ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Νέα προκλητικά προνόμια στην πλουτοκρατία


Αφορολόγητο για τις τράπεζες σε ορίζοντα δεκαετίας! Ευεργετικές διατάξεις για τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα «φέσια» των μεγαλομπαταξήδων της Εφορίας
Το ένα προνόμιο διαδέχεται το άλλο για την πλουτοκρατία, ενισχύοντας την πολιτική που παράγει φτώχεια για τους εργαζόμενους και το λαό
Χαριστικές ρυθμίσεις σε όφελος μιας δράκας των πλουτοκρατών, αυτών που έχουν σωρεύσει στην Εφορία επίσημα ληξιπρόθεσμα φέσια δεκάδων δισ. ευρώ, ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια, της τελευταίας στιγμής, να κουλαντρίσουν τη διόγκωση των «ελλειμμάτων», τις τρανταχτές εμφανιζόμενες αστοχίες τους στην εφαρμογή και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.Πέρα από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κλιμακώνουν με την πλήρη και σε ορίζοντα δεκαετίας φοροαπαλλαγή του τραπεζικού κεφαλαίου, με πρόσχημα τις απώλειες που θα υποστεί από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αφορά στη ρύθμιση βεβαιωμένων εμφανιζόμενων οφειλών προς την Εφορία ύψους 42 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 35 δισ. προέρχονται από τη γνωστή, στο υπουργείο Οικονομικών, μικρή δράκα πλουτοκρατών - μεγαλομπαταξήδων. Προβλέπουν την απαλλαγή από προσαυξήσεις μέχρι και στο 100% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής, με κλιμάκωση της απαλλαγής ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε 60 μήνες. Με την ένταξη στη ρύθμιση, αίρονται τυχόν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, καθώς και όλες οι άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις, για οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί «ληξιπρόθεσμες» ακόμη και μέχρι πριν από λίγες μέρες.
Τράπεζες: Συμψηφίζουν τις λογιστικές ζημιές τους, αυτών που θα εμφανίσουν στους ισολογισμούς μετά το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, με τους μελλοντικούς φόρους που πρόκειται να τους επιβληθούν για τα επόμενα 10 χρόνια. Επί της ουσίας, τους απαλλάσσουν από κάθε φόρο για ολόκληρο τον προβλέψιμο χρονικό ορίζοντα. Η τέτοια «λύση» ήταν στις αξιώσεις του τραπεζικού κεφαλαίου. Πρόσθετες ειδικές διευκολύνσεις προβλέπονται και για τις τράπεζες που εντάσσονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Εξαιρέσεις»: Από το καθεστώς της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας εξαιρούν τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, ενδεχομένως και άλλα κυβερνητικά στελέχη που έχουν νευραλγικές θέσεις στην εφαρμογή της αντιλαϊκής κλιμάκωσης.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα
Οξύνεται ο ανταγωνισμός με τις ανερχόμενες οικονομίες
Τις ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, που επιταχύνονται σε συνθήκες κρίσης, επιβεβαιώνει το «Κέντρο για οικονομικές και επιχειρηματικές έρευνες» (CEBR) του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο, η Βραζιλία αποτελεί πλέον την έκτη μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία, προσπερνώντας τη Μεγ. Βρετανία, η οποία κατέχει την έβδομη θέση. Το CEBR εκτιμά ότι μέχρι το 2016 η Βραζιλία θα έχει υποσκελίσει και τη Γαλλία, κατακτώντας την πέμπτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.
Στο μεταξύ, τη βαθιά κρίση και τις δυσκολίες των αστών να τη διαχειριστούν, έδειξε ξανά η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προειδοποίησε ότι «η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία επικίνδυνη κατάσταση» και κάλεσε τους ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ «να μιλούν με μία φωνή και να ανακοινώσουν ένα απλό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα. Οι επενδυτές το περιμένουν».
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), η οικονομία θα παραμείνει σε κρίση κατά το 2012, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί εξαιτίας της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και των δυσμενών προοπτικών. Στο πλαίσιο αυτό, το IIF εκτιμά ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2012, καθώς τον Μάρτη ακολουθούν μεγάλες αποπληρωμές ομολόγων. Για την Ευρωζώνη, προειδοποίησε ότι το 2012 είτε θα είναι έτος σύγκλισης ή έτος διάσπασης, σημειώνοντας ότι όλα θα κριθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2012, παράλληλα, δηλαδή, με την εφαρμογή ή όχι της απόφασης της τελευταίας συνόδου κορυφής.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο υπεύθυνος οικονομικών αναλύσεων της «Deutsche Bank», Τόμας Μάγιερ, δήλωσε ότι «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού», σημειώνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος μετά τις εκλογές του 2012 να προκύψει μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να προχωρήσει στα προγράμματα περικοπών και τότε θα ανασταλούν τα προγράμματα βοήθειας, η Ελλάδα θα πρέπει να τυπώσει δικό της νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Αυτό το νόμισμα μπορεί να λέγεται δραχμή ή κάτι άλλο». Παράλληλα, δήλωσε ότι η τύχη του ευρώ θα κριθεί την επόμενη χρονιά στην Ιταλία, η οποία στις αρχές του 2012 θα έλθει αντιμέτωπη με μια βαθιά κρίση.
Παράλληλα, η «Wall Street Journal» υποστηρίζει ότι τουλάχιστον δύο τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας, τις οποίες δεν κατονομάζει, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση εφεδρικών τεχνολογικών συστημάτων ώστε να μπορούν να διαχειριστούν συναλλαγές σε παλιά νομίσματα όπως η δραχμή, το εσκούδο και η λιρέτα. Οπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» δεν είναι μόνο τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ετοιμάζονται για «παν ενδεχόμενο», καθώς ακόμη και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει εξετάσει διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις
Ξεκινάνε από την 1η Γενάρη οι διαδικασίες για το πέταμα στην ανεργία 150.000 δημοσίων υπαλλήλων
Σ' εφαρμογή μπαίνει από 1/1/2012 ο νόμος (Ν. 4024/2011) για την «εργασιακή εφεδρεία» με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να προσαρμόσει τον κρατικό μηχανισμό στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων. Αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να απολυθούν μέσω «εφεδρείας» 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011 και περισσότεροι από 150.000 μέχρι το 2015, όπως έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα.
Ο αριθμός των υποψηφίων για εργασιακή εφεδρεία δεν ξεπερνά σήμερα τις 10.000, ενώ η κυβέρνηση επεκτείνει το καθεστώς και στους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, πέρα από τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις για την «εργασιακή εφεδρεία», ουσιαστικά, σε πρώτη φάση, πετιούνται στο δρόμο 22.000 εργαζόμενοι που είναι πάνω από εξήντα χρονών ή συμπληρώνουν 35ετία, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Αλλοι 8.000 εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε οργανισμούς και φορείς που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει ή να συγχωνεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας, μέσω της «εργασιακής εφεδρείας». Το σύνολο των 30.000 εργαζομένων θα λαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο το 60% του βασικού μισθού, ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση το νέο μισθολόγιο. Μετά το τέλος της εφεδρείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα κυβέρνησης - τρόικας, οι 8.000 θα απολυθούν απευθείας, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στη σύνταξη, το ύψος της οποίας επίσης θα υπολογιστεί με το νέο μισθολόγιο.
Τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά όχι μόνο για όσους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο, αλλά και συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, που θα υποστούν τις συνέπειες της δραστικής συρρίκνωσης κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών. Η κατάσταση στην Υγεία θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης - πρόνοιας θα εξαφανιστούν, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, σχολεία θα υπολειτουργούν και κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος θα σβήσουν ή θα παραδοθούν εντελώς στους ιδιώτες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου