ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Πλειοδοτούν για το κεφάλαιο και φοβούνται το λαό



Από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών
Από τη χθεσινή συνεδρίαση
Eurokinissi
Η «σιδερένια» συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., στην προώθηση μέτρων για να σωθεί το κεφάλαιο με χρεοκοπία του λαού, διασαφηνίστηκε για μία ακόμη φορά στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, κατά τη χθεσινή συζήτηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, υπερασπίστηκε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτή ήταν απόλυτα σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς «προχωρήσαμε σε αλλαγές που ήταν αναγκαίες με ή χωρίς μνημόνιο» ενώ σήμερα το δίλημμα είναι «ή συνεχίζουμε ή χρεοκοπούμε».Απευθυνόμενος στις δυνάμεις της συγκυβέρνησης: «Ας δώσουν τον κατάλληλο χρόνο σε αυτή την κυβέρνηση» αφού «η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει βλαπτικά αποτελέσματα για τις χώρες». Επισήμανε ότι θα υπάρξουν αναταράξεις στην ΕΕ και «το πιο υπεύθυνο είναι να υπάρχει η κυβέρνηση συνευθύνης αντί να είναι κλειστή η Βουλή σε μία δύσκολη συγκυρία».
Επιπρόσθετα, ομολόγησε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να είναι πιο επιθετική απέναντι στο λαό και στο κίνημα, αφού σε περίπτωση εκλογών «οι δύσκολες αποφάσεις θα αποφεύγονται» και «οι υπουργοί θα σκέφτονται τις περιφέρειές τους». Τέλος σημείωσε ότι «πιθανόν οι εκλογές να φέρουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβέρνηση συνεργασίας έχουμε και σήμερα». Αναφερόμενος στην ουσία της πολιτικής θέσης του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «οι επενδύσεις δεν θα έρθουν επειδή θα κερδίσει η Α ή η Β' παράταξη», αλλά όταν «υπάρξει ένα άλλο επενδυτικό περιβάλλον» και «οι επενδύσεις θέλουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».
Τέλος ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να θολώσει τα νερά ως προς την αιτία των μέτρων, μιλώντας για «αποτυχία των ευρωπαϊκών θεσμών» και «μυωπική στάση» της ΕΕ, καθώς και για ευθύνες της ΝΔ, λέγοντας ότι «αν κάποιος άργησε, δεν ήμασταν εμείς». Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις είπε ότι πρέπει «να καθιερωθούν ευρωομόλογα για να δανειζόμαστε όλοι με ίδιους όρους», σαν να πρόκειται ποτέ να γιατρευτεί η ανισομετρία στον καπιταλισμό και πως «η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι αποτυχία των συντηρητικών», όταν τα πιο βάρβαρα μέτρα και τις συνθήκες, τα έχουν ψηφίσει από κοινού σοσιαλδημοκράτες και «νεοφιλελεύθεροι» στην ΕΕ.
Ανησυχία για την «κοινωνική συνοχή»
«Ψηφίζουμε σήμερα τον Προϋπολογισμό γιατί δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα να εξασφαλιστεί τώρα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να τηρηθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς. Υποστήριξε ότι η προώθηση αυτής της πολιτικής θα είναι ευκολότερη με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ημερομηνία εκλογών.
Για να θολώσει τα νερά ως προς τη συναίνεση που προσφέρει το κόμμα του στην προώθηση εξοντωτικών για το λαό μέτρων, δήλωσε ότι «τα μέτρα του Προϋπολογισμού για το 2012 δεν αποφασίζονται εδώ σήμερα. Εχουν ήδη αποφασιστεί από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι κι έχουν συμπληρωθεί από το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες. Εμείς σε πολλά απ' αυτά - και στο συνολικό μείγμα πολιτικής - διατυπώσαμε τις διαφωνίες μας και τα καταψηφίσαμε. Οι διαφωνίες μας παραμένουν. Αλλά τώρα προέχει να ρυθμιστεί το συνολικό χρέος της Ελλάδας το ταχύτερο (...) Εμείς, όπως το έχουμε πει εξ αρχής, δεν διαφωνούμε με τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. Συμφωνούμε πλήρως να εξαλειφθεί το έλλειμμα και να μειωθεί το χρέος».
Αναφερόμενος στην θέση της ΝΔ, ήταν ξεκάθαρος ότι μιλά για προτάσεις προς τους δανειστές, σε βάρος του λαού, λέγοντας ότι «θα αντικαταστήσω πολλά πράγματα που υπάρχουν σήμερα, με άλλα "ισοδύναμου αποτελέσματος". Εχω τις προτάσεις για να καμφθούν οι αντιρρήσεις και να τα επιτύχουμε κι αυτά. Μειώσεις συντελεστών θα ζητήσουμε ευθέως».
Ο ίδιος εξέφρασε κυνικά την ανησυχία του αστικού συστήματος για την κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και παρουσίασε τις εκλογές σαν βαλβίδα εκτόνωσης, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή η προσδοκία των εκλογών λειτουργεί ως βαλβίδα "ασφαλείας" σε μια κοινωνία σοκαρισμένη, ανήσυχη, απελπισμένη, οργισμένη. Αν πάψει η κοινωνία να προσδοκά εκλογές στο εγγύς μέλλον, αν αχρηστευθεί αυτή η "βαλβίδα ασφαλείας", τότε θα είναι πολύ πιο πιθανή πια η κοινωνική έκρηξη».
Με τη γλώσσα της πλουτοκρατίας
Αποκαλυπτικός για την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ήταν στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης καταθέτοντας σειρά προτάσεων περεταίρω ενίσχυσης του κεφαλαίου και προώθησης των πολιτικών που έχουν συναποφασιστεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «πρέπει να σπάσουμε αυγά και εμείς θα σας στηρίξουμε» ζητώντας «εντατική και σωστή δουλειά» προκειμένου «να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι δεν είμαστε τυχάρπαστοι κι απατεώνες».
Ειδικά για τον δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των μισθών και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Προχωρήστε το ενιαίο μισθολόγιο. Τελειώνετε με αυτό» προσθέτοντας μάλιστα πως «έχουμε παραπάνω δημόσιους υπαλλήλους από όσους χρειαζόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπερωρίες». Αναφορικά με το εφοπλιστικό κεφάλαιο ζήτησε να προχωρήσει ταχύτατα η νομοθεσία και να υπάρξει «νόμος για ασφάλεια φορτίων των πλοίων», δηλώνοντας ότι «καθυστερεί τρεις μήνες το νομοσχέδιο» και πώς μόνον «έτσι θα πάρουμε σημαίες».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απαίτησε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων εστιάζοντας ιδιαίτερα στο Ελληνικό, για το οποίο ζήτησε να οριστούν συγκεκριμένοι συντελεστές για την οικοδόμησή του προκειμένου να ανέβει το τίμημα της εκποίησής του. Οπως είπε, πρέπει «να πουλήσουμε το Ελληνικό, που είναι ένα μεγάλο οικόπεδο. Πρέπει όμως πρώτα να ορίσουμε τον συντελεστή». Επιπρόσθετα ζήτησε διευκολύνσεις συνολικά για τις επιχειρήσεις ζητώντας επί της ουσίας κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας «βγάλτε την φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα από τις επιχειρήσεις».
Επικίνδυνες αυταπάτες από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προβάλλοντας την αυταπάτη για φιλολαϊκή ΕΕ, εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να σταθεί προϋπολογισμός όταν πληρώνει το ένα τρίτο για τόκους». Κοροϊδεύοντας το λαό ότι τα δεινά του είναι ζήτημα «κακής» διαπραγμάτευσης, είπε ότι «χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα διεκδικήσει», ζητώντας το «πάγωμα της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων μέχρι να υπάρξει ανάπτυξη», αναγνωρίζοντας ότι ο λαός πρέπει να αποδεχτεί ούτως ή άλλως να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας και κρεμώντας τις ελπίδες του στο σχοινί της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον καλεί να αγωνιά.
Κρύβοντας τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης και τη συνενοχή των κομμάτων του ντόπιου κεφαλαίου, κάλεσε την κυβέρνηση «να μην αποδεχθεί το σχέδιο Μέρκελ» που «θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε αναμορφωτήριο», ενώ «υπάρχουν προτάσεις για την αναμόρφωση της ευρωζώνης». Τέλος, μίλησε για «πλήρη αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος», με δείγμα το γεγονός ότι «οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δημαγωγούν μαχαιρώνοντας ο ένας τον άλλον υποψήφιο αρχηγό».

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Επιβεβαίωσε τα ζόρια στην αστική διαχείριση της κρίσης
Προανήγγειλε τα χειρότερα για το λαό, κάνοντας λόγο για «υποχρεώσεις» που συνεπάγεται η παραμονή στο ευρώ
Υπερασπιζόμενος την αντιλαϊκό προϋπολογισμό της τρικομματικής κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ο Λ. Παπαδήμος κινδυνολόγησε απέναντι στο λαό λέγοντας ότι από την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων θα κριθεί το οικονομικό μέλλον της χώρας όχι για το 2012 αλλά για την «επόμενη 10ετία». Εμφάνισε την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη ως «το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό κεκτημένο» το οποίο - όπως είπε - δεν θα «χάσουμε απερίσκεπτα», αφού κατά τον πρωθυπουργό και κόντρα στην αυταπόδεικτη πραγματικότητα, η ένταξη στο ευρώ προσφέρει προστασία στην ασφάλεια της Ελλάδας και διασφαλίζει την ελληνική οικονομία.
Προαναγγέλλοντας τα χειρότερα για το λαό, έσπευσε να προσθέσει ότι η συμμετοχή στο ευρώ συνεπάγεται κανόνες και δεσμεύσεις που η χώρα πρέπει να τηρεί, και επιβεβαιώνοντας τα ζόρια στην αστική διαχείριση, είπε ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση δεν θα είναι εύκολη ή γρήγορη και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο δεν προσφέρει υπηρεσίες σε αυτήν την προσπάθεια. Συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι δύσκολος και απευθυνόμενος στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, είπε ότι σήμερα δεν χρειάζονται αλληλοκατηγορίες για το παρελθόν και το ποιος φταίει για την κατάσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το μέλλον σκιαμαχώντας για το παρελθόν.
Κατά τον πρωθυπουργό η κυβέρνησή του - που στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Ντ. Μπακογιάννη - εκφράζει την «ενότητα και την αποφασιστικότητα του λαού για την έξοδο από την κρίση», έξοδος που θα προκύψει μέσα από «σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά», ενώ εκφράζοντας την αντίθεσή του στις λαϊκές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι είναι «ήσσονος σημασίας» οι όποιες διαφωνίες «μπροστά στην σωτηρία της χώρας». Δηλαδή, τσάκισμα του λαού για να σωθεί το κεφάλαιο. Ο ίδιος ομολόγησε ότι και με τον προϋπολογισμό του 2012 θα ενταθούν οι πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και οι αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στον τομέα της υγείας - πρόνοιας, ενώ προσπάθησε ανέξοδα να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι δεν αναμένεται το 2013 να «συνεχιστεί η μείωση των μισθών και των συντάξεων».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου