ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Στις πύλες συγκεντρώθηκαν απεργοί απ' όλο το Θριάσιο



Εχοντας συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας, οι χαλυβουργοί συγκεντρώνονται σήμερα στις 12 στην Ομόνοια
Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν στην προχτεσινή συνέλευση οι εργαζόμενοι
Εξω από την πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έστειλαν το απεργιακό τους μήνυμα εργαζόμενοι και σωματεία του Θριασίου διοργανώνοντας εκεί τη συγκέντρωση. Καλωσορίζοντας ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου τους απεργούς κάλεσε όλα τα σωματεία να γίνουν εστίες αντίστασης και να δημιουργηθούν εργοστασιακές επιτροπές όπου μπαίνουν εμπόδια από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να στηθούν στις γειτονιές λαϊκές επιτροπές που θα αντισταθούν στα βάρβαρα μέτρα που πνίγουν τις λαϊκές οικογένειες. Χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση έκαναν η Ε. Χόνδρου από το Σωματείο ΟΤΑ Θριασίου, η Μ. Δελλή από την Επιτροπή Αγώνα Γυναικών Χαλυβουργών, ο Γ. Μπαγιαρτάκης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο Θ. Παυλάκης, μέλος του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου. Στο χώρο το εργοστασίου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, βρέθηκε το μεσημέρι και ο Πιερ Πάολο Λεονάρντι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης της Ιταλίας, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε χαιρετίσει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.Αποφασισμένοι και ταξικά ενωμένοι οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συμπλήρωσαν πάνω από ένα μήνα απεργίας και συνεχίζουν για 33η μέρα σήμερα τον περήφανο αγώνα τους ενάντια στις εργοδοτικές αντεργατικές αξιώσεις, διεκδικώντας ανάκληση των 34 απολυμένων. Απόφαση που επιβεβαιώθηκε ομόφωνα για μια ακόμα φορά την Τετάρτη το πρωί σε νέα μαζική Γενική Συνέλευση και στηρίχτηκε χτες από σωματεία και εργαζόμενους του Θριασίου που έκαναν εκεί στην πύλη του εργοστασίου την απεργιακή τους συγκέντρωση.
Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα
Απεργοί του Θριασίου στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
ΚΟΥΚΟΣ
Στο μεταξύ, οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα, τραβούν μπροστά, και στη ΓΣ μετά τον απολογισμό ενός μήνα απεργίας που έκαναν αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα:-- Συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό.
-- Αύριο Σάββατο, τα παιδιά των απεργών έχουν καλεστεί να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 11 το πρωί για τα παιδιά των ανέργων.
-- Την Κυριακή, διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στις 11 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου και το μεσημέρι το σωματείο θα κάψει χαρατσόχαρτα των εργαζομένων.
-- Τη Δευτέρα, το Σωματείο διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στην οποία καλεί σωματεία, συλλόγους, φορείς να συμμετέχουν και να συντονίσουν ενιαία δράση ενάντια στη συνολικότερη επίθεση που δέχονται εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.
Ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουν, πήραν οι απεργοί στη ΓΣ όταν πήρε το λόγο ο γιος ενός απεργού χαλυβουργού ο Χρήστος Μιχαντάς, που βρέθηκε στο εργοστάσιο μαζί με το Λύκειό του από το Κερατσίνι: «Φίλοι, αγωνιστές χαλυβουργοί. Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και γιος απεργού. Ηρθαμε με τους φίλους μου για να σας συμπαρασταθούμε. Αυτό που περνάτε εσείς σήμερα είναι το δικό μας μέλλον. Κάθε παιδί είναι περήφανο όταν ο γονιός του αντιστέκεται με ήθος και αξιοπρέπεια στην αδικία. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας», τόνισε χαιρετίζοντας στη ΓΣ για να πάρει τα πιο θερμά χειροκροτήματα των απεργών.
Ολόπλευρη συμπαράσταση
Ορμητικό συνεχίζει το ποτάμι της αλληλεγγύης και συμπαράστασης που κατακλύζει στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», δίνοντας ατελείωτο κουράγιο στους απεργούς να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι 100 μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου που μαζί με τους δασκάλους τους βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών σε ένα διαφορετικό μάθημα, ενώ μαθητές από Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων έκαναν ρεπορτάζ στο χώρο για να κάνουν πρώτο θέμα την απεργία στη σχολική τους εφημερίδα.
Τις προηγούμενες ημέρες την αλληλεγγύη τους στους απεργούς, παραδίδοντας ταυτόχρονα υλική και οικονομική βοήθεια εξέφρασαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από όλη τη χώρα και διάφορους κλάδους που έφτασαν στο χώρο του εργοστασίου και συγκεκριμένα: Σωματεία της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Λιβαδειάς (ένα φορτηγό τρόφιμα), Συνδικάτο Μέταλλου Φθιώτιδας και Σωματείο ΛΑΡΚΟ (ένα φορτηγό πατάτες), αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθηγητές του ΕΜΠ, φορείς Ιλίου, Βορείων χωριών, Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με 3 τόνους καυσόξυλα, το Σωματείο Εργαζομένων Νέας Ιωνίας με 300 ευρώ. Επίσης η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ χαιρετίζει το δίκαιο και παλικαρίσιο αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες της «Χαλυβουργίας». Σε ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης έστειλαν υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τη συνεισφορά των φοιτητών. Το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου με ανακοίνωση εκφράζει την αλληλεγγύη του και καλεί όλους τους Συλλόγους να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση. Τους απεργούς χαιρετίζει και το Εργατικό Κέντρου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και στηρίζει τον αγώνα τους με 500 ευρώ.
Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τη συμπαράσταση με οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του και πέντε τμήματα του 1ου και 2ου ΙΕΚ Ηρακλείου αλλά και πολλοί σπουδαστές των σχολών, οι οποίοι συγκέντρωσαν σε πρώτη φάση 50 ευρώ για ενίσχυση στον πολυήμερο αγώνα τους.
Στο πλευρό τους και οι αυτοαπασχολούμενοι
Τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ασπροπύργου» εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων. Προσθέτει ότι η «παλικαρίσια στάση» των εργαζομένων «δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Είναι ο δρόμος του αγώνα για να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, για να υπερασπίσουμε το ασφαλιστικό μας ταμείο από τα κουρέματα, για την δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση». Επίσης, ενισχύει τον αγώνα των εργαζομένων με το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ και καλεί σωματεία και ΕΒΕδες να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης συμπαράστασης.
Να γίνει κουβέντα σε κάθε σχολειό!
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν συζητήσεις στις τάξεις, όπου θα εκφράζεται η αλληλεγγύη στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και θα καταλήγουν σε ζωγραφιές και εκθέσεις εμπνευσμένες από τον αγώνα τους.
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών απαιτεί την πολύπλευρη αλληλεγγύη και στήριξη από μας, μέσα κι έξω από το μάθημα». Σημειώνεται πως «οι ζωγραφιές των μαθητών θα προβληθούν σε έκθεση ζωγραφικής στο χώρο της "Χαλυβουργίας" πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων». Οι ζωγραφιές και οι εκθέσεις μπορούν να «στέλνονται άμεσα με κάθε τρόπο». Σε αυτή τη διαδικασία μπορεί ν' αξιοποιηθεί και η ιστοσελίδα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ (www.edupame.gr). Καλείται ο κάθε εκπαιδευτικός «να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί, δεδομένο ότι ο αγώνας είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και η αλληλεγγύη επείγει. Είναι κι αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της ευθύνης μας απέναντι στη νέα γενιά, στη διαπαιδαγώγηση της αυριανής βάρδιας των εργαζομένων»!

Ολοι μεθαύριο στη συναυλία αλληλεγγύης!
Νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνουν μεθαύριο οι εργάτες και οι εργάτριες του Λεκανοπεδίου στη μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στο χώρο μπροστά από το εργοστάσιο. Στόχος να αντλήσουν νέα δύναμη οι απεργοί χαλυβουργοί, να ηχήσει ακόμα πιο βροντερά η δύναμη της ταξικής ενότητας και η ανάγκη της ταξικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου