ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ «ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» Κάνουν το βίο αβίωτο στη φτωχολογιά


Εχουν αποθρασυνθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, έχουν πάθει φορολογικό αμόκ. Μέσα από τα αυθαίρετα «τεκμήρια διαβίωσης», επιβάλλουν νέους αβάσταχτους φόρους πρωτοφανούς αγριότητας που θα πληρώσουν εκατομμύρια απλοί άνθρωποι του μόχθου, συνταξιούχοι των 400 ευρώ, ακόμη και άνεργοι. Προκαλούν την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από την ανεργία και τη φτώχεια. Εφτασαν στο σημείο να θεωρούν ότι ο γάμος είναι τεκμήριο εισοδήματος που καλύπτει μάλιστα το αφορολόγητο όριο, όπως τεκμήριο είναι ακόμα και για τον άνεργο το σπίτι και το αυτοκίνητο που κάποτε απέκτησε. Είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν φορολογούν την ύπαρξη παιδιού. Τα εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος για το 2011, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2012-2015. Με τα νέα «τεκμήρια διαβίωσης», η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αστικών κομμάτων - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζει να αρπάξει κυριολεκτικά δισεκατομμύρια ευρώ από εκατομμύρια φτωχούς και εξαθλιωμένους φορολογούμενους. Τα νέα εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος για το 2011, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2012-2015.
Απάτη το κυνηγητό των φοροφυγάδων
Τα «τεκμήρια» υποτίθεται ότι εφαρμόζονται ως μέσο για τον εντοπισμό μεγαλοεισοδηματιών που καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν. Με τα νέα «τεκμήρια», η συγκυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να εφαρμόσει θανατηφόρα φορολογική θηλιά ειδικά σε όσους έχουν χαμηλά, έως και καθόλου εισοδήματα και οι οποίοι στη διαδρομή της ζωής τους κατάφεραν να αποκτήσουν έστω και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Τα νέα τεκμήρια, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12 στις 5 χιλιάδες ευρώ, θα οδηγήσουν στην επιβολή φόρου σε εκατομμύρια εργαζομένων - συνταξιούχων, που λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο εισοδήματος. Εφαρμόζουν δηλαδή ένα εξοντωτικό φοροκυνηγητό, όχι σ' αυτούς που πραγματικά πρέπει να πληρώσουν αλλά σ' αυτούς που η οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι καπιταλιστές με τα υπερκέρδη και η αστική πολιτική που φορτώνει τις συνέπειες στα φτωχά λαϊκά στρώματα τους εξαθλιώνει κυριολεκτικά απόλυτα. Ενδεικτικά παραδείγματα, η πείνα παιδιών λαϊκών οικογενειών στα σχολεία, η ραγδαία αύξηση των συσσιτίων.
Χαρακτηριστικό ως προς τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι, ανεξάρτητα από τα πραγματικά εισοδήματα του καθένα, ανεξάρτητα αν έχει εργασία ή όχι, με βάση τα νέα «τεκμήρια» θα θεωρείται ότι ο οποιοσδήποτε έχει εισόδημα 3.000 ευρώ, που ισούται με την «ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη», εντάσσεται στα «τεκμήρια». Στο ποσό αυτό προστίθεται η «αντικειμενική δαπάνη» διαμονής σε σπίτι, η «αντικειμενική δαπάνη» για την κατοχή ΙΧ και πάει λέγοντας. Βεβαίως, στα τεκμήρια εισάγεται και το ζευγάρι με ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη τα 5.000 ευρώ. Δηλαδή και ο γάμος αποτελεί τεκμήριο που καλύπτει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.
Θα δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό το πώς με τα τεκμήρια γδέρνουν φορολογικά τους ανθρώπους του μόχθου. Αν κάποιος το 2011 διέμενε σε σπίτι 100 τ.μ. και διέθετε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε., το τεκμήριο διαβίωσης αμέσως αμέσως ανεβαίνει στις 12.700 ευρώ, που, για την κυβέρνηση, αποτελούν τεκμαρτή δαπάνη. Με αυτή τη λογική ο συγκεκριμένος, ακόμα και αν είναι άνεργος ή συνταξιούχος των 400-500 ευρώ ή εργαζόμενος των 700 ευρώ ή μισθωτός μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό του εισόδημα, θα φορολογηθεί για εισόδημα ύψους 12.700 ευρώ! Στην προκειμένη περίπτωση το «μεγάλο κόλπο» είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, από 12.000 που ίσχυε στο παρελθόν. Με βάση το ισχύον, μέχρι τώρα, αφορολόγητο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πλήρωνε 70 ευρώ φόρο, ενώ με το νέο μειωμένο αφορολόγητο η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύεται στα 805 ευρώ!
Η ταξικότητα του μέτρου εμφανίζεται στην αντιμετώπιση από το νόμο όσων διατηρούν πισίνες και σκάφη αναψυχής. Ετσι, αν κάποιος διατηρεί πισίνα 160 τ.μ. το τεκμήριο προσδιορίζεται στις 9.600 ευρώ (!), ενώ για τον κάτοχο ιστιοφόρου 10 μέτρων το τεκμήριο ανέρχεται στις 21.000 ευρώ! Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή στη σχέση εισοδημάτων και φόρων από τα τεκμήρια ανάμεσα στη φτωχολογιά και στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μετά απ' όλ' αυτά οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δώσουν στη συγκυβέρνηση των μονοπωλίων και τα κόμματα που την συγκροτούν την κατάλληλη απάντηση. Στα τσακίδια τα χαράτσια, οι φόροι, η ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα επιβάλλουν. Εργατική λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.
Η εγκύκλιος για τα τεκμήρια
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κοινοποιεί τις διατάξεις του άρθρου 28 του νόμου 3986 (επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015) και τις τελευταίες ρυθμίσεις, προβλέπονται τα ακόλουθα:
Το τεκμήριο για την κατοικία διαμονής, με βάση την επιφάνειά της, και ανεξάρτητα αν είναι ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη, προσδιορίζεται ως ακολούθως:
-- Μέχρι 80 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) με 40 ευρώ το τ.μ.
-- Από 81 μέχρι και 120 τ.μ. με 65 ευρώ το τ.μ.
-- Από 121 μέχρι και 200 τ.μ. με 120 ευρώ το τ.μ.
-- Από 201 μέχρι και 300 τ.μ. με 200 ευρώ το τ.μ.
-- Από 301 τ.μ. και άνω με 400 ευρώ το τ.μ.
Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται το ποσό των 40 ευρώ το τ.μ. ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.
Για τα επιβατικά αυτοκίνητα
-- Για αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά (κ.ε.) το τεκμήριο ορίζεται σε 4.000 ευρώ.
-- Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κ.ε. μέχρι τα 2.000 κ.ε.
-- Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κ.ε. προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε.
-- Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 3.000 κ.ε. προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κ.ε.
Το τεκμήριο κυριότητας ή κατοχής μηχανοκίνητων σκαφών ανοιχτού τύπου, ταχύπλοων και μη, ορίζεται στα 4.000 ευρώ για τα μέχρι 5 μέτρα ολικού μήκους, ενώ για πάνω από 5 μέτρα, το ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο.
Για κυριότητα ή κατοχή ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων ή μεικτών σκαφών με χώρο ενδιαίτησης το τεκμήριο προσδιορίζεται ως ακολούθως:
-- Για ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα 12.000 ευρώ.
-- Για πάνω από 7 μέτρα και μέχρι 10 μέτρα προστίθενται 3.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- Για πάνω από 10 και μέχρι 12 μέτρα προστίθενται 7.000 ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- Για πάνω από 12 μέχρι και 15 μέτρα 15.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- Για πάνω από 15 και μέχρι 18 μέτρα 22.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- Για πάνω από 18 μέχρι και 22 μέτρα 30.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
-- Για πάνω από 22 μέτρα προστίθενται 50.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Για τον κύριο ή τον κάτοχο εξωτερικής πισίνας, το τεκμήριο ορίζεται για επιφάνεια μέχρι 60 τ.μ. σε 160 ευρώ το τ.μ. και για επιφάνεια άνω των 60 τ.μ. σε 320 ευρώ το τ.μ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου