ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Μπαράζ νέων μέτρων το επόμενο τρίμηνο



Κόλαση η ζωή του λαού, αν το μαύρο μέτωπο και η τρόικα βρουν έδαφος να περάσουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική τους
Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει μια «Χαλυβουργία». Μόνον έτσι θα εμποδιστούν τα χειρότερα, θα ανοίξει ο δρόμος για ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές
Η παράταση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη, όπως συμφώνησαν με συνοπτικές διαδικασίες οι πρόεδροι των τριών αστικών κομμάτων που τη συγκροτούν, μετά τις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.Τους πρώτους τρεις μήνες του 2012, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ ετοιμάζεται να επιβάλει απανωτά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που κυριολεκτικά θα μετατρέψουν σε εφιάλτη τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Μέχρι τις 15 Γενάρη, η κυβέρνηση θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή μπαράζ αντιδραστικών νομοσχεδίων, ενώ η άφιξη των τεχνοκρατών της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) στην Αθήνα, στις 16 Γενάρη, για διαβουλεύσεις σχετικά με το νέο δάνειο, θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μέτρα που θα επιχειρήσει να φορτώσει στις πλάτες του λαού το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, για την περίοδο 2012 - 2015, ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ! Οι τρεις «σταθμοί», βάσει του κυβερνητικού προγραμματισμού, είναι:
  • Η υπογραφή του νέου μνημονίου, με τα δυσβάστακτα μέτρα, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ.
  • Η λήψη των πρόσθετων μέτρων ύψους 2 - 3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι «αστοχίες» του προϋπολογισμού του 2011.
  • Τα αντεργατικά μέτρα που θα αποφασιστούν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 30 Γενάρη. Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών ετοιμάζονται να αποφασίσουν και να εφαρμόσουν «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» με στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων (μειώσεις μισθών, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις).
Συντεταγμένα ενάντια στο λαό
«Εχω πραγματοποιήσει σειρά επαφών με υπουργούς, προκειμένου να προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν μέχρι τα μέσα Γενάρη και ειδικά αυτές που αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα», τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, δίνοντας το σύνθημα για επιτάχυνση του βάρβαρου κυβερνητικού έργου, με στόχο το παραπέρα πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα.
Τη στρατηγική επιλογή των εταίρων της συγκυβέρνησης να συνεχίσουν με αμείωτους ρυθμούς τη λεηλασία του λαού, υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τρίτη, σημείωσε: «Εχω τονίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η πορεία προσαρμογής, με ευρύτατες συναινέσεις. Οι διορθωτικές κινήσεις και διαπραγματεύσεις θα είναι συνεχώς στην ατζέντα με τους θεσμικούς μας εταίρους (...) Πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος, με διαρθρωτικές αλλαγές, με νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, με ακούραστη δουλειά, για να μην μείνουμε πίσω. Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχουμε μέσα στο Γενάρη και το Φλεβάρη δεν μπορούν να συνδυαστούν με πολιτική αβεβαιότητα».
Ο Αντ. Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την προηγούμενη βδομάδα, έσπευσε μέσω του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ να επιβεβαιώσει ότι θα στηρίξει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που προβλέπονται τόσο από το μνημόνιο που εφαρμόζεται ήδη, ενώ θα προσυπογράψει και όσα «απορρέουν» από το νέο πολυετές μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. «Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης την προηγούμενη βδομάδα.
Ακόμα πιο κυνικός, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» την περασμένη Τετάρτη: «Θα πάρουμε τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821. Σκληρά, αλλά απαραίτητα για να πάρουμε τα 130 δισ. Αλλιώς δεν μας τα δίνουν. Δεν χαρίζει κανείς λεφτά».
Μέτρα άγριας λεηλασίας
Οι δημόσιες τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων του μαύρης συμμαχίας και του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών ή αυταπάτης. Η επίθεση σε βάρος εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων, θα πλήξει το σύνολο των δικαιωμάτων και του εισοδήματός τους. Η κυβέρνηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προσπαθήσει να προωθήσει μεταξύ άλλων:
-- Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μέσω της καθολικής εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων και της κατάργησης των κλαδικών.
-- Μαζικές απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση του δημόσιου τομέα. Μετά την «εργασιακή εφεδρεία», η κυβέρνηση ετοιμάζεται για απευθείας απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, με στόχο να μειώσει τον αριθμό τους από 150.000 μέχρι 200.000 έως το 2015.
-- Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις. Η τρίτη κατά σειρά μείωση των συντάξεων θα οδηγήσει σε περικοπές από 15% μέχρι 25%.
-- Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης αποφασίστηκε η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 12,2% από 1/1/2012.
-- Νέες ανατροπές στις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε «νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση» μέσα στο 2012.
-- Λουκέτα σε νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Στο όνομα της μείωσης των «κρατικών δαπανών», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαλύσει τις υποδομές Υγείας και Πρόνοιας.
-- Ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών, η θέσπιση «τεκμηρίων διαβίωσης» κ.ά.
-- Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προσφέρει καινούριο «ζωτικό χώρο» και κέρδη στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
-- Επιτάχυνση του «προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Με το ξεπούλημα κρατικών υποδομών και επιχειρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο.
-- Περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα. Με στόχο την περιστολή του αριθμού των δικαιούχων και τη μείωση των αποδοχών τους.
-- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες. Με στόχο την παραπέρα μείωση του εργατικού κόστους προς όφελος των επιχειρηματιών που θα φέρει παράλληλα τεράστιες απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Διεργασίες στο αστικό σύστημα
Η νέα σφαγή του λαού γίνεται στο φόντο γενικευμένων διεργασιών στους κόλπους του αστικού πολιτικού συστήματος, με στόχο τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου και οι επίδοξοι διάδοχοί του, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, συγκρούονται για το χρονοδιάγραμμα της ανάδειξης νέας ηγεσίας, αλλά επί της ουσίας επιχειρούν συντεταγμένα να αποτρέψουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων και να εγκλωβίσουν το λαό στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας.
Πίσω από τη διαμάχη για την προεδρική καρέκλα, υπάρχει η στρατηγική επιδίωξη όλων των κορυφαίων στελεχών να αθωώσουν την αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά άσκησε το ΠΑΣΟΚ και να «αναβαπτίσουν» με σαθρά και αποπροσανατολιστικά συνθήματα το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί ως κεντρικός πόλος διαχείρισης του αστικού πολιτικού συστήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ αναζητά στρατηγικές προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες στο όνομα της «κεντροαριστεράς», με ανοιχτές προσκλήσεις προς τον Φ. Κουβέλη και τα πρόθυμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Η ηγεσία της ΝΔ θα προσπαθήσει να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα ισχυριζόμενη ότι θα «διαπραγματευτεί» τα μέτρα του νέου μνημονίου, αφού πρώτα τα προσυπογράψει στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Στόχος της ΝΔ είναι να καλλιεργήσει αυταπάτες καλύτερης διαχείρισης και να πρωταγωνιστήσει αυτή στο τσάκισμα του λαού μετά τις εκλογές. Οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ και ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανίζονται να απειλούν με δήθεν αποχώρηση από την κυβέρνηση, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «δεν συνεννοηθούν και δεν αφήσουν τον πρωθυπουργό να ολοκληρώσει το έργο του», στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για παράταση της θητείας της και επιτάχυνση του βάρβαρου έργου της.
Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα, να εμπιστευτούν την πείρα τους. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν. Οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό τους - όπως αυτή που εκτυλίσσεται στο ΠΑΣΟΚ - αντανακλούν τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης και εκφράζουν ανταγωνισμούς ανάμεσα σε τμήματα των αστών. Για το λαό, ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ευημερία, είναι αυτός που περνάει μέσα από την οργανωμένη ταξική πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, για το αντιπάλεμα των βάρβαρων μέτρων σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου