ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Ξηλώνουν ό,τι απέμεινε σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά



Νέο κύμα αντιδραστικών ανατροπών, με αιχμή τις επικουρικές συντάξεις, τα στοιχειώδη προνοιακά επιδόματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου είναι αδίστακτη. Η λαϊκή συμμαχία και πάλη μπορεί να της βάλει εμπόδια, παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής της
Το επόμενο κύμα των βάρβαρων μέτρων, με την έλευση του νέου χρόνου, ετοιμάζει η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας, με σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον περικοπές σε στοιχειώδεις κοινωνικές και προνοιακές δαπάνες. Την ίδια ώρα, και ενώ η κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των εργαζομένων είναι προαποφασισμένη, στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζονται οι αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπουργών για την παράταση ή μη του βίου της συγκυβέρνησης, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων να ερίζουν για το ποιος τελικά θα επιβάλει τα δεδομένα μέτρα.Αύριο και μεθαύριο, σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. θα εγκρίνουν τα νέα μέτρα, που έρχονται να ισοπεδώσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να βυθίσουν βαθύτερα στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα. Χτες, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι νέες αντεργατικές και ασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις. Στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα δρομολογηθούν και θα αποφασιστούν:
  • Η τρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και οι παραπέρα κυβερνητικές παρεμβάσεις που αφορούν τις κύριες συντάξεις.
  • Η καθολική επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών.
  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες.
  • Σαρωτικές αλλαγές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και πλήθος προνοιακών επιδομάτων.
Την Πέμπτη θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με θέματα που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης.
Οι αντιδραστικές κυβερνητικές αποφάσεις θα προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο Γενάρη, με τη μορφή πολυνομοσχεδίου - σκούπα. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν χτες ότι τα «μέτρα θα έχουν ψηφιστεί πριν την έλευση της τρόικας». Οι τεχνοκράτες της τρόικας θα έρθουν στην Αθήνα το διάστημα 16-20 Γενάρη προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και ήδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιβολή μέτρων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για να καλύψει τις «αστοχίες» του προϋπολογισμού του 2011.
«Στις προγραμματικές δηλώσεις περιγράφεται η συμφωνία των τριών κομμάτων να λάβουν όσα μέτρα χρειάζονται για να υλοποιηθεί το έργο της κυβέρνησης και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», σημείωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής. «Τα μέτρα θα τα λάβει αυτή η κυβέρνηση με την υποστήριξη και των τριών κομμάτων», τόνισε ο ίδιος, περιγράφοντας την ταξική προσήλωση των τριών αστικών κομμάτων της συγκυβέρνησης στην κλιμάκωση της επέλασης εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Τριβές στη συγκυβέρνηση
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έγιναν στο φόντο της συζήτησης που έχει ανοίξει ανάμεσα στους υπουργούς για τη χρονική θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Παρεμβάσεις που αντανακλούν τους ανταγωνισμούς μεταξύ των στελεχών των αστικών κομμάτων, αλλά και τους γενικότερους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου τάχτηκε για ακόμα μια φορά χτες υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της με το μαχαίρι στο λαιμό (...) Η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο για το οποίο έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό. Η ίδια επίσης υποστήριξε ότι ο Λ. Παπαδήμος «ως κανονικός πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό».
Στον αντίποδα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος ζήτησε τη διενέργεια «άμεσων εκλογών» την άνοιξη. Με συνέντευξή του στο «Real Fm», χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ειδικού χρόνου και ειδικού σκοπού», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να πάει πέρα από το Μάρτιο», και τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία, στην οποία συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ» για διενέργεια εκλογών όταν «ολοκληρωθεί το έργο της».
Οι τοποθετήσεις των δυο υπουργών πυροδότησαν τα σενάρια για «ρωγμές» στην ομάδα των «4» (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Μόσιαλος) που έχουν συγκροτήσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου, τις οποίες ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει ο Αν. Λοβέρδος. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρέδωσε επιστολή στον Λ. Παπαδήμο, με την οποία προτείνει εκλογές το Σεπτέμβρη του 2013, συγχώνευση υπουργείων ώστε να μην ξεπερνούν τον αριθμό των 13 και να μπουν αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που την στηρίζουν.
Χτες εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης πρότεινε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση όσοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ «αναμιχθούν στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Δεν θα σταματήσουμε το βίο της κυβέρνησης, εάν δεν ολοκληρωθεί το PSI (κούρεμα κρατικών ομολόγων) και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα. (...) Αν θα είναι η 19η Φλεβάρη ή λίγο αργότερα θα φανεί, καθώς δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί το PSI και η δανειακή σύμβαση».
Ο Π. Καψής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Λ. Παπαδήμος να προχωρήσει ακόμα και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «είναι σαφές προς όλους ότι οι υπουργοί πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και γι' αυτό αξιολογούνται και κρίνονται» και πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός θα παρέμβει», γιατί, όπως υποστήριξε, «ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν τα τρία κόμματα».
ΚΚΕ
Λαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις «τριβές» στη συγκυβέρνηση και τις εσωκομματικές κόντρες στα κόμματά της, σημειώνεται:
«Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποδεικνύεται ανήμπορη να βρει φάρμακο για την κρίση, είναι αντιλαϊκή και επικίνδυνη, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα κόμματα που την απαρτίζουν, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξουν, όσες μεταμφιέσεις και συνεργασίες και αν κάνουν, θα γίνονται πιο αντιλαϊκά και επικίνδυνα, γιατί τα μονοπώλια που υπηρετούν γίνονται πιο αντιδραστικά και το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να εγκαταλείψουν τα ιδεολογήματά τους, τους εκβιασμούς και τα ψέματα. Για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί το λαό σε μόνιμη χρεοκοπία χρειάζεται τώρα λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, ταξική αλληλεγγύη, συστράτευση με το ΚΚΕ. Για να ανήκει ο πλούτος στο λαό, για ανάπτυξη προς όφελός του πρέπει τα μονοπώλια να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου