ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Φαντάροι σε στρατόπεδα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό


Πληρώνουν από την τσέπη τους ξενοδοχείο για να κάνουν σε ανθρώπινες συνθήκες την ατομική τους καθαριότητα
Αθλιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης σε πολλά στρατόπεδα της χώρας, εξαιτίας της πολιτικής περικοπών στο όνομα του χρέους
Eurokinissi
Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ' την πύλη των στρατοπέδων. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ενοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!
Oι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Καταγγελίες αναφέρουν ότι με σήμα του ΓΕΣ, τα καλοριφέρ όλο το χειμώνα θα είναι ρυθμισμένα στους 18 βαθμούς.
Στο 585 ΤΠ, στα στρατόπεδα «Κωνσταντάτου» και «Καραγεωργίου» στο Αργος Ορεστικό, οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο και αναγκάζονται να πληρώνουν 40 ευρώ, ώστε να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να φροντίζουν την ατομική τους καθαριότητα. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Ο πατριωτισμός, που στο όνομά του οι βιομήχανοι και τα κόμματά τους καλούν το λαό και τα παιδιά του να κάνουν θυσίες, είναι κάλπικος. Κάτω από την προβιά του πατριωτισμού, αφ' ενός θέλουν να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι για να προχωράει ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική και αφ' ετέρου θέλουν να πείσουν ότι είναι πατριωτικό να δίνουν στο ΝΑΤΟ 21 νησιά του Αιγαίου, για να εκμεταλλευθούν τα μονοπώλια το φυσικό και ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.
Σήμερα, αναδεικνύεται μονόδρομος για την πλειοψηφία των φαντάρων η πάλη μαζί με την εργατική τάξη κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους. Οι φαντάροι έχουν τη δύναμη και πρέπει να διεκδικούν συλλογικά τη λύση σε κάθε πρόβλημα, να μην ανέχονται να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Πολλά, άλλωστε, είναι τα παραδείγματα όπου η σθεναρή στάση των φαντάρων στην αναφορά έχει δώσει λύσεις, έχει αποσπάσει κατακτήσεις. Οι φαντάροι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την κατάσταση, αλλά να απαιτήσουν όλα όσα δικαιούνται. Να παλέψουν για αύξηση του μισθού του φαντάρου τουλάχιστον στα 300 ευρώ και για βελτίωση των όρων διαβίωσης συνολικά στο στράτευμα.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Σάββατο
  • Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ναύπακτο θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος».
  • Η ΚΟΒ Τροπαίων καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση, στις 8 το βράδυ, στο χωριό Καλλιάνι Γορτυνίας. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Αύριο Κυριακή
  • Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Ελληνικό για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Eκδήλωση με θέμα «Οχτωβριανή Επανάσταση, διδάγματα για το σήμερα και το αύριο του λαϊκού κινήματος» διοργανώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 11.30 π.μ. στο «Φρούριο». Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφηγηματικό δρώμενο «Από το Φλεβάρη στον Οκτώβρη» και μουσικό αφιέρωμα από τους καλλιτέχνες: Σ. Μπαλλά, Π. Μαγγλάρα και Γ. Πέτρου. Θα προβληθεί, επίσης, αφιέρωμα με θέμα «Από την κομμούνα του Παρισιού στον Οχτώβρη του 1917».
Την Τρίτη 13/12
  • Στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου», θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση στη Φυσικομαθηματική Σχολή με θέμα «20 χρόνια από την αντεπανάσταση». Θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, με επικεφαλής την Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Την Τετάρτη 14/12
  • Εκδήλωση με θέμα «Οικονομική καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις στις γυναίκες. Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟ». Θα μιλήσει η Γωγώ Φακιρίδου, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
Την Πέμπτη 15/12
  • Στη 1 μ.μ. στο ΤΕΙ Πειραιά συγκέντρωση με θέμα «20 χρόνια από την αντεπανάσταση». Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την Παρασκευή 16/12
  • Στις 7 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην αίθουσα πάρκου ΤΥΠΕΤ, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Βιβλιοπαρουσίαση στο Λονδίνο
  • Η Οργάνωση Βρετανίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» «Κ. Μαρξ - Φρ. Ενγκελς κείμενα για την οικονομική κρίση», σήμερα Σάββατο, στις 14.30 στο Λονδίνο (Camden Road, NW1 9ΕΑ).
Συγκέντρωση με εργαζόμενους σε Τύπο και ΜΜΕ
Σε συγκέντρωση, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, το Σάββατο 17/12, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»
Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

 πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου