και με κάθε τρόπο, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Ετσι και μπροστά στη νέα Γενική Συνέλευση που θα γίνει τη Πέμπτη το πρωί, προετοιμάζονται για νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, και με τη συγκρότηση επιτροπής των απολυμένων με σκοπό τη συσπείρωσή τους και την καλύτερη οργάνωση της δράσης τους, θα απαιτηθεί να δοθεί οικονομική ενίσχυση και βοήθεια στους απεργούς.
Επόμενο μεγάλο βήμα που θα επιδιωχθεί θα είναι η οργάνωση το επόμενο διάστημα και απεργίας αλληλεγγύης σε όλους τους χώρους εργασίας της Αττικής.
Σήμερα στα πλαίσια έκφρασης αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς η κίνηση «Hasta la Victoria siempre» διοργανώνει στις 2.30 μ.μ. μικρή συναυλία στη πύλη του εργοστασίου με τον Βασίλη Λέκκα, τον Β. Μιχαηλίδη και ποντιακό χορευτικό. Αργότερα στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδας των απεργών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου