ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Κυβέρνηση - εργοδοσία να πληρώσουν για τα Ταμεία



Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων (ΟΣΤΟΕ) είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σφοδρή επίθεση που δέχονται οι συνταξιούχοι με τις συνεχόμενες περικοπές τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Οι εξελίξεις που έχουμε, με την περικοπή συντάξεων στους τραπεζοϋπαλλήλους και τον ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχουν τα επικουρικά τους, είναι μία απόδειξη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν και έχουν χρήματα, αφού οι εργαζόμενοι δουλεύουν και οι ίδιοι καταβάλλουν πάντα τις εισφορές τους και ιδιαίτερα στα επικουρικά έχουν και τη μεγαλύτερη συνεισφορά.
Αυτό που γίνεται σήμερα, η περικοπή συντάξεων, η περικοπή των επικουρικών και η σχεδόν κατάργηση του εφάπαξ για τους δημόσιους, είναι αποτέλεσμα της ληστείας κυριολεκτικά των Ταμείων, καθώς τα αποθεματικά τους τοποθετήθηκαν στα χρηματιστήρια και στις αγορές τοξικών ομολόγων. Πρόκειται όμως για μία στρατηγική η οποία έχει σαν στόχο μετά την κρίση οι τραπεζοϋπάλληλοι, όπως και το σύνολο των εργαζομένων, να έχουν χάσει το 60-70% των συντάξεών τους, να έχουν χάσει το 80% των επικουρικών. Ούτως ώστε όταν θα γίνει η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αυτή να είναι όσο γίνεται περισσότερο διευρυμένη, αφαιρώντας μόνιμα δικαιώματα των εργαζομένων.
Εμείς θεωρούμε ότι κάθε κλάδος πρέπει να προβάλει συγκεκριμένα στοιχεία και να αποκαλύψει γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία - και μάλιστα ασφαλιστικά ταμεία που είναι πλεονασματικά - τους περικόπτουν τις συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει ένας ενιαίος συντονισμένος αγώνας. Αυτός και θα είναι περισσότερο αποδοτικός και κυρίως πρέπει πια να ασκηθεί όχι πίεση, αλλά πρέπει να φοβηθεί η σημερινή και αυριανή κυβέρνηση. Μόνο ο φόβος μπορεί να ανακόψει τα χειρότερα και βεβαίως η επιθετική πολιτική των εργαζομένων πρέπει να στοχεύει να ξεφύγουμε από αυτόν το φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».
Ο Ιγνάτιος Πλιάκος, πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι καθημερινά οι συνταξιούχοι προσφεύγουν στα γραφεία των Οργανώσεων «και παραπονιούνται γιατί δεν μπορούν να ξεχρεώσουν ακόμα και το φως, τα δάνειά τους, δεν μπορούν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουν και είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση», προσθέτοντας ότι «για τη σημερινή κατάσταση δεν έφταιξαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, αλλά οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις που πήραν τα αποθεματικά των Ταμείων και είτε τα κατέθεταν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος, είτε τα έβαλαν σε δομημένα ομόλογα, είτε τα έπαιξαν στο Χρηματιστήριο κλπ.».
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να εμποδίσει την εφαρμογή του βάρβαρου προϋπολογισμού
Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του Κόμματος στην προχτεσινή συζήτηση

Με στοιχειοθετημένες αναφορές σε επιμέρους τομείς που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, παρενέβησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την τελευταία μέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, προχτές Τρίτη.Ο Γ. Ζιώγας κατήγγειλε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά έχουμε περικοπές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που συνδυάζονται με τη λήψη μιας σειράς μέτρων που απαξιώνουν πλήρως τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και ανοίγουν το δρόμο στους ιδιώτες να λεηλατήσουν το χώρο της εκπαίδευσης. Παρά τα όσα λένε οι κυβερνώντες για επιτυχίες στον τομέα της Παιδείας, τόνισε, η αλήθεια βοά: Χιλιάδες βρέφη λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, χιλιάδες νήπια έξω από τα νηπιαγωγεία βορά στους ιδιώτες για όσες οικογένειες αντέχουν.
Ο Α. Σκυλλάκος είπε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν και ως στόχο να παρεμποδίσουν την άνοδο του κινήματος, που τους ανησυχεί σοβαρά. Το οπλοστάσιο, τόνισε, που έχουν - ελληνικό και ευρωπαϊκό - για να μπορεί να χτυπηθεί το κίνημα, είναι πλήρες και είναι χαρακτηριστικό αυτό που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τα Σώματα Ασφαλείας. Ετσι, τη στιγμή που περικόπτονται άγρια οι αποδοχές των εργαζομένων σε αυτά, ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένα κονδύλια για τις κατασταλτικές επιχειρησιακές μονάδες άμεσης επέμβασης.
Στην ανυπαρξία κυριολεκτικά κονδυλίων του προϋπολογισμού που να αφορούν τον πολιτισμό, αναφέρθηκε ο Κ. Καζάκος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το να «ψάχνει κανείς να βρει τον πολιτισμό στους προϋπολογισμούς του κράτους είναι σαν να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα». Ο Θ. Ιγνατιάδης επικεντρώθηκε στην ένταση της επίθεσης κατά των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και επιστημόνων που επέρχεται και με τον προϋπολογισμό του 2012. Δεν χρειάζονται, είπε, περιγραφές για το δράμα που υπάρχει ήδη, αφού μόνο η οικοδομική δραστηριότητα είναι μειωμένη κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα λουκέτα από τον προηγούμενο Αύγουστο ως τον επόμενο προβλέπονται να ξεπεράσουν τις 180.000.
Στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι αποτελούν ψέμα τα όσα λέγονται ότι το κύριο σήμερα είναι το πρόβλημα του χρέους και γι' αυτό παίρνονται τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Για να περάσουν, συνέχισε, τα αντιλαϊκά μέτρα, οι κυβερνήσεις επιστρατεύουν την καταστολή, ενώ πάντα σε πρώτη γραμμή μπαίνει ο αντικομμουνισμός. Εμείς, υπογράμμισε, δεν θεωρήσαμε ποτέ την κριτική, την πολεμική σε θέσεις και επιχειρήματα του ΚΚΕ ως αντικομμουνισμό. Αντικομμουνισμός, είπε, είναι η χυδαιότητα, η συκοφαντία, η πλαστογράφηση των θέσεων του ΚΚΕ.
Με χαιρετισμό στις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα χαράτσια, άρχισε την ομιλία του ο Γ. Μαυρίκος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, με οργανωμένη ανυπακοή για άρνηση πληρωμής τους, είναι μια συμβολή στον αγώνα που αναπτύσσεται κατά της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου». Ταυτόχρονα, είπε, η πρωτοβουλία αυτή είναι και ένας προπομπός για τις νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 20 Δεκέμβρη. Για την ΕΕ, είπε ότι επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που δρα κατά των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και γι' αυτό είναι άμεση η ανάγκη για αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ
Σήμερα, Πέμπτη 8/12
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
Αύριο, Παρασκευή
  • Στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο «Κ. Μπαλλής ΑΕΒΕ» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους.
Το Σάββατο 10/12
  • Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ναύπακτο θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος».
Βιβλιοπαρουσίαση στο Λονδίνο
  • Η Οργάνωση Βρετανίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», «Κ. Μαρξ - Φρ. Ενγκελς κείμενα για την οικονομική κρίση», το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 14.30 στο Λονδίνο (Camden Road, NW1 9ΕΑ).
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου