ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Ποδαρικό με χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο



Η εφεδρεία «έκλεισε τον κύκλο της», είπε χτες ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας απευθείας κατάργηση θέσεων εργασίας
Νέα επίθεση σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ετοιμάζουν κυβέρνηση - πλουτοκρατία, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την αντεπίθεση σε ενιαίο ταξικό μέτωπο
Τις επόμενες τρεις βδομάδες θα κλειδώσει το νέο πακέτο μέτρων, που θα φέρει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μεγαλύτερο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια).Τα πρόσθετα μέτρα για 2011, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα οριστικοποιηθούν στα μέσα Γενάρη μετά τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα. Υπέρμαχος της ψήφισης του νέου πακέτου από τη συγκυβέρνηση, με ταυτόχρονη παράταση της θητείας της, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης με τον Λ. Παπαδήμο.
«Η πολιτική της εφεδρείας έκλεισε τον κύκλο της», σημείωσε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Ο σκοπός του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ήταν να εκπεμφθεί ένα πολιτικό μήνυμα σχετικά με το ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Ρέππας για να περιγράψει στη συνέχεια τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης: «Η μοναδική δυνατότητα αναδιάρθρωσης του Δημοσίου σήμερα παρέχεται μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων. Περιμένω τις προτάσεις των υπουργείων».
Η κυβέρνηση μέσω της κατάργησης οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου θα προχωρήσει και στην κατάργηση των θέσεων δημοσίων υπαλλήλων και άρα στην απόλυσή τους. Ο Δ. Ρέππας προανήγγειλε και νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επέκταση της «αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και στο χώρο του εκπαιδευτικού προσωπικού», που θα σηματοδοτήσει την απόλυση εκπαιδευτικών. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αναθεώρησης του Συντάγματος» το 2013, με στόχο την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για «μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα».
Ο ίδιος είπε ότι «η τρόικα είναι σύμμαχος και συνεργάτης της κυβέρνησης, καθώς εντάσσει τη χώρα στη συμμαχία για την παραμονή της στο ευρώ», και πως «το μνημόνιο δεν είναι δόγμα και ευαγγέλιο, είναι εργαλείο και βεβαίως μπορεί να αλλάξει».
Επαναπροσδιορισμό του χρόνου των εκλογών, ανασχηματισμό και παράταση του βίου της κυβέρνησης, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης. Πρότεινε παράλληλα δημιουργηθεί ένα «ευέλικτο και λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα», αλλά και συμμετοχή στην κυβέρνηση από τη θέση των αντιπροέδρων του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά«ώστε να συντονίζουν τους υπουργούς τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου ανέφερε ότι «το έργο της κυβέρνησης προσδιορίζει και το χρόνο της». Ο ίδιος ανέφερε ότι στις διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή συμφωνία «πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρυσό χαρτί που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, δηλαδή μια Ελλάδα που εμφανίζεται με την πιο ισχυρή κυβέρνηση που είχε ποτέ από τη μεταπολίτευση». Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε ο Ηλ. Μόσιαλος, με συνέντευξή του στον «Real Fm», προτείνοντας ταυτόχρονα «ένα μικρότερο σχήμα, με την παρουσία μεν τεχνοκρατών, αλλά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά».
Ξεκίνησαν οι εκβιασμοί με την επόμενη δόση
«Φιλοεπενδυτικό» περιβάλλον είναι το φιλεργατικό (!) είπε χτες ο Ευ. Βενιζέλος, σε μια χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας
Αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί επανέρχονται στο γνωστό τροπάρι των απροκάλυπτων εκβιασμών και απειλών, αυτή τη φορά για το επόμενο δανειακό πακέτο και τη σύμβαση που το συνοδεύει. Μια μόλις μέρα μετά την αναχώρηση των υψηλόβαθμων κλιμακίων τους και ενόψει της νέας άφιξης για τις νέες συνεννοήσεις τους με την κυβέρνηση, που την προγραμματίζουν για τα μέσα του Γενάρη, ανώτατο στέλεχος της τρόικας, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς», εμφανίζεται αβέβαιος ακόμη για το κατά πόσο θα υπάρξει «εθελοντική συμμετοχή» στο κούρεμα του κρατικού χρέους.
«Τίποτα δεν είναι εγγυημένο», σημείωσε ο αξιωματούχος της τρόικας και ακόμη πως τα «κράτη - μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο ποσό χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο». Τα πάντα παραμένουν ανοιχτά με τον εκπρόσωπο της τρόικας να μην επιβεβαιώνει ούτε καν τα ποσά του νέου «πακέτου στήριξης», όπως αυτά συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), που εκπροσωπεί πάνω από 400 τράπεζες, σε χτεσινή ανακοίνωση επισημαίνει ότι από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση «αναζητούν λύση εθελοντικής συμμετοχής για το χρέος», διαπιστώνοντας «πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Παρίσι».
Στο μεταξύ, μιλώντας χτες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, επιβεβαίωσε ότι τα νέα μέτρα είναι προ των θυρών, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του σχετικά με το ότι «τα μέτρα του 2013, 2014, 2015 θα είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έχει ζήσει ο ελληνικός λαός. Γιατί το περιβόητο PSI θα μας επιτρέψει να μειώσουμε δραστικά τους τόκους», ενώ για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών - συντάξεων και αύξησης των φόρων ανέφερε απλά ότι «δεν προβλέπονται».
Ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισε πως «σημασία έχει τώρα να εφαρμόσουμε τον προϋπολογισμό του 2011, να εφαρμόσουμε τον ψηφισμένο με ευρύτατη πλειοψηφία προϋπολογισμό του 2012, να εφαρμόσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής». Παραδέχτηκε ακόμα ότι στόχος είναι «να γίνει η Ελλάδα μία ανταγωνιστική χώρα ισότιμη μέσα στην Ευρώπη» και «αυτές οι αλλαγές δεν μας υπαγορεύονται έξωθεν. Αυτές έπρεπε να είναι και είναι μία εθνική προτεραιότητα, μία εθνική στρατηγική ευρείας στήριξης», προκειμένου να έχουμε ένα περιβάλλον «φιλοεπενδυτικό, άρα και φιλεργατικό»!
Με χυδαίο τρόπο προσπαθεί να ταυτίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που υπηρετεί με εκείνα του λαού, για να κρύψει ότι το «φιλοεπενδυτικό» περιβάλλον προϋποθέτει πρώτα απ' όλα εργάτες δούλους και εκεί στοχεύουν τα μέτρα συγκυβέρνησης και τρόικας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση «θα κριθεί ακριβώς στις διαρθρωτικές αλλαγές, σε όλα αυτά που αφορούν την αγορά εργασίας, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, σε όλα αυτά που αφορούν την ανάγκη να συγκρατήσουμε τις δαπάνες», δηλαδή το σύνολο των φιλομονοπωλιακών ανατροπών που έχει δρομολογήσει. Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) ανέφερε ότι «έχω θετικές ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις και την πορεία της σχετικής συζήτησης».


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα εργαλεία διείσδυσης σε γειτονικές χώρες
Τη σχετική έκθεση καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο το ΚΚΕ
Καταψήφισε το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο την έκθεση σχετικά με την Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας, με την οποία, το ευρωενωσιακό κεφάλαιο προσπαθεί να αξιοποιήσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα, μετά τις εξελίξεις στη Β. Αφρική, για να σταθεροποιήσει και να ενισχύσει την ιμπεριαλιστική πολιτική και τις θέσεις του στην ευρύτερη γειτονιά των κρατών μελών της ΕΕ, τόσο στη ΝΑ Μεσόγειο και Β. Αφρική, όσο και ανατολικά.
Η έκθεση προβλέπει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ πολιτικών κομμάτων, ΜΚΟ, «ακτιβιστών», «μη καταγεγραμμένων κομμάτων και και οργανώσεων», στις γειτονικές της χώρες, ώστε να τις αξιοποιεί ως το μακρύ χέρι για παρεμβάσεις σε όλες τις τρίτες χώρες της περιοχής. Με πρόσχημα την προώθηση της ιμπεριαλιστικής «δημοκρατίας», η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων, την κατάκτηση νέων θέσεων και αγορών. Η στρατηγική της ΕΕ για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων έχει αιχμή του δόρατος τις Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στις χώρες αυτές, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.
Μάλιστα, για τη χρηματοδότηση της ιμπεριαλιστικής δράσης της, η ΕΕ δημιουργεί τους μηχανισμούς «Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία» και το «Εργαλείο για την Κοινωνία των Πολιτών». Καταψηφίζοντας την έκθεση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ΕΕ και η ιμπεριαλιστική πολιτική της είναι κίνδυνος και εχθρός για τους λαούς. Η δική τους πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των λαών και ανάπτυξη προς όφελος όλων των εργαζομένων».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου