ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Οι απεργοί δείχνουν το δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα



Προς 24ωρη απεργία προσανατολίζονται τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής
Να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη νέα μαζική γενική συνέλευση
Ανυποχώρητοι με ατσάλινη αποφασιστικότητα και συσπείρωση, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, μετά από 55 ημέρες απεργίας συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στην εργοδοσία και τις αξιώσεις της, που αποτελούν ουσιαστικά οδηγό για όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους και μονοπώλια. Εχοντας αντιμετωπίσει με θάρρος την αδίστακτη εργοδοσία προχωρούν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους πέρα από τις πύλες του εργοστασίου.
Δυναμώνουν παραπέρα τις παρεμβάσεις για τον αγωνιστικό συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων όλων των εργαζομένων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εξαιρετική σημασία για τη συνέχεια αποτελεί η πρόταση που έχουν απευθύνει σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Μεγάρων) να κηρύξουν 24ωρη απεργία σε όλη την περιοχή. Μια απεργία που θα αποτελέσει κλιμάκωση της πάλης όλης της εργατικής τάξης ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία εστιών αντίστασης, οργάνωσης και αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας για να μην περάσουν οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν δεδουλευμένα. Αλλωστε η πετυχημένη 24ωρη απεργία σε όλη τη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου άνοιξε το δρόμο και έδωσε ευκαιρία σε χιλιάδες εργαζόμενους να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση, βλέποντας στον αγώνα των χαλυβουργών τη ρότα που πρέπει να ακολουθήσουν.
Την υπόσχεσή του για το γιορτινό τραπέζι υλοποίησε το ΠΑΜΕ προσφέροντας ένα αρνί σε κάθε απεργό
Ηδη απόφαση για 24ωρη απεργία μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη πήρε χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενω τις επόμενες μέρες θα καλέσει σε σύσκεψη και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα του Λεκανοπεδίου για συντονισμό.Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου έχει ανακοινώσει ότι προχωρά, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του, σε 24ωρη παναττική απεργία. Σε ανάλογη κινητοποίηση προσανατολίζεται και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Λ/Τ Τήλου σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα του χαλυβουργών και τονίζει: «Γίνατε παράδειγμα αγώνα. Δίνεται το καλύτερο μάθημα σε όσους αντιστέκονται και την καλύτερη απάντηση στους υποταγμένους, τους συμβιβασμένους και τους φοβισμένους.
Εξελίξεις
Την κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει, έδειξαν και πάλι οι χαλυβουργοί την εβδομάδα που πέρασε. Στην τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας και με όπλο τον πολυήμερο αγώνα που έχουν δώσει, η εργοδοσία έδειχνε να κάνει πίσω και να αποσύρει τις αξιώσεις της για 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με ταυτόχρονη μείωση μισθών, που ουσιαστικά στόχευε στην κατάργηση της συλλογικής τους σύμβασης. Η άρνηση της όμως να ανακαλέσει και τις 50 απολύσεις - δεσμεύτηκε μόνο για τις 15 - δεν μπήκε καν σε διαπραγμάτευση από τους απεργούς, που εδώ και καιρό λένε: «Είμαστε όλοι απολυμένοι»... Και αυτό είπαν ξεκάθαρα και ομόφωνα την αμέσως επόμενη ημέρα στη μαζική γενική συνέλευση που έκαναν, αποφασίζοντας ότι στο εργοστάσιο θα επιστρέψουν με το ίδιο ωράριο, τους ίδιους μισθούς και όλοι όσοι βγήκαν την πρώτη ημέρα απεργίας, χωρίς να λείπει κανείς.


Η εταιρεία χτες το απόγευμα με νέα ανακοίνωσή της εμφανίστηκε να υπαναχωρεί ακόμα και από αυτά που η ίδια είχε συμφωνήσει στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Τετάρτη, επαναφέροντας και πάλι την αξίωσή της για εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασία, με μείωση αποδοχών. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, δήλωσε στον «Ρ»: «Το ΔΣ θα συνεδριάσει το Σάββατο το πρωί για να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που δεν είναι άλλη από τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων».
«Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία»
Ετσι θα κάνουν πράξη το σύνθημα που εδώ και καιρό φώναζαν στον Μάνεση, ότι «Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία». Αλλωστε με την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΠΑΜΕ εξασφάλισαν το γιορτινό τραπέζι για τις οικογένειές τους, όπως τους είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί. Με την οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, την περασμένη Πέμπτη προσέφεραν από ένα αρνί σε κάθε απεργό. Προετοιμάζονται λοιπόν και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και όλες τις ημέρες των γιορτών να τις περάσουν αγωνιστικά στην πύλη του εργοστασίου. Εκεί που και την περασμένη Πέμπτη στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης ήχησε ακόμη πιο δυνατά η φράση «είμαστε όλοι χαλυβουργοί»!

«Σας θαυμάζουμε γιατί ξεπεράσατε το φόβο... »
«Γράμμα» στους απεργούς έγραψαν μαθητές ενός Δημοτικού στη Χίο
Η πραγματικά απίστευτη αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί στον πολυήμερο ηρωικό και περήφανο αγώνα των χαλυβουργών δε σταματάει και καθημερινά συνεχίζει να εκπλήσσει και να συγκινεί. Εχει ανοίξει σαν μια μεγάλη ομπρέλα και εκφράζεται από κάθε ηλικία και με κάθε τρόπο απ' όλη τη χώρα, δίνοντας αστείρευτο κουράγιο στους απεργούς.
Αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας της Χίου. Οι μαθητές μαζί με το δάσκαλό τους αποφάσισαν και έφτιαξαν ένα μικρό θεατρικό σκετς, το οποίο παίχτηκε στο σχολείο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Και με πρωτοβουλία τους στη συνέχεια είπαν τα κάλαντα και μάζεψαν 165 ευρώ που τα έστειλαν στους απεργούς σαν συμβολική έμπρακτη ενίσχυση του αγώνα τους.
Το πιο συγκινητικό όμως είναι τα όσα έγραψαν υπό τη μορφή γράμματος στους απεργούς σε σχολική εργασία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς και τις οικογένειές τους:
«Θαυμάζουμε εσάς και τις οικογένειές σας πρώτα απ' όλα που ξεπεράσατε το φόβο σας και αποφασίσατε να αντισταθείτε στις παράλογες απαιτήσεις του εργοστασιάρχη. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας σας είναι δίκαιος αλλά και πολύ δύσκολος. Καταλαβαίνουμε ότι αν πετύχετε θα αποτελέσετε φωτεινό παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο. Τέλος, πρέπει να πούμε στα παιδιά σας ότι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνούν αλλά πρέπει να νιώθουν και περήφανοι για τους γονείς τους που δε συμβιβάζονται με τη χειροτέρεψη της ζωής τους. Σας ευχόμαστε καλό κουράγιο στο δύσκολο αγώνα που ξεκινήσατε».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου