ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Η σπίθα που άναψε να γίνει φωτιά»


Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» Γιώργου Σιφωνιού
Ο Γ. Σιφωνιός μιλά στους απεργούς του Θριάσιου
«
Eίμαστε εδώ σήμερα για να δώσουμε τη μάχη για κλιμάκωση στον αγώνα μας. Εδώ και 45 ημέρες δίνουμε έναν αγώνα μαζικό, ενωτικό, ταξικό, που αντιστοιχεί στην τάξη των εργατών, στην τάξη που προσφέρει όλο τον πλούτο στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στο μεγάλο κεφάλαιο, ακόμα και στους ναυτεργάτες με το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Δίνουμε έναν τίμιο και υπερήφανο αγώνα για την αξιοπρέπεια και το ψωμί της οικογένειάς μας ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, ενάντια σε εκείνους που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο εδώ και πολλές δεκαετίες. Απεργούμε για την επαναπρόσληψη 50 χαλυβουργών. Πενήντα οικογένειες που αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο, γιατί ο κ. Μάνεσης, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα οι συνεπικουρούμενοι από το μαύρο μέτωπο της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., όλοι μαζί για να συνθλίψουν τη ζωή της εργατικής οικογένειας».
«Ο αγώνας των χαλυβουργών πρέπει να γενικευθεί και η σπίθα που άναψε να γίνει φωτιά. Να μετατραπούν σε "Χαλυβουργία" όλα τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις και οι εργάτες να οργανωθούν, να κάνουν στην άκρη τους συμβιβασμένους εργοδοτικούς. Αυτοί που πρέπει να δώσουν ένα σκληρό ταξικό αγώνα ενάντια σε αυτά τα μέτρα είναι οι εργάτες που δε θα αφήσουν να περάσει τίποτα. Ο αγώνας μας υποστηρίζεται από όλη την εργατική τάξη, γιατί αφορά την εργατική τάξη που τη σπρώχνουν στην εξαθλίωση. Ακόμα και οι αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες χτυπιούνται σκληρά από αυτά τα μέτρα.
Ολοι καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας για όλους μας. Και θα κάνουμε πράξη το σύνθημα που λέει ότι "Για τον χαλυβουργό δεν υπάρχει γυρισμός"!».
Ασυμβίβαστος ταξικός πόλεμος
«Υπάρχει πάλη των τάξεων. Είμαστε εργατική τάξη ενάντια στην αστική τάξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα χειρότερο από το συμβιβασμό. Εδώ γίνεται ταξικός πόλεμος ενάντια στους κεφαλαιοκράτες που στηρίζουν το μαύρο μέτωπο. Αυτό που λένε ότι εμείς θέλουμε ανταγωνιστικότητα, να μειώσουμε τους μισθούς για να έχετε δουλειά. Τι δουλειά να έχουμε όταν επιβάλλουν τα χαράτσια, φόρους στα καύσιμα, σχολεία χωρίς βιβλία, μείωση κοινωνικών παροχών, περικοπές των συντάξεων;».
Αναφορικά με το διάλογο των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων, είπε:
«Ο διάλογος αυτός για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων οδήγησε και στην επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που φτιάχτηκαν με νόμους για να έχουν ενώσεις προσώπων τα εργοστάσια και να βάζει ο εργοδότης 8-10 ανθρώπους να στήνουν επιχειρησιακό σωματείο. Τι σημαίνει αυτό; Η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών για τον καθένα ξεχωριστά. Απαιτούμε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, την ακύρωση των αυξήσεων - κοροϊδία που είχε επιβάλει η ΓΣΕΕ με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ το 2010.
Είναι ορισμένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργείου Εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους ξένους συμμάχους της. Και προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αυτός είναι ο στόχος του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τώρα γίνονταν ξεχωριστές συναντήσεις μεταξύ του υπουργείου και των κοινωνικών αυτών εταίρων προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος», τόνισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «44 ημέρες τώρα η ΓΣΕΕ είναι απούσα από τον αγώνα των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία", όπως είναι απούσα από τους αγώνες των εργαζομένων».
«Η σημερινή κινητοποίηση στο Θριάσιο, που πάρθηκε ύστερα από πίεση των ταξικών δυνάμεων και με πρωτοβουλία του σωματείου εργατών στην "Ελληνική Χαλυβουργία", θα αποτελέσει την αρχή, θα δώσει νέα ώθηση για την παραπέρα κλιμάκωση στον αγώνα στο Θριάσιο Πεδίο και γενικότερα», κατέληξε.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου