ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ Μπαράζ νέων μέτρων για πιο φτηνούς εργάτες



Οι αντιδραστικές ανατροπές είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο και μόνο η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή του μπορεί να τις εμποδίσει
Ολα τα μέτρα παίρνονται για την πλουτοκρατία και την κερδοφορία της σε συνθήκες ανάκαμψης. Οσο η αστική εξουσία παραμένει κυρίαρχη, ο λαός θα βολοδέρνει ανάμεσα σε εκβιασμούς και νέα μέτρα
Σφοδρή κλιμάκωση απέναντι στο λαό, με μπαράζ νέων μέτρων, που δε σχετίζονται ούτε με τα εμφανιζόμενα ελλείμματα, ούτε και με την εκτέλεση των κρατικών προϋπολογισμών, δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Στόχος τους είναι να εφοδιάσουν την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία με ακόμα πιο φθηνούς εργατοϋπάλληλους, να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης, ώστε από τη μια να αντισταθμίσει τη χασούρα από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου σε συνθήκες κρίσης και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.Ορισμένα από τα μέτρα της επόμενης φουρνιάς, αυτά που ήδη έχουν κλειδώσει από τον περασμένο Οκτώβρη, δημοσιοποίησε η Κομισιόν με τη πρόσφατη «έκθεση αξιολόγησης», επιβεβαιώνοντας ότι οι αντιδραστικές ανατροπές είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία, που μόνο η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή τους μπορεί να τις εμποδίσει. Συγκεκριμένα, άμεσα σχεδιάζουν:
  • Περικοπές στα κατώτατα όρια μισθών για τους εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα με την κατάργηση και των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων. Στο στόχαστρο βάζουν ακόμη και τη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, σημειώνοντας ότι η αύξηση - κοροϊδία εργοδοτών - εργατοπατέρων στο 1,6% του κατώτατου μισθού τον Ιούλη του 2011 «δεν είναι σύμφωνη με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας».
  • Περικοπές και για το «μη μισθολογικό κόστος», δηλαδή μειώσεις και στις ασφαλιστικές εισφορές σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Παραπέρα περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Εξαγγέλλουν νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό σύστημα, με πρώτο βήμα την «επανεξέταση» των αναπηρικών συντάξεων και κλιμακώνουν με το σύνολο των κρατικών δαπανών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους (επικουρικές και κύριες συντάξεις, εφάπαξ κ.ά.).
  • Κατάργηση φορολογικών «ελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους.
  • Κατάργηση «προτιμησιακών καθεστώτων» που ισχύουν για το ΦΠΑ. Αμεσα κάνουν λόγο για «αλλαγές» στο ΦΠΑ των αγροτών, προκειμένου να κλιμακώσουν με τον αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών» και την ένταξή τους σε καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία! Προχωρούν με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και των «ελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον ΟΓΑ.
  • Παρεμβάσεις και στα ειδικά μισθολόγια του δημόσιου τομέα (γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί).
  • Αξιώνουν την επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι «δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί». Επίσης, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον αριθμό υπαλλήλων που θα «αποχωρήσουν».
  • Μείωση του αριθμού γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ. Μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, θα «επαναξιολογηθεί» το σύνολο του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, θα γίνει συνολική διοικητική αναδιοργάνωση. Κλιμακώνουν με αυστηρότερη πολιτική δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία, επίσης με την επέκταση των αντιγράφων φαρμάκων.
  • Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές, κλιμακώνουν με την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης οδηγίας Μπολκεστάιν, τονίζοντας ότι η λίστα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
  • Για να βουτήξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα, έρχονται να υπενθυμίσουν την «καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, το μηδενισμό του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της». Για το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ λένε ότι πρέπει να επιταχυνθούν, να πουληθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά επιχειρήσεων, «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο».
ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Εντείνεται η λεηλασία από τη νέα χρονιά
Ενας επιπλέον μισθός χαμένος για την πλειοψηφία των εργαζομένων
Κλιμακώνεται από την 1η του Γενάρη η φοροεπίθεση που έχει σχεδιάσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ενάντια στις οικογένειες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που έχουν χάσει πλέον το λογαριασμό για τους φόρους, τα χαράτσια και τις διάφορες εισφορές που τους εξαναγκάζουν να πληρώνουν. Οι κυβερνώντες, από κοινού με την τρόικα, εκτιμούν ότι για τη σωτηρία του κεφαλαίου και για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για κερδοφόρες επενδύσεις, πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Δεν τους έφτασαν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ούτε οι τρεις - τέσσερις αυξήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Δεν τους έφτασε καν η πρώτη μείωση στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, ούτε η έκτακτη εισφορά για όλους τους φορολογούμενους, με εισόδημα πάνω από τις 8.000 ευρώ, ή το χαράτσι στα ακίνητα. Αποφάσισαν να μειώσουν εκ νέου το αφορολόγητο και να μονιμοποιήσουν τόσο την εισφορά στα εισοδήματα όσο και το χαράτσι στα ακίνητα.
Από την 1η του Γενάρη, με βάση σχετικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών:
  • Αυξάνεται η παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από τα 12.000 ευρώ. Ετσι, στο εξής θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος όσοι έχουν μηνιάτικο από 357 ευρώ! Στο δόκανο της πλουτοκρατίας μπαίνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, λαϊκά νοικοκυριά που ήταν κάτω από το αφορολόγητο. Η πρόσθετη επιβάρυνση για κάθε φορολογούμενο με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ είναι της τάξης των 700 ευρώ.
  • Μπαίνει σε εφαρμογή η μηνιάτικη παρακράτηση, η προείσπραξη, της «εισφοράς αλληλεγγύης» για τα εισοδήματα του 2012. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα προκαταβάλλουν κάθε μήνα την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» με διαδικασία ίδια με αυτήν που εφαρμόζεται για τη μηνιαία παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή άρνηση και την αδυναμία του λαού να πληρώσει τα χαράτσια. Η παρακράτηση θα είναι 1% για εισοδήματα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και μεγαλύτερη για τα υψηλότερα εισοδήματα.
  • Συνεχίζεται η πληρωμή των δόσεων για την πληρωμή της «εισφοράς αλληλεγγύης» που αφορά στα εισοδήματα του 2011.
  • Συνεχίζεται η πληρωμή των δόσεων για την πληρωμή του τέλους ακινήτων, το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για το 2011.
  • Θα πληρώσουμε σε έξι δόσεις το χαράτσι ακινήτων για το 2012.
Το αντιλαϊκό σφαγείο θα έχει και συνέχεια, με την τελική εκκαθάριση του φόρου, με βάση το νέο αφορολόγητο και τη φορολογική κλίμακα. Το νέο αφορολόγητο εφαρμόζεται πάνω σε μισθούς και συντάξεις που θα καταβάλλονται από τον ερχόμενο μήνα, όμως έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η Γενάρη του 2011, δηλαδή για ολόκληρο το φετινό 12μηνο.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου