ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ SEEBRIG


Δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε στρατιωτικές δυνάμεις επέμβασης
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι είναι τιμή τους, της κυβέρνησης, οι περικοπές του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας που αφορούν τα λαϊκά στρώματα της χώρας

Οταν τα λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να πληρώνουν το 40% των συνολικών δαπανών για υπηρεσίες Υγείας και αρχίζουν να βρίσκουν, παρά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, όλο και περισσότερο κλειστές τις πόρτες της πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων για «δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη στο προσωπικό του Στρατηγείου SEEBRIG», που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ηδη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με εμπιστευτικό έγγραφό του προς όλους τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) τούς καλεί να ενημερώσουν τα νοσοκομεία των περιφερειών τους και να φροντίσουν για την τήρηση των οδηγιών τους. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που κάποιος προσέλθει ως επείγον περιστατικό στα δημόσια νοσοκομεία δεν πληρώνει ο ίδιος τίποτε και το κόστος το επιφορτίζεται το ασφαλιστικό ταμείο του, όταν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Δηλαδή, πληρώνει έμμεσα, αφού τα λεφτά των Ταμείων είναι των ανθρώπων του μόχθου. Σε περίπτωση που δεν εισαχθεί ο άρρωστος πληρώνει τις εξετάσεις που κάνει και μετά προσέρχεται στο ασφαλιστικό ταμείο για να εισπράξει με βάση τον κανονισμό παροχών του Ταμείου - και κατά κανόνα μειωμένες μέχρι 25% - τα ποσά που κατέβαλε.


Ειδικότερα την υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού του Στρατηγείου που προέρχεται από κράτη - μέλη της ΕΕ η συγκυβέρνηση τη φορτώνει στο ΙΚΑ, το οποίο, υποτίθεται, θα τα εισπράξει απ' τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.
Περιφερειακή ιμπεριαλιστική οργάνωση
Η SEEBRIG είναι η λεγόμενη «βαλκανική ταξιαρχία» και αναπτύχθηκε το 1998. Προηγήθηκε το 1996 η Συνεργασία Υπουργείων Αμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeastern Europe Defence Ministerial / SEDM), η οποία αποτελεί ένα συνασπισμό χωρών και έγινε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Στη συνεργασία συμμετέχουν 10 χώρες της περιοχής και βέβαια οι ΗΠΑ. Το 2005 έγινε δεκτή και η Ουκρανία. Το 1998 οι χώρες της συνεργασίας συγκρότησαν την ταξιαρχία SEEBRIG. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ταξιαρχίας, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, επιτεύχθηκε τον Οκτώβρη του 2004. Αν και δεν ανήκει οργανικά στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους οργανισμούς αυτούς.
Αρχίζοντας από το Φλεβάρη του 2006, κάθε εξάμηνο η «βαλκανική ταξιαρχία» στέλνει στο Αφγανιστάν 450 στρατιώτες. Ετσι, λοιπόν, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι λοιποί ανά τον κόσμο «πρόθυμοι», υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, αξιοποιούν τους πολυπληθείς στρατιωτικούς μηχανισμούς, που έχουν δημιουργήσει, για να επεμβαίνουν σ' όλη την υδρόγειο.
Η κυβέρνηση λέει ότι «η χώρα οφείλει» στους μακελάρηδες
Το στρατηγείο της SEEBRIG θα φιλοξενηθεί στον Τύρναβο μέχρι το 2015. Και ενόψει της φιλοξενίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε (21.11.2011) εμπιστευτικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι η χώρα μας θα φιλοξενήσει, στον Τύρναβο του νομού Λαρίσης, το στρατηγείο SEEBRIG, στα πλαίσια της συμφωνίας για την MPFSEE (Multinational Peace Force South-Eeastern Europe), σύμφωνα με τον Ν. 2799/54 (ΦΕΚ 36 Α), ΝΑΤΟ κύρωση σύμβασης Λονδίνου κατ' εφαρμογή του άρθρου ΧΙ της Βασικής συμφωνίας της SEEBRIG (Ν. 2875/2000) και σε συνδυασμό με το άρθρο 1 της PFP/SOFA (N. 2827/2000). Η ανάπτυξη του Στρατηγείου θα υλοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2015 (συνολικά τέσσερα έτη). Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία. Η χώρα μας οφείλει να παρέχει δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη στα στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία του συνόλου του προσωπικού καθώς και των εξαρτωμένων σ' αυτούς μελών, του ανωτέρου Στρατηγείου, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2799/1954 ΦΕΚ Α' 63).
Οσον αφορά για την υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού του Στρατηγείου SEEBRIG και των εξαρτωμένων μελών της οικογένειάς τους, που προέρχονται απευθείας από κράτη - μέλη της ΕΕ, υπάγονται στη νομοθεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης της ΕΕ και παρέχεται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με την επίδειξη της ΕΚΑΑ (Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας). Οσον αφορά το προσωπικό μετά των εξαρτωμένων μελών τους, στο εν λόγω Στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας, που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Τουρκία) θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, να υποδεικνύουν στα αρμόδια γραφεία κίνησης ασθενών, το δελτίο ταυτότητας προσωπικού της SEEBRIG ή δελτίο ταυτότητας μέλους οικογένειας, προκειμένου να τους παρασχεθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη.
Η δαπάνη που θα προκύψει, από την προβλεπόμενη "δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη" του προσωπικού και των εξαρτώμενων μελών του Στρατηγείου SEEBRIG, στα πολιτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και καθ' όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας του, θα καλυφθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Γ' κλάδος/Γ1(ΔΥΔΜ) Τμ. Επχσεων - Ασκήσεων ΔΜ & ΗΝS Φ.760/198772 Σ.2855/29-7-2011».
Η κάλυψη της επείγουσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο προσωπικό του Στρατηγείου της SEEBRIG προστίθεται στα τεράστια ποσά που ξοδεύει η χώρα μας για τη συμμετοχή της στους επεμβατικούς μηχανισμούς στα Βαλκάνια, στην Ασία και την Αφρική, παρά το γεγονός ότι ο λαός μας ζει στη στέρηση και υποχρεώνεται να έχει μειωμένες παροχές Υγείας, αφού όπως δήλωσε προχτές ο Ανδρέας Λοβέρδος, «είναι τιμή μας που περικόπτουμε τους προϋπολογισμούς των δαπανών του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία». Και ύστερα σου λένε πως κάνουν δραστικές περικοπές για το χρέος και τα ελλείμματα. Μόνο που αυτές γίνονται για το λαό. Για τους ιμπεριαλιστικούς στρατούς χρήμα υπάρχει άφθονο...

Γ.Μ.

Ενα δισεκατομμύριο ευρώ για την... Κοινωνιολογία!
Διαχρονικά τη μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια για την έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση απολαμβάνουν η Πληροφορική/Τηλεπικοινωνίες (ICT). Τα σχετικά προϊόντα/υπηρεσίες, πέρα από την οικονομική τους διάσταση ενέχουν και την προσπάθεια κατεύθυνσης - προσαρμογής της κοινωνικής μας ζωής σε ευκολότερα διαχειρίσιμο περιβάλλον από την πλευρά του κυρίαρχου συστήματος. Στο τρέχον πρόγραμμα (FP 7) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτός από τα «τρέχοντα» ερευνητικά υποπρογράμματα, διάρκειας 3-5 χρόνων και κόστους περίπου 1-10 εκατομ. ευρώ το καθένα, προωθεί και τις λεγόμενες «ναυαρχίδες» της, ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή ICT, 10ετούς διάρκειας, προσδοκώντας να καταστεί τεχνολογικά πρωτοπόρα με προϊόντα/υπηρεσίες στην υπηρεσία (ποιου άλλου;) του ανθρώπου! Ετσι υποστηρίζονται προγράμματα για την κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, για την ιατρική του μέλλοντος, για ρομπότ που θα βοηθούν τους ανήμπορους κλπ. (όλα για τον άνθρωπο...)! Επικεφαλής όμως των «ναυαρχίδων», με προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι το πρόγραμμα «Futur ICT», δηλαδή, όπως διατείνονται οι υποστηρικτές του, η κατασκευή ενός υπολογιστικού συστήματος που θα μπορεί να μοντελοποιήσει ολόκληρο το ζώντα πλανήτη μας και να προβλέπει έτσι τη μελλοντική πορεία του! Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα έχει προβληθεί από πολλά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και το έχουν βαφτίσει και με άλλα ονόματα, όπως ο «Μοντελοποιός της Ζωντανής Γης». Η επίσημη ονομασία του είναι Σύστημα Επιταχυντού Γνώσης και Ανακούφισης Κρίσεων. Συμμετέχουν κυρίως ευρωπαϊκές χώρες (και η Ελλάδα) όπως και εκπρόσωποι από Κίνα, Ιαπωνία, Ισραήλ, ΗΠΑ, και επικεφαλής είναι καθηγητής της Κοινωνιολογίας από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης στην Ελβετία.
***
Γιατί όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε τόσο ενθουσιωδώς δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Ας σταχυολογήσουμε τι λένε οι ίδιοι οι εμπνευστές του και έτσι ίσως γίνει πιο κατανοητό το γιατί.
Στη σχετική ιστοσελίδα (www.futurict.eu) κυριαρχεί το ότι σκοπός του όλου εγχειρήματος εν τέλει είναι «...να μπορούν να ανιχνεύουν επερχόμενες κρίσεις, ώστε να είναι δυνατή η αποφυγή τους...για μια διατηρήσιμη κοινωνία». Τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι πληροφορίες για περιβαλλοντικές αλλαγές, για μείωση στρατηγικών πρώτων υλών, για οικονομική αστάθεια... ώστε να συνεργαστούν επιστήμονες από πολλούς κλάδους (φυσικοί, μαθηματικοί, βιολόγοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.ά.) για να δημιουργήσουν μια επιστημονική τράπεζα πληροφοριών πλανητικών διαστάσεων.
Το ενδιαφέρον από ερευνητική άποψη βρίσκεται στη διαχείριση των τεράστιων διαστάσεων πληροφοριών, στη μαθηματική επεξεργασία τους, στους σχετικούς αλγόριθμους, τα διάφορα μοντέλα που θα προταθούν, στους υπολογιστές που θα γίνει η επεξεργασία των δεδομένων κλπ.
Το ζουμί όμως της υπόθεσης, και εδώ βρίσκεται κατά τη γνώμη μου το ενθουσιώδες ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι το πώς και από ποιες πηγές θα αντληθούν οι πρωτογενείς πληροφορίες. Ως τέτοιες πηγές αναφέρονται το διαδίκτυο, τα διάφορα «κοινωνικά δίκτυα» - όπως το facebook -, τα κινητά τηλέφωνα και παρόμοια προσωπικά κινητά μέσα επικοινωνίας, και ένα τεράστιο πλέγμα αισθητήρων υποδομών, όπως οι χαφιεδοκάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας. Ο «μεγάλος αδερφός» μετεξελίσσεται σε... γίγαντα αδερφό!
Ερχεται ταχύτατα ο καιρός που ζητήματα όπως η προσωπική ζωή, ανταλλαγή απόψεων, προτιμήσεις, καθημερινότητα, προδιάθεση για οτιδήποτε κλπ. κλπ. θα ανήκουν στο παρελθόν!
Και καταλήγουν οι προτείνοντες το σχετικό πρόγραμμα ότι με αυτόν τον τρόπο και θα προλαμβάνονται πιθανές κρίσεις (οικονομικές, επιδημιών κλπ.) αλλά και θα δημιουργούνται ευκαιρίες δημιουργίας νέων επιχειρήσεων!!
***
Ενώ λοιπόν σε καθημερινή βάση, αλλού λίγο αλλού πολύ, δεχόμαστε έναν καταιγισμό μέτρων που αποδομούν ό,τι κοινωνικό πλαίσιο δημιουργήθηκε κυριολεκτικά με το αίμα των πρωτοπόρων τμημάτων της κοινωνίας, το υπάρχον απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα δε σταματά πουθενά. Προετοιμάζεται να δημιουργήσει ανθρωποειδή, να παρέμβει σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, να δημιουργήσει φόβο, να υποδουλώσει, να χειραγωγήσει, να διαχειριστεί τα «εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά» της απάνθρωπης μηχανής του για να παρατείνει το επερχόμενο τέλος του. Καλή η έρευνα, η παραγωγή νέας γνώσης. Οταν όμως είναι «ηλίου φαεινότερον» πώς θα χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματά της, τότε η κοινωνική ευθύνη των ερευνητών προτάσσεται και γίνεται οδηγός της δράσης μας.

Γιάννης ΜΙΣΙΡΛΗΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου