ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αγιαστούρα στη σοσιαλδημοκρατία


Συνέντευξη Τύπου χτες για την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Σ. Σακοράφα
Τη συνεργασία της με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χτες η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Αλ. Τσίπρα και τον Μ. Γλέζο. Δεν έκρυψαν ότι απευθύνονται στα στρώματα, με τα οποία το ΠΑΣΟΚ έσπασε το τελευταίο διάστημα τις συμμαχίες που διατηρούσε για δεκαετίες, καλώντας τα να συνεισφέρουν μέσα από εκλογές στο πέρασμα της διαχείρισης στα χέρια ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας».
Κεντρικό στοιχείο της συνέντευξης ήταν ο εξωραϊσμός της σοσιαλδημοκρατίας μέσα από αφορισμούς για το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας διετίας και διθύραμβους για το παλιό ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμα του οποίου εκλέχτηκε και η Σ. Σακοράφα. Η ίδια εγκάλεσε το πρώην κόμμα της ότι ακολούθησε ένα «δρόμο απολύτως αναντίστοιχο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις», παρά το γεγονός ότι στο πρόγραμμα που και η ίδια υπερασπίστηκε καταγραφόταν με σαφήνεια η στρατηγική των ανατροπών που προώθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Διαμαρτυρήθηκε ακόμα για «ευτελισμό του κοινοβουλίου (...) ακύρωση του Συντάγματος (...) απώλεια της εθνικής κυριαρχίας» και «καταρράκωση της δημοκρατίας».
Ολα αυτά για να πει ότι το «έθνος» τελεί δήθεν υπό κατοχή και για να προβάλει τα «κοινωνικοαπελευθερωτικά και εθνικοανεξαρτησιακά μέτωπα» σαν παράδειγμα προς μίμηση στο σήμερα, αποπροσανατολίζοντας πλήρως το λαό από την ταξική φύση των δεινών που αντιμετωπίζει σήμερα και το ζήτημα της εξουσίας που αντικειμενικά τίθεται στην ημερήσια διάταξη.
Σε συντονισμό με τις άλλες οπορτουνιστικές δυνάμεις, υπέδειξε σαν «διέξοδο» μια άλλη διαχείριση βασικοί άξονες της οποίας αποτελούν η «απαλλαγή της πατρίδας μας από το μνημόνιο, η επιθετική επαναδιαπραγμάτευση και ταυτόχρονη άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ως απεχθούς, η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, η εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού σχεδίου, με πρώτο και άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση» κ.ά.
Το προσκλητήριο της συνέντευξης ήταν «πατριωτικό», για «δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, εθνική, κοινωνική και οικονομική απελευθέρωση», καλλιεργώντας στους εργαζόμενους και το λαό την αυταπάτη ότι ο εχθρός βρίσκεται εκτός των συνόρων και πως για να τον νικήσει χρειάζεται να συμμαχήσει με τους αστούς και όσα από τα κόμματά τους αμφισβητούν τα μνημόνια, όχι όμως και τη στρατηγική τους.
Χαϊδεύουν αυτιά με αυταπάτες
Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων: «Και τα δύο κόμματα εξουσίας παύουν να εκπροσωπούν τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες, γιατί διαλύεται η μεσαία κοινωνική διαστρωμάτωση. Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο το οποίο πρέπει όλοι να εντοπίσουμε (...) εμείς μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα εκπροσωπεί μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο».
Με τέτοιες «αναλύσεις», ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σαν κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, τα οποία, για να σταθεροποιήσουν την εξουσία των μονοπωλίων και να ενσωματώσουν το λαό, οικοδόμησαν συμμαχίες με μεσοστρώματα. Την ίδια ώρα, δίνει διαπιστευτήρια ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος σήμερα να παίξει το ρόλο του υποδοχέα της λαϊκής δυσαρέσκειας, προκειμένου αυτή να εκτονωθεί ανώδυνα για το αστικό σύστημα.
Πιο αποκαλυπτικός ως προς την προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μαντρώσει λαϊκές συνειδήσεις στη στρούγκα της σοσιαλδημοκρατίας, ήταν ο Μ. Γλέζος, ο οποίος είπε ότι «έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στον κόσμο του υγιούς ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί μια κίνηση αυτοαποκατάστασης του ΠΑΣΟΚ στις αρχικές καταβολές του, συμπληρωμένες με ό,τι το καινούργιο δίνει το πολιτικό γίγνεσθαι και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εμείς δεν είμαστε όρνια να προσπαθούμε να αρπάξουμε από το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ζητάμε από το υγιές ΠΑΣΟΚ κοινή συνεργασία, ισότιμη συνεργασία»!
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στις συνομιλίες
Επίσκεψη στην Ελλάδα χτες του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου
Στη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Στέφανος Στεφάνου, την απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και στα δύο κοινά ανακοινωθέντα που συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με τον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για ένα κράτος, μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα.
Ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία επί Ερογλου υπαναχωρεί και από προηγούμενες συγκλίσεις, οδηγηθεί στη λογική της συνομοσπονδίας ή των δύο κρατών, αυτό δε θα είναι αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αναφερόμενος στην πορεία της κυπριακής οικονομίας, διέψευσε ότι η χώρα είναι προ των πυλών του μηχανισμού δανειοδότησης της ΕΕ. Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Σ. Στεφάνου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παντελή Καψή.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν την παντελή έλλειψη προόδου στις απευθείας διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δε θα γίνουν βήματα ούτε μέχρι την επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επιθυμούν αδιέξοδο και έμμεση επιδιαιτησία, μέσα από μία διεθνή (ή πολυμερή) διάσκεψη, ανεξαρτήτως συγκλίσεων επί των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και ανεξαρτήτως συμφωνίας των δύο πλευρών.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της επιδιαιτησίας μέσω διεθνούς διάσκεψης έχει η Βρετανία, η οποία προσπάθησε να περάσει τη σχετική πρόνοια και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που όμως δεν έγινε. Το ΑΚΕΛ, σε χτεσινή του ανακοίνωση, εξέφρασε την «έντονη δυσφορία του για την απαράδεκτη στάση της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε αυτή την κομβική συγκυρία για το Κυπριακό».
Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή
  • Στις 7 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην αίθουσα πάρκου ΤΥΠΕΤ, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Θέρμης Θεσσαλονίκης στο Πνευματικό Κέντρο Θέρμης θα μιλήσει ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ.
Αύριο, Σάββατο
  • Στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση - συζήτηση στη Φαρκαδόνα, θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.
  • Στις 6:30 μ.μ., στα Στουρναραίικα, θα μιλήσει στέλεχος της ΚΟ Τρικάλων.
Τη Δευτέρα 19/12
  • Στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, θα περιοδεύσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και θα συναντηθεί με το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.
Την Τρίτη 20/12
  • Στις 10 π.μ., περιοδεία στο Κ.Δ.Α. των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10 μ.μ., περιοδεία στο Κ.Δ.Α. των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ακόμα χειρότερος μετά την τροποποίηση
Οι τροποποιήσεις του κανονισμού της Βουλής, στοχεύουν στο να προωθηθούν γρηγορότερα οι αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, καταψηφίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τις προτάσεις για αλλαγές του κανονισμού που προβλέπουν ταχύτερη συζήτηση των νομοσχεδίων. Παράλληλα, καταψήφισε και τις νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση των ημερών που θα διατίθενται για τη διαδικασία της «δεύτερης ανάγνωσης» για τα υπό ψήφιση νομοσχέδια και άλλα διαδικαστικά θέματα. Υπέρ των αλλαγών του κανονισμού τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Με το ιδεολόγημα των «απαραίτητων θυσιών» υποστήριξε τις περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων ο πρόεδρος της Βουλής, αναφέροντας πως «πρέπει να συμμετάσχουν όλοι στις θυσίες, όπως και οι βουλευτές». Δήλωσε επίσης ότι «εάν και όταν χρειαστούν προσλήψεις στη Βουλή, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα γίνουν μόνο μέσω ΑΣΕΠ».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου