ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ Γιορτινή ανάσα για παιδιά και μεγάλους



Στις 3 και 4 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ελεύθερη είσοδο
Παραστάσεις και...
Στις 3 και 4 Γενάρη, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό φιλοξενεί μια ξεχωριστή γιορτή, ένα ξεχωριστό διήμερο φεστιβάλ για παιδιά και μεγάλους. Το πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ του ΚΚΕ, με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παιδικά εργαστήρια, προβολή ταινίας, αφηγήσεις και πολύ παιχνίδι αποτελεί μία γιορτινή πρόταση για τους νέους γονείς και τα παιδιά τους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολική δράση των κομμουνιστών, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, το δυνάμωμα της αντίστασης και της ελπίδας σε κάθε χώρο. «Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι. Τα μικρά παιδιά βιώνουν κι αυτά τα άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια: την ανεργία, την απληρωσιά, την ακρίβεια. Απαντάμε με οργάνωση, αγώνα και ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για τη δική μας, τη λαϊκή αντεπίθεση! Αυτή είναι η δική μας πρόταση απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία, σε κάθε προσπάθεια να μας σπρώξουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση», σημειώνεται στην πρόσκληση με την οποία το ΚΚΕ απευθύνεται στους νέους γονείς. Με εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα, παιδότοπους και παιδικές χαρές, το ΚΚΕ απευθύνει πρόσκληση σε αυτή τη γιορτή την αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους, ξεκινώντας το νέο χρόνο με αισιοδοξία.
Το πρόγραμμα του διημέρου
...εργαστήρια θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά
Τρίτη 3 Γενάρη:10.00 - 13.00 Γιορτινό εργαστήρι.
11.00 Προβολή της μεταγλωττισμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Αζούρ και Ασμάρ».
12.30 Αφήγηση του παραμυθιού «ο Φασούλας».
17.00 - 19.00 Εργαστήρι κούκλας - κουκλοθέατρου.
18.00 Συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίση».
19.15 Θεατρική παράσταση «Η Ντενεκεδούπολη» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
Τετάρτη 4 Γενάρη:
10.00 - 12.00 Μουσικό Εργαστήρι.
12.00 Μουσικοθεατρική παράσταση «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», από την ομάδα χορού της ΚΝΕ.
12.30 Χριστουγεννιάτικα έθιμα.
18.00 Εργαστήρι.
19.00 Θεατρική Παράσταση «Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια» από το θίασο «Ωκύπους».
20.00 Πάρτι.
Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση
Μια χρήσιμη συζήτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο του φεστιβάλ. «Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίση», είναι το θέμα και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λύσουν απορίες, να ανοίξουν δρόμους επικοινωνίας με τα παιδιά τους ανεξάρτητα από την ηλικία τους για όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι και τριγύρω.
Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες, που ολοένα μεγαλώνουν, βλέπουν τους συμμαθητές τους να πεινάνε, γονείς άνεργους και ανήσυχους, στερούνται και τα ίδια πράγματα και είναι πολλές φορές αναπόφευκτη η συζήτηση με τους γονείς. Με βάση τη θέση του ΚΚΕ για την κρίση, την επιβεβαίωση που ήρθε για όσα χρόνια προειδοποιούσε, τη στάση των κομμουνιστών που κοιτούν κατάματα την πραγματικότητα και τους υπεύθυνους για τη χειροτέρευση των όρων ζωής και δεν «παραμυθιάζονται», η συζήτηση θα καταπιαστεί με το πώς οι ίδιοι οι γονείς πρέπει πρώτα από όλα να σταθούν απέναντι στα νέα δεδομένα, πώς θα δώσουν στα παιδιά τους να καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι η ζωή που τους αξίζει, πώς να καλλιεργήσουν την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Διασκεδάζοντας και δημιουργώντας
Με απλά υλικά, με τη βοήθεια παιδαγωγών και με οδηγό τη φαντασία τους, τα παιδιά που θα βρεθούν στη γιορτή θα έχουν την ευκαιρία μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια να φτιάξουν δικά τους παιχνίδια, μουσικά όργανα, στολίδια, κούκλες κουκλοθέατρου.
Το γιορτινό εργαστήρι θα τους δώσει τη χαρά να κατασκευάσουν στολίδια, ημερολόγια και θα στολίσουν το δέντρο των ευχών με τις δικές τους ευχές για το πώς θέλουν να είναι ο κόσμος.
Στο εργαστήρι κούκλας και κουκλοθέατρου θα φτιάξουν κούκλες και θα παίξουν με αυτές κουκλοθέατρο.
Στο μουσικό εργαστήρι τα παιδιά θα μάθουν πώς παράγεται ο ήχος και ο ρυθμός, θα φτιάξουν μικρά μουσικά όργανα - παιχνίδια (καστανιέτες, τυμπανάκια, μαράκες, ξύλο της βροχής, κιθάρες) και θα φτιάξουν τη δική τους ορχήστρα.
Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά κάθε ηλικίας να δοκιμάσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και μία πρόταση για την απασχόληση των παιδιών με τρόπο που εξάπτει την φαντασία τους και εξωτερικεύει συναισθήματα, σε μία εποχή μάλιστα που το βιομηχανικό τυποποιημένο παιχνίδι παίρνει το πάνω χέρι στην απασχόληση των παιδιών.
Θέατρο για παιδιά
Το θέατρο αποτελεί ένα εύληπτο και όμορφο μέσο διασκέδασης και διαπαιδαγώγησης για τα μικρά παιδιά, ωστόσο για τις περισσότερες οικογένειες αποτελεί πολυτέλεια, όπως άλλωστε και άλλες μορφές τέχνης, καθώς και το δικαίωμα στον πολιτισμό συμπιέζεται κάτω από την πίεση των στριμωγμένων οικονομικών.
Για τις ημέρες του φεστιβάλ, οι ομάδες χορού και θεάτρου της ΚΝΕ ετοιμάζουν δύο παραγωγές που απευθύνονται στο απαιτητικό κοινό των μικρών παιδιών με περιεχόμενο ψυχαγωγικό αλλά και διδακτικό. Χαρακτηριστικές μορφές της γνωστής και αγαπημένης σε μικρούς και μεγάλους Ντενεκεδούπολης θα ζωντανέψει η θεατρική ομάδα που θα παρουσιάσει την Τρίτη το απόγευμα πέντε ιστορίες από το έργο της Ευγενίας Φακίνου. Η παράσταση έχει διαδραστικά στοιχεία, καθώς τα παιδιά θα ακολουθήσουν τα ντενεκεδάκια στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μακριά από τον αυταρχικό Λαδένιο, στο Κουρδιστάν τη χώρα των ρολογιών, συμβάλλουν στην εξέλιξη της ιστορίας μέσα από διάλογο μεταξύ του κοινού και των ηθοποιών.
Η μουσική και ο χορός έχουν τον πρώτο λόγο στην παράσταση που ετοιμάζει η ομάδα χορού της ΚΝΕ με θέμα το έργο της Ζωής Βαλάση το «Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων». Η ιστορία απευθύνεται σε μικρά παιδιά και μιλά για την προσπάθεια που κάνει ένα καλικαντζαράκι να μείνει μαζί με τα παιχνίδια.
Στο πλαίσιο του διημέρου, η θεατρική ομάδα «Ωκύπους» θα παρουσιάσει το πρωτότυπο παραμύθι «Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια». Μια χαμένη βαλίτσα φτάνει στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού και μέσα από μια σειρά άγνωστα αντικείμενα που περιέχει ξεκινά ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική και μύθους από την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, τη Νικαράγουα και το Μεξικό.
  • Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ έχει το βιβλίο. Το διήμερο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ απευθύνουν μια πρωτότυπη πρόταση καλώντας τους επισκέπτες να φέρουν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο τις μέρες των εκδηλώσεων.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου